♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Wednesday, September 28, 2011

makan bersama penguin

kebosanan?
mari saksikan foto fea makan bersama penguin hahaha
*mummy yang bosan benonye :p














 
sesudah nyumnyum "mummy,eeya yak" hihhi


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, September 27, 2011

Arwah boi

Al-Fatihah
kalau kawan baik saya masih hidup, hari ni genaplah 30 tahun umurnya
tapi, Allah sayangkan dia
dia pergi dulu
1 Ramadhan tahun 2008
jadi dah genap 3 tahun arwah meninggalkan kitaorg

kami berkawan baik 3 orang masa tu tahun 2000
lepas ber tiga kitaorg upgrade geng jadi berlima
banyak suka duka ktorang sama sama
dari zaman utm sampai la ktorg keje
aku,kl, arwah kedah n 3org lagi jb
arwah memang happy go lucky, family diaorg pun baik
orang padang serai, ank sulung dr 4 beradik
kitaorang penah pegi rumah arwah, baik dengan family dia
nak dijadikan cerita, mak arwah rupanye satu batch dengan abah masa menuntut kat UM
siap mak arwah ingat lagi abah hihi
keciknye dunia
diaorang siap sembang sembang
macam2 nama kawan2 diaorg yang keluar
mat afro la,husin pendek la,seronok diaorang flash back zaman study dulu
n sekarang ktorg pulak bersahabat
tapi tak lama:(
masa aku tengah kesakitan menanggung 'mabuk' mengandungkan fea
1 Ramadhan besfren yang sorang lagi call bagitau kawan baik ktorang dah meninggal
terpana sekejap
memang aku amat terkejut
apa yang ralat, selepas aku kawen
kitaorg macam dah lost contact
masa tu aku dah ikut b00by pindah labuan
arwah dah keje kl n kwn baik ktorg sorang lagi pun keje kl
before that diaorang berempat in jb
cuma aku after grad memang prefer balik kl

faham faham je la kan bila dah keje
environment baru, kawan baru, suke duka share dengan kawan ofis
ye lah kan, problem ofis menyesakkan otak akal fikiran
nak share dengan diaorang pun kesian sebab ktorang lain2 course
tapi selalu je kitaorang share cerita cerita
sampai kalau jumpa tu nak bercakap kena angkat tangan
serius, mana taknye, sume pok pek pok pek
sume nak bercerita
ya Allah memang gembira sangat time tu

sekarang arwah dah tak de
patut la dari semalam aku duk fikir 27.9 tarikh ni ada sumthing
so tadi pegi bank in duit,tengok lagi date terpampang kat tabung haji tu
oh ya Allah, arwah boi

semoga rohnya dicucuri rahmat Allah
ya Allah tempatkan lah sahabat ku bersama mereka yang engkau sayangi
aku sayang kau boi!
walaupun aku selalu buli kau,
kau tau kan,susah senang kita share sama sama
bersemadilah dengan aman sahabatku
Al-Fatihah

left: arwah boi on my wedding day

Monday, September 26, 2011

Montessori Wisdom

hoyeah! tu la nama bakal school fea ;)
montessori tu dekat town
tadi mummy bawak fea pegi tengok school
syok la sangat
syllabus best
for Junior 1 ( 3yrs old)
class from 8-11.30
ada class languages malay,english n chinese
art & music
multimedia - simple computer
mathematics
for Junior 1 tak de moral n agama lagi
naik Junior 2 baru ada
so far puas hati la tengok tadi
childrens sume behave, fea pun nampak excited je
oh mummy pun super excited!
mana tak nye anak dah nak pkai school uniform
oh ya Allah dah besar anak mummy

nanti daddy balik,discuss dengan daddy
if confirm nanti from 21st november-9 th december fea ada orientation week
huahuahua time for school baby

and untuk fees rasanye dah ok kot
for registration rm 70, deposit rm 200
first half (january-june) rm 765 which is for books,stationery,uniform,snacks,music n arts,multimedia n mcm mcm lg
second half (july-december) rm 470
monthly will be rm 190
ok kot kan
now tak tahu la rate montessori kat kl
if back in year 2000 if not mistaken mama paid for montessori kiki smpai rm 1200 for 1 semester ( dah nak sama dengan fee kakak dia kat utm :p)

jadinye mungkin jadila nak anta fea pegi school next year
hiks! tak sabar nak tengok fea in school uniform
its orange & white pinafore ;)






Thursday, September 22, 2011

cantik bersama...let's!

alkisah maka tersebut lah kesah
ibu muda (chewah muda) dalam misi nak
mencantikkan menyerikan menva va bom kan kejelitaan wajahnye
oh jelita (anggap je la jelita kan)

sempat la memenuhi jemputan undangan biras my brother
so dengan rela hati saya telah menggunakan produk skin care yang pada saya sesuai
meletup nok
muka saya siyes tak la terlalu bersih but not that comot
masih ditahap medium class gitu hiks
after a week guna
kawan saya tegur eh eh muka nampak cerah la
saya tak gelap ok!konon emosi
tu la,jangan melatah cepat sangat
maksud kawan tu, tak kusam so cerah la
dlm hati dah happy dah produk tu berkesan
so dengan rela hati saya pun nak share la
if kwn2 minat nak pkai juz let me know k
saya boleh dapatkan untuk anda
produk nye adalah sangat baru di pasaran
2 bulan rasanye
oh annisue juga diiktiraf halal oleh jakim
saya dah tengok cert nye
juz untuk packaging 1st batch ni depa missed out the halal cop

details info
tengok sini k
www.annisue.com
harga pun berpatutan

pembelian akan dapat free gift cara2 penggunaan ok
tak hagak nak free gift aje, ku bukan tokey nok!
ku tolong jual je, nak share cantik sama2 gitu :)
ehehehe upss jangan marah no no no nanti cepat tua

apa lagi,marilah kita bersama berpimpin tangan menuju kecantikan
ewaahhhh :p

before using annisue


after 1 week
*nampak tak parut cp fea? mummy nak buh ampoule gak,agak2 ok ke :D
so how was that?
drastic tu tak la kan,cuma ada la perubahan sket
saya prefer yg slow & steady
tak mau la peeling2 bagai nak rak ni

kalau ada sesiapa rasa nak merubah kecantikan kulit yang sedia ada
jangan malu2 segan2 ok,boleh order produk dengan saya
kalau yang dah rasa cantik,kulit dah gebus tapi nak guna jugak
momantai,boleh try, face mask n ampoule is the best!
kalau siapa2 rasa "alah tak cantik mana pun kulit dia"
teruskan lah dengan pendapat masing2
saya open minded, kita berkawan,berteman bersahabat terima kritikan dan pujian
tak de hal lah
kan kan so tepuk dada,tanya selera :)

Tuesday, September 20, 2011

oh saya sebok!

hah lega sekarang ni
kebizian dah go go away hehe
apa pun selamat hari raya,maaf zahir batin kawan-kawan
adapun kebizian ku ini adalah disebabkan:

1) hari raya hari yang mulia
ku berazam kepada diriku sendiri, nak enjoy the hari raya without kesibukan alamaya cth nye adalah fb, twitter,blog dsb....maka rasanye sedikit berjaya sebab memang saya enjoy raya tak pikir pun blackberry di dalam bilik
raya saya di kampung suami tercinta selama 8 hari lama tuuuu...tapi tak pe,sebab raya ke 3 saya berjaya bertemu bonda dan ayahanda tercinta di kota bharu hahaha

2)di rumah bonda aktiviti shopping dan makan mengisi ruang cuti yang masih berbaki, tapi saya update jugak pics to fb, cukup la tu invisible for 1 week kan mmuehehe mcm la ada orang menanti sangat laporan terkini daripada fb aku tuh hihi prasan btul :)

3)sesudah pulang ke labuan...duh duh duh...ni la paling menggugat ketenangan, packing n moving
bayangkan dengan seorang diri packing dengan 'bantuan' khas dari fea, settle la urusan perpindahan kami
wallaweh...paling penat hofkos daddyla, keje balik dah malam, dinner then angkut barang brape trip ktorang mengangkut, dengan lori 2 trip dengan kete tak terkira
huh penat bangat!tapi sekarang dah legaaaaaaaaaa...mana yang boleh di kemas dah kemas
yang tak boleh kemas still dlm box n ada sket dlm plastik hitam haha
sempoi kan packing sume sumbat plastik hitam n label! mana sempat nk cari kotak lagi
bulan puasa buat half way then terganggu sekejap coz fea kena chicken pox then nak tanak after raya la kami berhempas pulas, maka berbangga la dengan diri sendiri sebab dah settle! yeeehaaaa

4)masa yang ditunggu tunggu....untuk memenuhkan ruang rumah dengan barang keperluan! setelah di list kan uwaaaaaaaaa banyak nye nak beli,banyak nye nak guna duit, maka kami berdikit dikit la kot, janji dengan diri,tamau korek saving, maka tunggu wang bulanan huahuahua
and bonda tercinta nak sponsor ice box n hob ;)
mama kata "kakak tak keje, mama bagi hadiah k, nanti mama bank in duit "uwaaa terharu btul,mama luv u sooo much!!!

cerita bout my mom! alhamdulillah rezeki mama dapat pun pegi mengerjakan haji, doakan bonda dan ayahanda saya diberi kesihatan yang baik sepanjang mengerjakan ibadat ye kawan kawan!

now saya sebok lagi skali! sebok apa?
hahaha sebok pikir nak balik kl sebab mama nak g hajiiiii *hhihihi amek kesempatan! :p