♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Friday, April 22, 2011

DOA

Apabila doamu cepat dijawab Allah,ini kerana Allah menyayangimu
Apabila doamu lambat dijawab Allah,ini kerana Allah sedang mengujimu
Apabila Allah tidak menjawab doamu,ini kerana Allah mempunyai perancangan terbaik buatmu
Bersangka baiklah terhadap Allah,kerana Kasih Sayang Allah mendahului KemurkaanNya

3 golongan orang yang tidak ditolak doanya oleh Allah:

1. Orang yang ber PUASA
2. Pemerintah yang Adil
3. Orang yang Dizalimi

Semoga bersama sama kita bersabar dan bertabah dalam hidup.

Doa untuk kejayaan dan anak soleh: Ayat 74 Al-Furqan

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, April 20, 2011

kampung mode

hoyeh!kitaorg kat 'kampung' ni
haruslah kampung coz ni umah nenek fea kan?hihi

kitaorg 3 branak fly on 14.4
seawal pagi dah sampai klia
pastu my sis amek n terus balik rumah
15.4 - tolong mama n semua settlekan big day si misi itu
16.4 - termeterai la janji setia dua sejoli alhamdulillah dah selamat nikah dekyu & asif
the reception is on may
so settle nikah,kenduri nikah so prepare untuk majlis kawen nnt
double couple. coz ateh will join them
senang...if not sorang bulan 5 sorang bulan 12
giloss
mama pun tak sanggup
dari segi kudrat & ongkos memang besau
mama pun insyaAllah nak gi haji
jadinye memang amat penat la
so decide satukan je majlis diaorg
settle

makanye mummy n fea stay kat umah ni ma
and daddy fly back
daddy pun macam ura-ura kura kura nak kena pi sumwhere
so tak yah la kitaorg merajinkan diri nak balik labuan
duk sini lagi best hihi
tapi kesian fea la sket2 "diddy diddy"
tapi bila tokbah n nek ma balik ofis je
fea la "atok atok mima mima"
hehehe kecoh si kecik ni

apa pun selama 5 hari bersama daddy kat kampung
dapat la i melunaskan janji tekak
makan makan hofkos
ayam kampung, rootbeer float, ayam penyet, jagung bakar, macaroon, air soya gula merah, char koay teow haha banyak lagi ni klau disenaraikan...dewa makannnn ;)
jadi segalanye akan bersambung sehinggalah pulang semula ke labuan kihkihkih




Thursday, April 14, 2011

post mortem

hahaha serius je eh?
actually lepas birthday fea aritu baru lah pagi tadi dapat pegi morning coffee dgn my frens
so ktorg pun discuss pasal birthday fea aritu

bukan lah serius,tapi dah menjadi habit we share gud n bad things
coz most of us merantau kan
so dengan siapa lagi nak bercakap
jadi, inilah intipati pembedahan siasat kami :)

first: 
menu :
bihun goreng - ok untuk hi tea, luak banyak la,tinggal suku je dari order,i order for 40 pax
haha jangan la buat2 terkujat macam mama i "aik bihun goreng pun ko order kak?" hadoi ibuku tidakkah dikau memahami anakmu ini malas dan tidak berkebolehan...tapi i memang ada standard answer tau "ma,kesian tau,kalau kakak tak order,sapa nak order kat dia" hahahaha mama gelak *alasan okey!i order kat catering lagi u!siap ada restoran bagai,pelanggan penuh,hihihi mama tau itu semua madah berhelah anaknye, kesimpulan - ok -lulus :D
satey - oh ini terbaekk nok! before order untuk birthday fea ni memang kitaorg selalu beli kat pak cik ni, rasanye org semenanjung gak,coz dia cakap bahasa i *chewah
tapi memang sedap, sate dia memang isi semata mata okey! tak de kulit ayam ke lemak ayam ke tongkeng ayam ke perut ayam ke eh eh terlebih sudah :) hihi tai serius sedap, so kitaorg order 250 cucuk dengan 4 bungkus nasi impit - kata pemgomen - sedapppp! kawan kawan sume suh i forward fon number pak cik sate, so ok lulus!
roti jala kuah kuzi - haih sedih u, i semangat nak mkn roti jala coz susah nak dapat yang sedap, so i tempah *lagi?hahaha tempah la nok!tak reti den nak menjala, i temah with kari ayam, but tukang masak i request nak masak kuzi coz her hubby nak makan kuzi, ok whateva, i tak kesah, tapi tak laku, so kesimpulan failed! - lebih banyak gile, tukang masak i buat 1kg tepung gandum, luak sket je, i tapau kan sume kat kawan kawan - so failed, tak leh order lagi
kuih cara - sekapal dengan roti jala- failed *pangkah besar okey! sedap!tapi diaorg tak reti makan kot
egg sandwich - hohoho terbaekk ini gue buat okey!paling laku sekali, pertama tama yang habis, i buat 2 roti gardenis panjang - lulus *tanda rite ok!
puding cocktail - 2 kali topup so LULUS! oh well air tangan i okey hahaha ada bakat jugak :)
chocolate jelly - laku sket je *i buat! cet lain kali tak yah buat dah -FAILED
air sunquick mandarin - aci ke gile failed, tercekik la wei hahaha mesti la pass! 2 kali topup jugak
cuppies -oh well well bakat terpendam again!lallalaalala lulus ok! i buat la!tapi ada sifu hehhehe-LULUS
cheese fruit-elmo cake- oh cantik dan sedapppp 1.5kg rm90 hoyeay!sedapppppp! LULUS
honey dew - kawan i sponsor,siap potong! i lapppp u laa LULUS la,gedik ah tak makan buah!dush!:D

i actually nak buat sandwich sardin n goreng chicken ball,squid ball tapiiiiiiiiiiiii tak sempat tetiba hari sabtu tu, darling i demam u!pastu fea pulak memang tak sempat baik lagi, hadoi letih!so pagi ahad banyak la keje nak berkejar,mana nak gi kutip segala order2 tu n nak siapkan rumah lagi
ha tengok ada hikmah kan i gi order sume makanan, i sempat deco je, seb baik barang untuk goodie bag sampai awal *semua di import dari kl thanks my sil n sis yang pi beli n pos kat i and sticker yang i nak print pun sampai hari yang sama-wednesday, sempat la i godek2 buat goodie bag....cute kan? haha puji diri sendiri :)
pastu hari khamis i tulis invitation card, b00by distribute kat ofis hehe b00by tu malu malu je nak bagi, i paksa! *ambik la peluang time u ada ni nak celebrate bday fea *last year daddy in bangkok*, thn depan blom tentu kot kat alaska ke kutub selatan ke hahaha over mummy marah daddy :)

so second is the deco
kad - haruslah comel, i design mcm lain, tp bila fwd untuk print, i tak de ai format, so she helped me come out with new design yang i satisfied! *thanks god, i just google n from few choices, i chosed two blog
banner - ya ampun jan -cantikkk nya!hahaha alhamdulillah si aefa berkenan, dia lagi la ada 2 princess trus teruja gile nak buat like fea! hehe i like, tapi tak sempat la aefa nak celebrate bday umaira this friday
banner triangle, balloons, table cloth, few things for goodie bag - semua my sil n sis yang cari n pos kat i
LULUS
i order few label for mineral water, i customade paper cup n thank u tag -FAILED, dah paid suddenly on thursday when i ask they said have printing issue, so tak dapat siapkan, i tak gamble la nak proceed coz klau sempat only friday dia akan post out n i dont think i'll rcv on saturday, so no risk taken, i cancel, so they refund, thanks!tapi memang cantik bangat collections diaorg!next time la kan
so deco -NICE *oh abaikan la furniture i yang classic tu k, hehe

third - house cleaning
sempoi, party start at 2pm and finished around 545pm
i bagi fea susu dulu, then dia sleep, penat, b00by pun trus tarik gebor, demam lagi maka 2 branak lena diulit mimpi
i pun settlekan rumah, at 730 gitu dah siap kemas sume,salin makanan dlm bekas kecik, panaskan bihun, kuzi ayam n kuah kacang, siap sapu n mop lantai, betulkan balik kerusi
oh malam ada lagi tetamu 2 family
so makan2 lagi

kemas2 lagi kul 12mlm settle - kaki lenguh amat
tidoooooooooooooo!

monday - daddy demam, tak work, fea bukak prezent, mama call *kak, mana nye pics bday fea,sampai kul 10pm mama tunggu* oh kesian nye nenek ni ma
i cakap, pics kat camera tak byk, sat tggu fren upload
then i ckp *ma, fea dpt byk adiah* mama ckp apa tau *eh tak baik ko kak, buat party nak adiah* sumpah tak ma, tapi semua bagi adiah, siap bagi duit lagi, rezeki fea mama hihihi mama ketawa
*fea nak adiah apa?ni ma nak kasi rantai tangan ke rantai leher* wahhhh i like :)
then sambung lagi lap2 bekas kering n siampan elok2, by petang monday, settle semua, kembali seperti sediakala

hah!puas hati....sangat seronok, nanti mummy cuci pics, so nanti besar, fea tengok k!
daddy kata u won't remeber!yeah,but pics kan ada kan kan kan

kesimpulannye kawan kawan : untuk LULUS items bolehlah disarankan untuk anda2 truskan hajat sekiranya berniat mengadakan party si kecil
yang FAILED tu timbang sukat la banyak mana, tepuk dada tanya selera okey!

apa apa pun kita enjoyyyyyyyyyyyyyy! semua happy kan?!

i luv u fea mummy!


sayang anak mummy!

Tuesday, April 12, 2011

happy birthday my lil princess sofea airis amani

hye all!
wowee now all done,settle with fea's birthday celebration
really love it!
thanks all for coming
hope all of u enjoyed our simple party

entry ni actually belated la
coz fea was born on 10th April 2009
last 2 days fea dah 2 years old
kalau ikut bulan islam, dah 2yrs on 14 RabiulAkhir

Alhamdulillah
thanks Allah for the opportunity to have n raised my lil girl
there's no words can describe how thankful I am
n as of now, my life was complete with this girl
she's my heart n my soul
syukur yaAllah

Sofea Airis Amani
Kesucian Bunga Ketenanganku
mummy n daddy doakan fea membesar dengan sempurna
semoga Allah melindungi dan melimpahkan rahmat-Nya kepadamu
mummy selalu doa mummy dapat tengok fea membesar
menjadi anak solehah
semoga semua yang terbaik untukmu anakku

hmmm tak leh tulis panjang2, mummy cengeng,sat gi nanges pulak
mmuehehe

this time daddy with us on fea's bday
n we celebrate with simple party
let's fea have fun with her frens
jom layan piccas!

nice banner kan?
nak tempah? its here

elmo cake
inside is cheese fruit

fea with daddy

mummy n fea

comel kan? thanks sis tolong edit ;)

goodie bag
sendiri bikin ;) oh, sticker also from HERE

the deco- thanks my sil n cik teh pos to me!

thanks all for the luvly gifts!

invitation card also from HERE

selesai sudah!
it was very simple but thanks sebab semua jemputan sudi datang :)

i luv to sing this song for my lil girl





Monday, April 4, 2011

kepochi artis sekejap *wink*

hallo hallo
macam biasa la lepas rumah dah siap banyak jugak pahat nak tolong berbunyi lagi kan

tapi i ni nak buat house warming je
tamau bunyi bunyi pahat
hehehe kata umah dah siap kan?
cuci kaki masuk la

cesss falsampah lak i ni
bukan nak cite banyak, sikit je
perihal
yaaa a'aauwww a'aaauwww bintang fofular lah!

suke suke banyak perkara, mereka yang menang,i like!

1. ana rafali ---->cute rambut pendek
2. lisa surihani ----> i like baju dia!grey u, tema raya kitaorg this year!
3. yuna ----> talented!
4. abg remy----> hoyeay
5. shaheizy sam ---->in person sangat pemalu!

dan congratz sam menang busatttt!!!

kete baru, diamond blink blink besttttttnye


dan lagi best, suke laa tengok muka irma ni
sweet kan?

oh!pas tu best gile dapat tgk abg nuar, suara memang mantop pak cik!
yuna mmg talented la sangat, tak dinafikan lagi
ana rafali sempoi

tapi den tak pueh ati ni
pasal apo ella tak dibagi nyanyi soghang!hancusss lagu ella uwaaaaa.....
pastu pasal apo lagu pramlee di ghosakkan? tak sedap langsung kali keduo uwaaaa
pastu lagi, pasal apo tok ti punyo tarian dah macam aerobik mak cik tengok uwaaa lagi!
haiyaaa! sapo kareografi weh? korang ni fail la!

ahakz! lek laaa, i mukadimah je house warming tadi
pahat i dia nak take part jugak
bagi la sket dia berbunyi kan?
hiks!