♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, March 31, 2011

kegedikan melanda

hahaha memang gedik
korang, gue kan ada twitter
tapi lawak,memang tak guna pun
asyik follow tweet celebrity je
ahaks!

so sape2 nak join ahli kelab gedik bersama gue
mari lah kita berjemaah!hihi


mine is : ajan__fea *ajan double underscore fea*


Tuesday, March 29, 2011

sengal...tak de idea heh!

nampak sangat kebuhsanan kan gue ni
rasanye sebab dah hampir tiba masa untuk pulang ke kampung halaman
reset mood!
*alasan! :p

life semenjak dua menjak ni as usual
nothing interesting
biasa biasa aja
sedang sedang aja

tapi yang tak biasa adalah keinginan untuk makan
haih memang kot manusia ni hidup untuk makan
bukannye makan untuk hidup
cess!gue lah tu!
otak ligat nak makan je
apa kejadah nye ini semua
haiyaaa!

Friday, March 25, 2011

penggemar coffee?mari baca

Kopi campur gelatin babi


JOHOR BAHRU: Sebuah kedai kopi popular di negeri ini yang beroperasi sejak kira-kira 70 tahun lalu dan dikunjungi lebih 80 peratus pelanggan beragama Islam rupa-rupanya menghidangkan kopi bercampur gelatin babi.
Perkara menjijikkan itu terbongkar selepas Jabatan Agama Johor (JAJ) menjalankan pemeriksaan terhadap premis itu berikutan aduan orang ramai.

Pengerusi Jawatankuasa Agama Johor, Datuk Zainal Abidin Osman (gambar) yang dihubungi Harian Metro turut mengesahkan memang ada gelatin babi dalam serbuk kopi disediakan di kedai berkenaan.

“Sampel serbuk kopi dari premis itu diambil untuk dianalisis Jabatan Kimia Johor dan hasilnya, ia positif gelatin babi.

“Semua itu dilakukan selepas kami mendapat banyak aduan daripada orang ramai. Pemeriksaan dijalankan baru-baru ini oleh JAJ serta Jabatan Kesihatan Negeri Johor,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Bagaimanapun, kata Zainal, pihaknya tidak boleh mengambil tindakan terhadap pengusaha terbabit melainkan menasihati peniaga supaya memastikan produk mereka halal serta mendapatkan sijil halal.

“Pelanggan beragama Islam perlu berwaspada dalam memilih lokasi untuk menjamu selera, pastikan premis berkaitan mempunyai logo halal,” katanya.

Difahamkan, pengusaha premis terbabit akan hadir ke pejabat JAJ, hari ini. Selain di Johor, kedai kopi itu dikatakan turut memiliki cawangan di Lembah Klang.

Sementara itu, Ketua Pegawai Penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Johor, Abdul Hamid Abu Bakar berkata, pihaknya menghantar lima pegawai ke premis terbabit, kelmarin.

“Selepas menerima aduan menerusi SMS, kami melakukan pemeriksaan di premis itu dan mendapati memang tiada tanda logo halal dipamerkan di situ.

“Berikutan itu, kami tidak boleh mengambil tindakan mengikut Akta Perihal Dagangan 1972 ke atas mereka,” katanya ketika dihubungi.

Menurut Abdul Hamid, jika premis terbabit memaparkan logo halal, pihaknya boleh mengambil tindakan mengikut peruntukan undang-undang berkenaan.
Sehubungan itu, menasihatkan pelanggan beragama Islam supaya berhati-hati memilih lokasi untuk menjamu selera.
“Sepatutnya orang Islam memastikan tanda logo halal sebelum memasuki sesuatu premis itu kerana dalam kes ini, tiada langsung logo berkenaan dipamerkan tapi pengguna Islam masih ke situ untuk menjamu selera.
“Pada masa sama, pengusaha terbabit juga perlu lebih bertanggungjawab kerana premis perniagaan mereka sering dikunjungi pelanggan beragama Islam,” katanya.
Sementara itu, jurucakap Persatuan Pengguna Bumiputera Johor Bahru berkata, pihaknya akan mengadakan perjumpaan dan perbincangan dengan pengusaha premis terbabit secepat mungkin dan menasihati pengusaha berkenaan supaya mempamerkan kandungan minuman dan makanan kepada pelanggan
“Kami menerima banyak aduan dan pertanyaan daripada orang ramai yang bimbang selepas melihat sebaran berkaitan isu berkenaan di Internet dan laman web sosial,” katanya.

sumber: hmetro

kopi yang dimaksudkan?


kedai yang dimaksudkan?


 
eeeyewww!!!
dengan itu,



oso tak halal?
kemungkinan besar! tapi kluang station tu ada logo halal?
ada ada?

Tuesday, March 22, 2011

oh mak!

haha sebab lama tak bukak blog sendiri ke
terkujat gue tadi
bukak bukak background lain

haha sendiri tukar sendiri lupa
aritu operasi terbantut, fea duk nyebok
sudah nye tak igt tgh test background mana
hahaha

ok sambung, benornye nak meluahkan perasaan

kesahnye,gue tensen dengan sales assistant kat labuan ni
macam bugas!
hoh!sakit jantung gue!
fea baru usik sket mainan tu
oh cannot play,u not allowed to play here
lain kali tanak kasi main,jangan la tayang tengah alam
buat display depan pintu,sape suruh
cupid stupid!bongek
dah la datang negara orang, cakap pun senget, tak bape btul
aku gi report ngan imegresen baru tau
berlagak macam kucing bulu lebat!
*apa kena mengena?argh hantam saja lah!*
gue tengah marah
darah naik kat kepala,tunggu turun sat gi ok la :D




Wednesday, March 16, 2011

katil baru fea

Oh!after almost 2 yrs fea tido menempek dengan mummy
Now fea dah tdo sendiri
Fea ok,tdo je kat katil dia
Fea tak nanges
Fea tak cari mummy
Fea good girl
Fea suke katil dia
Fea suke ada bear2 dengan dia
Fea bam bam n sumtime mummy tepuk2 je dah sleep
Bagus kan?

Tapiiiii
Ada je tapii nye
Mummy yang tak leh sleep
Kejap2 bangun tengok fea
Kejap2 bangun p kiss fea
Kejap2 bangun rasa badan fea

Hadoiiii
Anak ok,mak nye pulak k.o
:(
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, March 12, 2011

coastal area

Alhamdulillah,now keadaan ok
Besides strong winds n flying chopper last nite,there's no other scary things happened
After lunch semalam we all had coffee at fren's
So tengah sembang2 bos booby call her wifey yg ada dgn kitaorg,bgtau pasal japan earthquake,so trus turned on ch512
YaAllah,dahsyat sangat,scary
Booby call suh I pegi umah his fren,jangan balik umah,coz umah ktorg very near to the beach area

Jalan jem sangat ke arah bukit
Nasib baik ktorg opposite way,so cepat je sampai rumah
jalan still jem,mostly orang p naik bukit kalam (tempat tinggi kat labuan ni kot)
kitaorg pun fikir fikir
Hmmm kalau nak jadi,memang tak boleh nak buat apa
Ktorg tengah2,nama pun pulau
Tawakkal banyak2 je

Then, tingat a fren kat chiba, doa sangat dia selamat
she's ok,hubby n baby dah kat umah
dia stucked kat train,tunggu nak balik rumah,pastu trus senyap
Alhamdulillah,ari ni ada update,diaorg selamat
dalam news pun cakap, blom ada malaysian yang jadi mangsa kan

Ya Allah,Alhamdulillah,semua ok
Semalam mama asyik call,suh tawakkal banyak2,mama siap suh p duk hotel,duk tingkat atas mama tak tau,hotel sume la dekat dengan laut :)

Booby kata dulu masa tsunami penang n acheh pun
macam ni,memang sume naik bukit kalam,tapi dia tawakal je tdo kat umah sbb penat dah balik keje
Itu masa bujang,ni ada ktorg,memang dia risau
Nak balik tu pun,ktorg angkat tangan doa
'Ya Allah lindungilah kami dari segala bencana'
Hihi fea so cute,mummy cakap doa doa,trus angkat tangan

After all,syukur ikut booby balik labuan last monday
klau tak mesti sangat susah hati :(


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, March 8, 2011

hobby daddy n vacation fea &mummy

yea yeah!
first of all daddy did it!team diaorg menang main paintball
2nd place je,tp not bad la kan
among 21 teams yg join oh bukan malaysia je tu
ada team singapore jugak
memang berbaloi baloi la tournament this time
daddy happy sangat!
mummy n fea pun happy!
pegi melaka jalan jalan syookkkkkk!
jom layan piccassssss

juz arrived Mahkota Hotel

view from level 12

the battle field

my love!get ready for semi finals

sniper (*_*)

daddy in action *cilok from official photog


hoyeah!the silver medal and $$$$


fea main pallete yang masuk angin

thanks daddy bawak mummy n fea
tapi kesian daddy, sampai je labuan after lunch masuk ofis
ada problem apa ntah
katanye bos dah melompat2
hehehe


Friday, March 4, 2011

Haagen-Dazs

Haaa sedap kan
nama pun sedap kan
Tapiiiiii
*argh sangat sedih
It was my fav ice-cream
memang dah sangat lama bertahun-tahun membaham ice cream ni
Oh!tetapi disebabkan kejahilan dan kealpaan,maka terleka untuk mensahihkan kehalalan nye!
serius,setitik sebesar zarah pun saya tak pernah terfikir,icecream ni tak halal atau dalam erti kata lain meragui kehalalan produk ini
thanks kak fa!really appreciate the info, and thanks to my sil yang dah fwd email ni
sil memang kerap jugak send email kemana2 sahaja yang dia nak tau status kehalalan nye ke tak
So,inilah hasilnye : baca ye kawan2

Dear ......

Thank you for your email to us on the subject of "Enquiry regarding Haagen
Dazs Ice Cream".

We are pleased to inform you that although Häagen-Dazs is not specifically
certified Halal, it is made under processes which meet very stringent
sanitary and quality requirements.
The only animal products in Häagen-Dazs products are fresh cream, skimmed
milk and egg yolk. None of our ingredients are derived from pigs. The
gelling agent used in our products is plant based (pectin).

Muslims may wish to avoid Häagen-Dazs products containing alcohol for
example Baileys ice cream and Häagen-Dazs Baileys Stick Bar products which
contain less than 0.5% alcohol per 100 ml of product. For your information,
some of our ice cream (e.g. Vanilla based) contain a very small amount of
alcohol (0.20%) due to the flavor which is alcohol based.

Please be advised that ingredient labels of our products should always be
read prior to consumption to determine content.

Hope this information is useful to you.
We look forward to your continued support of Häagen-Dazs.
Thank you


Best regards,
The Häagen-Dazs Team

p.s: Please take note that this is not a chain email. It is written by a
close friend of mine writing in to Haagen Dazs enquiring on its HALALness.

Dan
Saya pun rasa sangat sesal,ohhhh kenapa kenapa kenapa!walaupun tidak sah macadamia nut flavor itu contains alcohol, tetapi secara logik akal, based nye adalah vanilla,itu lah flavor fav saya yang saya taram everytime melawat tempat ni
sejak pandai memilih sendiri,memang tak de dahhhh flavor lain yang saya akan mintak!

Ya Allah,ampunkan kelalaian hambamu ini,ntah berapa banyak dah masuk dalam perut :(

*sejak petang tadi sampai now,tekakku rasa semacam,eiiyeWww!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, March 2, 2011

makan sorang sorang

Uhu kepulangan ku kali ni agak buhsan
Sume bzs n kiki dah masuk hostel
Sedih woo!
Teman berjimba jimba dah tak de :(
Aritu p tgk dia kat hostel,dia happy je
Arghh good for her!gud luck my beloved sista!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone