♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Monday, January 31, 2011

Hoyeay!

Yes!
I got it
Remember this?
Now it's mine
Ho ho ho ho
Yippie!

Thanks sus!carried all the way from harvey norman ;)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, January 28, 2011

reference

(*_*)

farewell lagi

hmm adat la hidup dalam company b00by
tup tup kena transfer sana sini
nowadays company punye style offer location
take it or leave it
kejam kan?
yup!life in slb begitulah!

orang paling dekat dengan ktorg dah 3 org dah kena zasss
reason: performance wise!
sedih coz kata b00by actually diaorg tu bagus
*berdoa semoga rezeki b00by sentiasa dilindungi-Nya

Oh back to farewell thingy!
last friday farewell party
her hubby dapat offer transfer saudi, but he refused to go.
dah 28yrs Tom (judy's hubby) with the company
disebabkan tamau p saudi,tom resigned,dlm kata manis retired from slb *remember?take it or leave it*
so judy packed all their things and fly to home country canada, but Tom dah dpt offer new job in UK* all ssa sedih coz judy is very nice! suke dia :(
gud luck tom,oh tom is 1 of slb's manager ok *manager pun dpt kata dua haiHhh!

on judy's farewell

dolu2, me n judy!


tadi,huong pulak dpt transfer balik homecountry vietnam
oleh sebab ktorg tak sempat berbaik dgn dia
so biasa je
but still ada farewell party!

Slb n ssa culture, its normal,people come n go!
Be nice be good, frens everyone
U never know u'll meet them again in different location!

Sekian,laporan kelab datin minah saleh utk kali ini...hiks!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, January 26, 2011

nanges tu!

ahaha baru layan LBS
sadisss la jugak
cite banyak lompat lompat plot
tapi ok,still menyentuh jiwa raga I syahdu mode ;)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

happy not so happy!

this is the reason
but apa pun thanks hubby!
'ini hadiah untuk u',said mr hubby masa placed order last 2 months ;)
masa tu excited,sangat happy n terharu
untuk berkongsi happy, so I let him chosed the plat number

unfortunately, we faced a lot of obstacles *kinda wth procs*
As mentioned before, hubby frust, malas, and I juz picked randomly
tak de kena mengena dgn kami langsung! *sad*

So that's it...bersyukur lah coz semuanye dah settle...tak perlu buat dosa kering marahkan mamat tu
wahahaha I memang chengey!

wokeh, cantik tak buah hati baru kami?
hehe sudah dirasmikan dan dibawa pulang oleh saya sendiri
b00by follow belakang ;)



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, January 25, 2011

bukan diriku

hehe cite ni ada dimas subekti
dalam ni dia jadi loki
2 3 kali je tertgk,n ni ending kot
sedih,gue mmg touching bila tgk dia nanges hahaha
sweettttt,suara besh!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

bad feeling!

Haih after 2 months waiting
Hasilnye mengecewakan hati saya
Hati suami saya juga
Sampai dia giveup
Saya yang marah,bertahan,cari lagi yang sesuai
Semuanye kena mengena 'hadiah' tu
Memang dah seminggu lebih sampai
Tapi ktorg sanggup tunggu, sebab nak register dengan memuaskan hati
Tapi I'm not sure what kind of procs they had here!
Sux!
kat kl yang hectic bz gile babas tu pun senang je saya handle
Tapi kat sini kecik coet ni menyakitkan hati
My dad offer suh guna kabel dia
Tapi suami saya enggan, tempat ni kecik,nanti jadi buah mulut orang
So ktorang pun usaha
Tapi apalah malang mamat salesman tu lemau amattttt
So hasilnye, failed utk mendapatkan idaman suami saya
Sekadar bersyukur dengan apa yg mampu kami usahakan sendiri!
Tanpa bantuan salesman yang mengecewakan tu!
Sedih amat sangat!
Kata suami saya, 'if tak dapat yang tu,I dah tak nak yang lain,I dah tak kesah apa pun'
So I juz pick a nice combination supaya tak nampak serabut
He promised us tomorrow!
Let's see!
Apa pun semoga Allah melindungi kami sepanjang keberadaan kami bersamanya nanti
Apakah ia?
Nanti saya tunjukkan ye!
Nite frens,memujuk hati luka lara
Bertambah parah sebab suami saya tak gembira
Kesiannnn b00by!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, January 19, 2011

muka apa ni?

hasil ajaran ayahanda terchenta untuk anakandanye
inilah rupa fea
memang si kecik ni suke berdrama
ingatkan time baby2 je
diambang senja baby pun masih lagi
belom tengok lagak ketawa dan airmata dia lagi
ketawa dengan tangan sebelah tutup mulut,mata disepetkan
nanges dengan mata di kecikkan mulut nganga alaala nak sengeh tp dgn crying sound
haih fenin ibumu ini wahai anakku
mummy bawak p audition baru tau ;)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

my love is singing


Tuesday, January 18, 2011

jeruk mangga

baru type dah kecur
hihi
ari ahad lepas, kawan I bagi mangga
fikir2 apa nak buat kan
since daddy balik dah malam
mana nak sempat mencicah2 lagi dah
so jawapan nye jeruk mangga

resipi pak cik gugel dah jumpe
hope jadik la ehehe



Sunday, January 16, 2011

album fea!

Hahaha ish ish mummy ni
Anak dah nak masuk 2 tahun baru nak print pics
Ini adalah cons drpd kemajuan teknologi okie ;)
Haha teknologi disalahkan *nasib la kan!
sape suh tak guna kodak! *lama gile tak sebut kodak
klau tak,pegi mana2 mesti beli kodak 36 dpt free 3kpg
tambah tolak yang tak jadi
lebih kurang gak la hihih
since 2005 kot I dah pandai tidak menggunakan camera kodak itu
1st digicam Sony T3
* terbaek lah!tapi masa p hanimun rosak!cet :(

Eh apasal cite camera lak ni
back to the album ye kawan kawan

Ok,now fea dah ada printed album
tadi p cuci pix fea sume 83 hengget
beli album cantik 24.90
susun susun...siap!

So disebabkan syok pegang pics fea * nak nak zaman kegemilangan ketak2 di tangan perut dan drumsticknye
Oh!rindu bangattttt fea di kala itu

Maka sabby telah mensuggestkan *sambil susun pic sambil bbm*
Yang,buat la storyboard photobook!
Aha!I likEeeeeeE

InsyaAllah for 2nd birthday fea k sayang!muackkkkk


 
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, January 15, 2011

cute!

B00by's away
sms-ed with him
then I cakap la sakit kepala
nak tdo,tapi tak lelap
he replied 'best fren dtg?'
Ahahaha first time tu ckp camtu
Cute kan?! ;)
*distract kejap rs sakit*
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, January 14, 2011

bz friday

yup!very bz day
seawal pagi pegi epot
anta daddy
fly fly again
mummy n fea tak balik kl pun
coz "hadiah" mummy dah sampai
few documents nak kena settlekan, so stay :(
ok habis cite pagi

after lunch kul 2pm
sesi memanjakan diri
thanks to company my b00by
haha I dapat voucher spa rm300
biasa la persatuan datin datin minah saleh i tu :)

i tak habeskan pun 300 tu coz takut fea nanges
fea moody lepas anta daddy\
nanges stok tahan sebak
tersedu sedu
sedih sangat mummy tengok
so terpaksa la cepat cepat coz dah buat appointment
kena la pegi jugak
fea duk ngan bibik
mummy do foot spa, n facial treatment
balik dah 5.30pm

my foot spa process

me n ati

judy n susi

padicure!

massage n facial treatment

my facial treatment

josie doing back massage

done!

malam, 7.30pm makan ketam with ati,elly, susi n aefa
kali ni haruslah bawak fea
makan sangat banyak, buttermilk crab, blackpepper, nestum prawn n butterprawn, sayur kangkung, air lemon!yummy!
huhu kembongggggg juga!
now sangat penat
tapi fea blom sleep
mummy pun terpaksa tongkat mata de ngan mancissssssssssssssssssss
feaaaaaaa jom la tdoooo!







sekian
kebizian i for today!

melampau!

Dunia akhir zaman!
Macam macam kejadian di luar batasan sifat kemanusiaan berlaku *sakit ati dan geram ku dibuatnye!
Terbaru,kes dera,rogol dan liwat di rumah perlindungan di penang
Nauzubillah, kanak2 tu, kecik2 8 tahun tu dah di dera mental dan fizikal
Jangan la heran 10 tahun lagi masalah sosial ni naik mencanak
Dan jangan lah terkejut golongan tua ni ramai yang jahat
Mana tak nye baru kuar penjara, klau insaf,tobat,Alhamdulillah
Kalau hati kering,setan bertanduk? Nauzubillah
So di sini siapa yang harus dipertanggungjawabkan?
PEMIMPIN
*sebab tu alim ulama' sangat takut memegang amanah*tanggungjawab nye sangaaaattt besar,di hisab satu per satu
Sama la jugak tu pemimpin keluarga yang makan darah daging sendiri
Haih takut!
Ya Allah,lindungilah hamba2mu ini dari kemaksiatan dan kecelakaan,Amin
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, January 13, 2011

hari istimewa!

hah!feninnn ligat otakku berfikiran
next month adalah hari kelahiran my love yang ke 30
jadi nak la beli adiah yang sangattttt teristimewa
ada 2 3 list dalam otak ni
and still survey lagi untuk dipadankan dengan duit tabung ku

menyoroti perkenalan bersama my love
apa yang dah ku bagi kepadanya di hari lahir!

1. 2000 shirt beli kat SUB
2. 2001 perfume Of a MEN - The BodyShop (perfume ni best!)
3. 2002 keychain embossed pic ktorg
4. 2003 jam Guess - sampai sekarang pun ada!harus simpan 400hengget ok!dikala diriku adalah seorang student!mahai ;)

5. 2004 *hubby dah kje,kat US rasanye, tak hengat tak de kot
6. 2005 bear kecik cute from Memory Lane
7. 2006 *macam crisis tak hengat gak
8. 2007 *sebok nak kawen, tak hengat gak
9. 2008 PSP
10. 2009 *preggy fea, b00by kat vietnam kot, ala lupa, diriku di umah mama
11. 2010 *dinner treat n iphone! tabung banyak masa ni hihi...
12. 2011 guess what? toink toink toink secreeeeeeettttttttttttttttttttt tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu




today's activity

hoyeay! it's party time!
jacky birthday, we were invited and had a lot of fun!
fea as always happy with frensss n playing slide!


jack with mommy n rachel

prezent for jack from fea :)
*it's hotwheels

my love muackkkkkkss!


fea? blur!


Wednesday, January 12, 2011

11111

aha
cantik kan?
tambah lagi sikit angka 1
dan letak kan perpuluhan
ianya menjadi angka sejarah dalam hidup saya
kenangan terindah
thanks my luv!

Monday, January 10, 2011

stalker?

what is the meaning of stalker?
for me is creepy people!

argh social network again, facebook again
why why why
im not anti-social ok
and im not pretending or being camouflage or sumthing
i am me
and always me
*ada sedikit kepoyo an disitu,bukan poya ok!hah hah hah

untuk saya kenapakah bukak fb?
because :
1. menjejak kenalan terpisah *klise gile hahaha
2. mengetahui atau mendapatkan info2 terkini kawan2 yang terpisah jauh dimata dekat dihati *ni betul
3. berkongsi happiness hopefully banyak, sadness mintak2 sket je, kemarahan mintak2 takde langsung
4. saya suke fb! *senyum
5. its social life y not
6. mengisi masa lapang *lapang la sangat
7. shopping sket2 *suke suke
8. mengikut arus perkembangan ict...chewahhh *ahaks!
9. oh ada laptop *orang lain pun ada la!sebab tu lah namanye social network, klau ko sorang je layan apo kojadah eayy! mmuahaha
10. oh ada smartphone *jangan eksen! ;)

tapi kenapakah kadang kadang ianya mengecewakan hati dan jiwa saya?
long long time ago, ada 'cikgu' n beberapa insan yang sebanyak mengganggu add kat fb, so small matter i ignore
last week kot ada orang buzz kat fb chat
*fb chat now saya dah link ke smartphone *thanks radz for the info
bertanya soalan yang suke ati dia je
tak de salam tak de apa
bila view profile ada 2 tapak tangan je
maka dia adalah stranger
scary kan
makanya saya logofffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff lama lama sampai sekarang!

dalam hati saya *ignore je la ajan,kot ye pun*

memang ignore, tapi tipu la kalau tak berfikiran kan
perlu ke soklan soklan ntahhapahapantah tu
kamon la ok,sume kita dah big enuff to think
kalau kena kat batang idung awak toink toink
awak terasa la sentap la kecik ati la
so jgn tny pada orang lain
sama je nak kasi org marah sentap
*kena blaja sivik ni tau

pastu kesah status
memang la wall tu kamu punye
tapi tapi kalau update kat situ untuk apa?
untuk share dengan kwn2 kan
untuk dibaca kan
biarla benda nye yang elok, dan respond pun elok
nanti orang komen, nasihat,bg pendapat
dan dan nak cantas, nak sentap
*spesis yang saya nak tergelak
*keanak anakan tahap impak maksima

cuba la update
oh bestnye pegi langkawi shopping corell *oh syok nye baca
oh!i went to paris n bought monogram lv *oh sangat syokkkk
oh!my baby dah boleh cakap *oh syokkkkk syokkk syokkk
oh!asam laksa pavillion yummy *oh syokkkk air liur meleleh
oh!ayam penyet lunch tadi *meleleh lagi
oh!baking cake gula hangus *meleleh lagi dan lagi
oh!makan kat william *korang memang suh aku melelehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsebaldi
oh!oh!oh!
lagi
oh!hujan, banjir, jalan tak boleh lalu *informative kan,musim hujan skang ni
oh!sesat, camana nak pegi klcc *bantulah dia *tolong jgn cakap sila googlee map, pasangla papago*eh,klau dia ada dia tak cakap la dia sesat!

oh!hantu punya orang,kau ingat kau bagus bla bla bla *apasal maki org!dosa pangkah besarrrrrrrrrrr
ini lah yang saya fikir
buah fikiran saya
kamu kamu?

eh tajuk stalker
tapi sket je info?
belasahhhh! huahuahua challo!

not bad!

demam ajl kan?
cam biasa la, i pun layan u
seb baik semalam ada kawan sebut
al maklum, skrg ni mana dapat tengok cite lain
sume tatun fea 613 sepanjanggggg masa

ok ok back to the ajl
huhu the winner is unexpected kan

tapi rezeki, biasa la tu
tuah ayam nampak di kaki
tuah manusia, Allah dah aturkan
congratz ana!

lirik dia simbolik, melody ngam!
talented young girl
i ingatkan yuna u, bila cheryl said
penulis lirik, gubah lagu n singer the same person
langsung tak prasan ana pun sama

wowweeee rezeki terbaek RM25k....makan sorang babe!
congratz again!

jom layan lirik n ana is here

Jangan disusun kata-kata penamat
jangan disebut baris ayat keramat
biar lenyap diserap sunyi
biar senyap yang tak menyepi
tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
mari padamkan buku tiga lima
biar luka sembuh sendiri

biar lupa dimakan hari
tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa
kau dampingi aku
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

bila marah merasuk minda
kecewa menyelubungi jiwa
aku lupa
tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa

ku teringatkanmu
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu
tolong ingatkan aku kisah kita
tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa

tolong ingatkan aku
kisah kita






Saturday, January 8, 2011

i want these!

apabila keinginan untuk meminum fresh coffee memuncak
im thinking of these!
and now i really really want it
with a coffee beansssssssssss
starbucks send for me pleaseee!
helppppppppp
*stress n bosan, standard la therapy tekak is coffee..........nyamannnn*






Friday, January 7, 2011

bila jatuh cinta lagi

Oh. Hati tak keruan.
Dag dig dug di dalam dada
Ewaahhh jadi haiza dangdut pulak
I jatuh cinta kepada omc yang baru
Tapi I harus bersabarrrrrrrrr
Kenapa kah cantekk sangat
Dah la sama nama my princess
Tido tido tido
Dapat bawak dalam mimpi pun jadi lah
*gile senget ni namanye(*_*)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, January 4, 2011

big girl mummy!

wowwee nowadays rasa mcm banyak akai sangat dah
anakanda I yang cute miut tuh
semua nak sendiri
pakai baju,kasut,makan,minum
duk dalam kete pun nak duk seat belakang sorang sorang
nak tengok tatunnn je
mummy tak bagi mrajuk
hai anak mummy ni
merajuk banyak gaya pulak tu
ngadap dinding,duk tepi dinding,tekup muka tepi katil,silang tangan muka pandang bawah
tapi yang lawak nye,mrajuk kadang2 kejap je,beberapa saat je dengan gaya mrajuk
pastu dah ok
I ngan b00by asyik gelak je la kan
banyak akai sungguh!

layankan je la (*_*)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, January 2, 2011

hari lahir mama

happy birthday my beloved mom!
uwaaa i sedih u!
this year tak de ngan mama celebrate birthday
mana la diaorg bawak mama ari ni
sob sob sob...




Saturday, January 1, 2011