♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Wednesday, May 18, 2011

macaron class!

wowweee!
last minute confirm
sangat best dapat jugak akhirnya join class macaron ni

kepada bakers tegar n pro maybe caranye senang
bagi I yang ala ala malu kucing kambing ni memang la kena blaja menuntut ilmu

dan kesudahan nye sangat sangat berpuas hati
kitaorg blaja cara buat macaron & the fillings n fancy cookies
dalam 4hrs camtu settle keje2 pembuatan
pastu cikgu kitaorg prepare kan lunch n kitaorg dapat jgk makan red velvet cake!
Oh sangat yummy!
siap mintak lagi 2 slices nak bawak balik
hehe memang muka tak malu
kihkihkih

Apa2 pun syok sangat dapat bake macs ni sendiri
syok sangat tengok hasil nye
hofkos I blaja buat filling coffee n chocs coz dat was my fav flava!
tp dengan hasil tangan sendiri ni,semua flava pun I like!hihi

Apa pun thanks for cikgu n kawan2 sekelas yang sporting
1st experience attend baking class :p thanks b00by sponsor I p class ;)




Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, May 14, 2011

full day!

Hah lega!
hari yang memang gue nekad
apa taknye I'm going to corus hotel for clarks warehouse with fea ok
arrived at 11.30am masuk je,trus jockey tunjuk parking
tapi I park sendiri la hehe depan2 pintu masuk
so good sign! niat bisa diteruskan
turun kete omg!
long q sampai ke basement ok
1st time ni coz before ni klau pegi pun msti 2nd day sbb kje kan,n choice pun dah tak byk,size yilek,so ni try my luck :)
cuaca sedikit panas,so I q dengan fea
udahla cuaca panas,ada pulak baik hati kasi I panas
feng tau btul!
*ok ni ada cerita tak best*
tapi gue bengang ok!
ada minah 3 org,q belakang gue
mengata mcm gue ni ada masalah pendengaran kot
duk baikkk punye sembang dengan kawan2 dia
"Huh panasnye,panjang btul ni
Eh last year kan I dtg,tak macam ni tau
Ini dengan anak lagi bawak macam mana la nak shopping
bawak budak kecik lagi tu
N bla bla bla"
ini mencabar btul ni,mengata belakang2 nampak
gue tak pekak ok!dengan selamba masa dia tengah berkata2 gue pusing belakang n tengok muke dia n smile *awet muda kawan kawan*
diam,kawan2 dia terbongek bongek tengok gue
wateva!ikut logik memang la org tak bawak bb/kids/anak pegi warehouse kan
tapi suke ati la kan,
bukan bb dilarang masuk pun!
I know my girl n parents lain yg bawak tu pun diaorg pun tau anak2 diaorg cmana
yang korang terlebih prihatin apahal
korang tu dah la serong ofis hour,pkai tag lagi,its still bukan lunch time
halal time off ke tak ke pun blom tentu
ada hati nak cakap pasal orang
Oh sedang hati gue bengkek gitu
dia pun ckp "eh kejap la saya pegi tengok keadaan"
dia pun lenggang lenggok pegi
n came back ckp ngan kawan2 dia,"oh klau gini 3hrs q pun blom tentu dpat masuk
nnt kang pukul bape kita masuk ofis
mesti diaorg pelik kita hilang lama sangat"
see told ya!diaorg serong kan
tak baik woo!
pok pek pok pek diaorg chow chin chau,
Huh lega,buhsan dengar perbualan budak2 bijak mentaliti class 3 ni
think twice ok before u speak
klau kena yang tak menahan kepanasan memang boleh jadi gaduh
banyak ayat dia actually, malas nak ingat,mulut busuk,longkang

*eii 3 ketoi ni punye pasal la,tak pasal I dpt dosa kering huh*
Oh sorang kawan dia tegur gak fea,after I tgk tu
pastu I nekad meneruskan niat
kakak2 belakang I yang baru, gile best!siap sembang,jagakan fea,main2 ngan fea lagi
n fea langsung tak nanges sepanjang lbh kurang 2hrs q (q luar hotel sat je,15mins je)pastu dah ok,dpt masuk hotel
sejuk,lega
Fea pulak semua duk puji dia baik
malay,chinese,kakak,abg sume la ckp dia bagus
n I tengok pun baby2 lain mcm fea gak,tak nanges pun
ktorg siap bersembang,duduk bersila,tukar no fon lagi
And hasil nekad I,dapatla buah tangan untuk I
fea and daddy no
daddy punye totally sold out n fea no choice
I tak berkenan
pastu I ke pekan ampang,
settlekan hal mama
n trus drive p damansara heights fetched my fren
And meneruskan perjalanan ke ou
dan hari yg lewat,arrived ou at 6
Kids anta play,fea ikut mummy
dapat shopping sket kat british india n my fren bought 1 top at guess dan selesai
sampai rumah 9.30pm
Huhu hasilnye amat penat skali!
jadual yang padat untuk hari ini

N tomorrow will be my baking class!hoyeah!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, May 13, 2011

demam seth tan

hehe disebabkan lakonan pemuda tampan kacak bergaya yang menjadi pojaan hatiku berlakon
maka terpacak la gue menanti jam 7malam
memang dah sangat lama kot tak tengok drama ptg @tv3 ni
haih cool gile cik abg tu berlakon
syok layan cite adaptasi novel ni
terbaek la
tapi awat heroin dia tak syok
kureng menghayati je
muka tak masuk jiwa langsung
sape ek patutnye kat tempat heroin tu
jom pikir hmm
Scha- tak ngam current actress lg ok no no
eira syazira- selalu kan dia ni berlakon?tp berckp pun mulut pelat mcm siti ni no no jgk
fasha-hmm no no no jgk
tiz-mcm tak masuk je ngan en seth
memey-hoh mati tak tgk
lisa-tak masuk gak
irma-ok jgk
Hah!tu dia
fazura! Hoyeay!nape dia tak amek fazura ek,msti gue lg gile nk tgk mmuehehe
Alahai komplen plak,tengok je la kan kan kan
banyak bunyik btul,layan je la
Hehe

Gue mau tdo dah bye bye nite nite mmmuackss


Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, May 10, 2011

kek cawan yummy!

dah lama,I sangat teringin nak blaja buat kek cawan atau kita kita sume panggil cupcake :)
memang dah survey a few bakers yang ada buat hands-on class
tapi (blom apa apa dah negatif haiya)
M amat besar utk drive jauh jauh
InsyaAllah,satu hari nanti nak gi jugak
Tapi tapi tapi (ha!yang ni positif)
disebabkan M I malas drive bukan malas nak baking
I telah berusaha menggunakan ilmu buat cupcake masa my fren ajar n ktorg buat ms bday fea dulu
Itu ada sifu kan,now sendiri bikin 100% hehehe
kek cawan nye adalah kek coklat
deco topping I blasah je u
tangan tak berseni,mana nak cantik :p
tapi comel,sebab I beli edible image barney
excited sangat fea dengan barney

Maka objektif kek cawan saya berhasil!
mama kata sedap,cuma kering sket---tu pasal kena blaja tau cik ajan :)
topping---lagi la 80 kali kena blaja,astaghfirullahalazim,comot bangat :D

Jom kita tengok pic ok?
berikan komen membena untuk I mengecilkan M ok?so dat cepat sket p class hehehe


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, May 5, 2011

pelembut?

Oh!kebizian tak update blog macam I ni p keje 8 to 5 je kan
Hehe sumpah mati gue bz
Klau gue tak bz,connection gue yang bz
Hoh hangen jugak,unifi area ni,tapi kelabu asap connectionnye
Haha bohong, area je unifi,me tak subscribe pun,juz amek 2G,unifi 4 kot kan,fibre optic gitu class u!

Ok ok berbalik kepada topik di tajuk hehe
Ha my old old fren msg kat fb
Lama gile,gue memang terkujat
N bila nak recall his face,memang failed!
Then gue bukak la profile dia,juz 1 pic but he used his given name
Bukan la nama JejakaTampanBergaya atau AkuBudakSempoi atau Sukeatila namaaku haha
Namanye elok Muhammad...
So gue pun meneruskan aje membaca pm di inbox itu

Ok penceritaan nye
Sorry for disturbing u,are u still remember me? *hofkos not!tp idokle aku kata begitu ke dia
Jaga la air muke orang sket kan,kesian dia
Sebab gue penah dizaman bujang anak dara cantik menawan mmuahaha *naik lif dah,jgn tekan,biar naik sendiri
ada mamat bg email,gue reply 'do I know u'
Dia sentap,lantas menghantar 5 keping keratan A4 meluahkan kesedihan dan rasa hati di atas email itu
Jadi,gue udah mengambil pelajaran dari itu
Ok ok,ni nak cite,lawak mengundang ketawa pecah perut
Ayatnye 'Ko ingat tak budak yang ko stapler tinge dia'
Hahahaha sila gelak guling guling
Memang ini yang aku cari
Tak sangka ada orang ingat lagi
Hadoi tolongla bini syahrul hafiz
Awat la ganaih bebenor!
Ye,saya pernah dihadapkan kehadapan guru besar kerana stapler telinga budak,yang mana budaknye dikejarkan ke hospital dan saya dihadapkan ke mahkamah pengadilan sekolah
Saya yang hati batu redha je kena marah

Hehe memang la lucu gile
Orang ni bukan lah mangsa,tapi dia kawan kepada mangsa
Dan ada ayat dia 'ko ni nampak pelembut,tapi ganas gile'
ganas dia label aku?rupanye dia cakap, memang depa ni laki laki
takut dengan aku coz diaorg kata aku ganaz
Aku garang la,siyes!hehe hasilnye
Sila tengok fea
Kata dr.muhaya,itu cermin diri
Toing!yang satu ni memang betul!garang siap kerut kerut dahi
Hah memang anak mummy

Tak pe,nnt fea pun biar nampak pelembut,tapi ganaZ!yeah yeah!

*ganaz dia bagi aku?korang rasa ye ke aku gitu?


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone