♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Wednesday, April 10, 2013

Fea 4 taonlaaa ;)

Alhamdulillah cinta hati mummy n daddy dah 4 tahun! we luv u sayang...at 4 yo she's a very good girl, today wake up with smile, go school happily, no tears, byebye mummy, kiss daddy, im so touched! benih cinta yang membesar dalam perut mummy, kluar dgn semangat wlaupon mummy muntah teruk, Alhmdulillah until now she's good, healthy  n happy baby! walaupon banyak onar ragam auta yang dia buat, tetap jadi pujaan hati mummy. cakap nye yang macam kartun gumball, persis anak omputih celup, sumtimes mmg mummy pun naik segan klau dgr dia bercakap kat luar, hihi org keliling msti salahkan mak kan, mesti ckp mak yang poyo ckp omputih dgn anak, huhu tp hakikatnya anak ini bijak ;) everyday she comes out with 1 new vocab at least...dan dengan angin dia panggil mummy as 'mom' lg mmg terserlah la poyo kuasa dua hahahha!
camano nak buek, anak den mmg suko bonar jadi princess celop! hihi tak pe la sayang, redha je la, bersangka baik la org tak ckp apa apa kat mummy or else mummy dapat la pahala free...
oh aah, mmg la fea cakap omputih suke ati dia je, terabur sana sini, tapi itu yang dia suke, blasah je la sayang! fea cakap macam meenachi pun mummy sayang deep deep <3 p="">fav word dia 'mom watchu doing' sila baca ikut ejaan,sbb fea pronounce gitu....lagi? 'mom, i want icecream please' ' i wanna go horse' 'mom,buy me these n that ok' or paling mummy nak gelak, kalau mummy lama dlm toilet, dia akan jerit 'mom, u done?' whoah anak ini...
n actually niat mummy nak anta chinese kindy, but nampak tak betapa terpengaruh nye anak i dgn sekeliling? jadi, tukar fikiran, 'fea, u go learn alif ba ta first k' Alhamdulillah, ok ;) now tengah hafal fatihah, tiap2 malam, mummy ajar fatihah...at 3 yo aritu dah hafal doa makan n sleep...biasala kan anak kecil kadang2 lupa jugak, so hari2 kena ajar, repeat repeat n repeat
macam budak lain, fea pun suke main, suke kawan, she loves princess, barbie, baby alive, but masa kecik dlm 1 to 2 yo dia mcm boyish sket, she loves truck, lorry, motor hehe...kalau bawak dia pilih kat toysurus kompom truck dia amek dulu ;)
masa baby, dia debab yang amat sangat, tak silap 5 mths dah cecah 8kg, drumstick wowwee mmg syokk mummy tengok, but start 8 mths above dia dah start tdo lena, malam dah tak bangun susu, kdg2 je, so dia pun mengurus dan memanjang la, so if now orang cakap 'kurusnye fea' mummy cakap tengok la mak ayah dia ;) kalau dulu,serius mummy ssh hati, sebab takut sebenarnye dia lapar or tak cukup makan :p
n now fea dah ready nak dapat adik :) insyaAllah, adik fea kuar september 17... kalau boleh mummy nak september 20... senang, fea 10, adik 20 hehe gitewww pemalas btul mummy nak mengingat :p
so to my kakak to-be....mummy sayang fea sangat!!! i'll do my very best for u sayang! semoga anak mummy sentiasa dibawah rahmat Allah, Ameen ameen Ya Rob...
oh thanks again yang wish bday fea, thanks sgt sayang fea mummy, semoga kalian juga sentiasa dibawah lindungan dan rahmat Allah, Ameen.





2 comments:

KakMimi said...

From the entry, dpt rasekan ke'happy'an mummy
moga berbahagia selalu ajan!
take care..

MummyGurl said...

thanks kak mie...insyaAllah sama2 kt bahagia smpai ke syurga Allah ;)