♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Saturday, November 26, 2011

New series :)

Oh oh oh...
pangkal umur dah berubah ;)
tahun penghijrahan yang agak besar

Alhamdulillah
Di tahun baru, saya sememangnya sangat bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan
Masih mempunyai mama dan abah
Masih lengkap adik beradik
Masih bahagia bersama b00by n fea, berkekalan hendaknya hingga ke akhir hayat

dah 3 series I u :)
hehe dapat surprise from colleagues
terkujat gile, tgh tunggu briefing kononnya dalam meeting room
sekalinya diaorang masuk dengan kek siap lilin 3 batang, ampeh btul!
malu gile, macam nak masuk bwh meja rasanya
Apa pun thanks sangat kat semua :)

From daddy dah dapat advance prezent last week ;)
Hahaha tak malu, I mintak je :p
Tenkiu daddy, mmuackss!
sebab ari ni tahun baru, baca doa, daddy work smpai ptg
so esok baru dinner best daddy cakap
I ok je :)

From mama
Bangun pagi ada 4 miscall from mama
Call balik, kena marah hihi
Mama cakap 'apa la kakak ni, sume dah standby nak nyanyi, skali tak jwb fon'
hehe pnat,since keje ni tdo awal,tambah pulak fea kul 8 dah tdo,mummy join la :)
InsyaAllah next 2 weeks balik kl
Hehe before dapat keje dah bagitau pengarah, if dapat keje, I nak cuti mama balik aji
*daddy ckp I buang tebiat, if dia jadi pengarah tu,dia tak amek,blom keje dah nak cuti :p
Rezeki kan, dapat la jugak :)

Hmm tak sabar nak balik
Nak hugggggg mama abah banyak banyakkk
Rinduuuunyeeee
N request nak p sumwhere from daddy :)
cepat cepat nak balikk

Di usia baru, I berazam untuk menjadi muslimat yang lebih baik,isteri yang lebih baik, anak yang lebih baik, mummy yang lebih baik

N to all,thanks sangat2 for the wishes!
Luv you so much!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, November 22, 2011

Fast & furious

Hihi actually ni version nak cepat
Bz la jugak, untuk kawan kawan baca myfb status
Alhamdulillah, dah get back to work
Ngam ngam 3 years im on leave :p

First day was hectic sket
Sebab boleh pulak same day dengan first day fea at montessori
Alahai
So rushing jugak la
Mummy masuk kul 8
Fea pun sama
Boleh pulak dia cry
Agaknye dia tengok ramai student
And nampak formal class
With desk n chair
All was like staring at her
Then she started cried out loud
Pujuk,keluar sekejap kat luar, main slide
Then teacher pujuk masuk dalam

Masa tinggal tu fea cry
Dadyy dah semacam muka
I was sad jugak
But have to be strong
If daddy keluarkan kata kata azimat
Nayyaaa cekkk....alamat memang tak leh keje, jaga fea je la

Masa lunch daddy dtg lunch with me
N dah dua kali la daddy p jenguk girl dia
First time,she was crying under the desk
;(
Second time, dia tengah main dengan frens
Lega sket
So lunch daddy pass kete, coz ptg,mummy amek fea
Daddy bz,meeting almost every evening
So play safe,siap2 pass kete
*esok lusa keluar lagi la tu ayat nak beli kete lain utk dia
Parah betul jiwa kldrift ni :p
Oh back to fea, mummy sampai school at 5.20pm
Ada 2 org parents dah amek n fea
Mummy turun kete dah dengar dia cry
Dr gate school sampai pintu depan ada long driveway, dlm 25kaki kot
So imagine kuatnye dia nanges
'mummy mummy'
Memang mummy berlari la terkam dia
Tengok teacher tengah pimpin dia jalan
;(

Dalam car,as always mcm lepas amek from nursery jugak
Mummy tanya teacher ajar apa
Sing tak? Dancing tak? Teacher good tak?
Semua dia geleng

Then she said, dgn hidung merah tahan air mata
No no no eeya nanak kosh
*kosh = school
N air mata berjuraian dr tepi mata
Ya Allah tuhan je tau betapa air mata mummy pun nak meleleh

Mummy pun said, ok ok
We go kakak, no school
Terus dia angguk
Kakak is teacher nursery
Sepanjang jalan, fea senyap je
Mummy letak tangan kat dada dia
Mummy drive home
Sampai umah dia nampak je gate umah
'mummy, sampai umah eeya'

N malam,no dinner
Nasi kicap feveret pun tak usik langsung
Mummy suap pun tanak
Then daddy slow talk,pujuk go to school
Trus dia turun dari kusi dia, naik kusi daddy n hug
No daddy,eeya nanak kosh
Daddy dah bergenang
Mummy terus bangun, pujuk dia makan ubat
N she smile
Memang fea demam sket, agaknye tu pasal mood tak de
Tambah pulak no cartoon, no tv
Tak macam nursery
Mummy anta je mmg kakak on 613

Fea dah sleep masa mummy tengok bola
Sleep atas dada mummy
Nanak susu mummy,nanak susu botol
Minum air masak je dlm tumbler
Mummy usap2 sleep

Hmmm tomorrow gonna be another tough day
Confirm lagi kuat nanges
Tabah lah wahai hati