♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Sunday, October 30, 2011

simple n yummy!

makan untuk hidup or hidup untuk makan?
tapi makan memang best
kali ni i masak western sket untuk my two precious person

there you go
alfredo spaghetti

 bahan bahan nye ye puan puan
 cara2 nye
panaskan olive oil, masukkan garlic yg potong dadu kecik, mskkan creme cheese & herbs (ni suke ati korang nak guna ape. ada je alfredo creme, but ku tak jumpe kat sini, so guna la apa yang ada ;)) air sket, mendidih sprinkle grated parmesan cheese, salt, n pepper, done
boleh je if nak masukkan bahan2 lain, button mushroom, sausage, apa2 la yang u'all prefer
grill chicken simple :marinate with garlic, salt n lemon juice, then grill lah ;)
  
rupa yang dah siap
tadaaaaaa....spaghetti alfredo version mummy malas :p
yummy la mummy!
yeah yeah my all time supporter :p
  
 

Wednesday, October 19, 2011

ke pangkuan suami tercinta!

Aha! After 2 weeks pulang ke kl
Dengan agenda utama berjumpe mama n abah before berangkat ke mekah
Now we're in pulau again

Flight supposed was at 6.50pm
But,delayed due to technical problem n will only takeoff at 7.40pm
Ding dong bell btul
Me n fea dah penat tahap gaban
Mana tak,at 11am dah out from house
teman ciksu went to fabolous mom
We all memborong with end up we both have 5 fm coupon each worth rm10
ya a 'aw!
n because ktorg pegi their latest outlet in ukay,so ktorg dpt kupon yang tak de exp date!
terbaik

then pegi makan n ciksu anta pegi klsentral,check in n naik train
N now bermula la 'hari peramah'
tunggu train sembang dgn sorang ni nak pegi outstation penang
naik train smpai la klia,ktorg sembang
Ok sorang,abes
turun train tunggu lif, 1 chinese guy pulak tegur smbil point to fea
'Oh she so behave,not running around,going where? Bla bla bla' settle org ke 2, oh dia off to India
sampai level 5, trus pegi nappy change room nak salin diapers n baju fea,bagi fresh sket tak la meragam
tengah syok fea mandi
Now ramahan ke 3
Mom dgn 3 kids enter the room
'Oh bestnye dia mandi,u nak pegi mana?,I'm waiting for my husband from bangkok,the flight turned to penang coz juz now cannot landing due to heavy rain,bla bla bla'
sambil2 dia tukar diapers baby dia jugak ;)
Ok,siapkan fea mandi,salin baju,fea was happy,so mummy pun nak solat,
bye bye kawan td n
trus go to surau
tengah jalan,1 lady tegur
'Happy nye dia,cantiknye,pandainye,bla bla bla'
rupanye sama2 nak g solat,n berlanjutan sampai surau,this lady going to kuching for a week,left her baby with hubby in kl,shiannnn,settle org ke 4
siap solat, ok turun la kat gate
kat imegresen pun 'bye sofea,nak flying kiss,alalala comelnye' fea happy jumping2,mummy senyum je
dah turun,beli book fea n mag mummy,cuci2 mata then proceed to gate
'Mummy nak cookies, cookies pls'
so stop lg kat famous amos
ada 1 guy tgh beli jugak,usik2 fea sket,pastu dia pegi
sampai kat gate,nampak aircraft sampai dalam hati happy nye dah nak balik
then 'te ney ney'
announcement flight delayY!
Ish tekanan,nak pulak fea dah ckp 'mummy,tito',dia dah nantok
keluar la balik,mummy g surau,sempat solat mgrb dulu
sampai surau,ada 3 ladies inside
ramahan terakhir la kot ni
'Cutenye adik nak pegi mana ni,berdua je,bla bla bla'
tengok jam,baru 6.50pm
so kena bertahan untuk beramah mesra before mgrb
2 org nak balik tganu,dtg kl keje
sorang nk blk penang,kje jugak
settle urusan di surau
cepat2 jalan lagi pegi kat gate A5
time ni fea dah pnat jalan,so ada trolly kecik,mummy pun tolak je dia
sampai gate,trus pegi q kat depan,hihi we're the 1st entered the aircraft
blom sempat takeoff fea sleep
After 1 hour,fea bgn,nyumnyum n sampai :)
nak turun lif, omg,terserempak dengan guy yg beli famous amos td
'hye girl,where's your cookies'
hihi fea dah smile je n said 'cookies mummy'
tengah tunggu luggage, mat salleh pulak tegur
'Hey u juz point ur bags,I'll take for u,easy for u to juz hold ur girl,oh she's so cute anyway' hihi mummy pun tolak la malu2, dia nak p offshore esok naik chopper from labuan esok pagi, so inilah ramahan terakhir rupanye ;)
Beg lambat sgt,mummy intai,nmpk daddy dah tunggu kat luar,pass fea n mummy masuk amek luggage
sampai rumah,its 11pm
panjang perjalanan ktorg nak smpai kat daddy kan?
Apapun,now we're togeder2 one happy family!

tammat :p



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, October 6, 2011

Musim Haji

Alhamdulillah, tercapai hajat mama n abah nak p haji tahun ni
kalau ikut turn mama n abah, lagi dua tahun
tapi ada rezeki lebih n mama takut kalau tunggu lagi,
umur dah meningkat, takut sakit sakit
after umrah 2 tahun lepas, trus mama decide untuk mohon
buat permohonan ikut jemaah haji tabung haji travels
niat mama n abah dimakbulkan Allah
4.10.11 jam 9mlm, abah n mama dah siap check in beratur nak masuk
semua jemaah berkumpul kat kelana jaya
i macam biasa la cengeng
belum pun nak pegi kj dah nanges
kat labuan lagi dah bape tong air mata
balik kl lagi, aduh
dah jadi mummy pun cengeng :(
hihi sebati dalam jiwa cengeng tu
tp sebenarnye risau,semoga mama diberi kesihatan yang baik
abah alhamdulillah, jarang sakit sakit
semoga abah boleh jagakan mama,ameen.

semalam, jam 1tgh hari,abah call, diaorg dah sampai madinah
suara dua2 happy sangat
diaorg tengah breakfast
zaman dah maju, dari kj lagi tabung haji travels dah bagi sim card arab
jadi tak de la jemaah nak mencari cari lagi
sampai terus boleh call ;)

hari ni hope i dah ok
terima mama n abah pergi ibadat
semoga Allah melindungi mereka, dan mengurniakan haji yang mabrur
ameen.

maka 46 days countdown lah start from 4.10-19.11
lamanye :(