♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, November 30, 2010

oh!now i know...pity her

oh kesian...sangat,serius ni
frens mesti pernah tengok kan kat fb pasal
"cikgu shida"
tadi saje baca blog my fren kenapa cikgu shida jadi begini
baca baca dan baca
saya baca sebab memang serius nak tau kenapa minah ni jadi cam ni
memang macam mental sangat
rupanye lepas baca full story, rasa sangat kesian
sangat simpati
semoga cepat la dia sembuh
korang nak baca tengok sini

kesian pulak asyik ketawakan dia
ya ampun!

Monday, November 29, 2010

my therapy!

hehe hati senang melihat bunga ini kembang (*_*)
saya sangat suke carnation
since my love know my favourite flowers,most of our special occasion memang carnation n card ada bersama
tak lupa juga 'secebis' hadiah kenangan
tak tau cmana nak explain hati senyum tengok fresh flowers ni
tersengih je bila tengok dia kembang
that's why saya faham bila mama excited cerita rumah tingkat kami mampu membuatkan orkid mama berbunga lebat
hehehe saya carnation,mama orkid
kamu?suke bunga?bunga apa?
let's share our smile together gether
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

thanks love!

birthday treat from b00by!
thanks love! i luv u so much

1. favourite flowers!

2. my 'cake' pizza ice cream courtesy of pizza hut!
we juz had a lite dinner at pizza hut coz b00by came home late...n b00by arrange barbeque dinner for us on saturday's nite!

3. wowweeee...b00by blanja stay kat Tiara Labuan Hotel
kata b00by, saje,jom!*hehe hotel ni 10mins je from our house!
we check-in on saturday after his operation meeting

4. room number! :)

5. daddy's choice, nak duk bilik ala ala chalet....so this is the room!hoyeay!

6. daddy's lil girl

7. mummy's princess

8. barbeque dinner at WaterFront Hotel
*actually daddy nak stay sini, tapi full so ktorg tetap pegi dinner kat sini
hihihi

9. yea!seafood!

10. orange juice

11. seafood n vegie tempura

12. desserts

13. fea mamam satay

14. us!

15.fea again

16. breakfast

17. fea & mummy

18. my love!


20. how bout this?
"nanti balik kl ye sayang"
yes!

thanks again my love!

Friday, November 26, 2010

On my 29th!

Alhamdulillah
dah genap 29 tahun menumpang di bumi Allah
di lengkapi dengan b00by,fea,mama,babah,abang,adik,big family,dan kawan2 yang sentiasa menyayangi
bersyukur sangat, Allah bagi b00by yang sangat baik utk saya dan seorang anak yang comel sofea airis amani
doa saya yang dah meningkat tua dan matang ahaksss

semoga Allah melimpahkan rahmat-Nya ke atas keluargaku
bertambahnye umur bermakna bertambah lagi tanggungjawab pada diri sendiri dan keluarga

Ya Allah,mohon engkau permudahkan lah urusan dunia dan akhirat ku
Limpahkan lah kasih dan sayang-Mu ke atas keluarga ku
Kurniakanlah aku kesihatan yang baik
Murahkanlah rezeki-Mu yang tidak ku duga
Jadikanlah aku isteri,ibu dan anak yang berbakti kepada orang di bawah jagaanku
Berkatikan lah hidup ku
Semoga aku terus berjalan di landasan mu yang benar...Amin.

*million thanks to all my dear frens for the wish!*really appreciate it*luv ya sooo muchhhh!!!

Ohoh its me!!!
on my 2nd birthday!

cute kan?
wahahahaha
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, November 25, 2010

layannnnnnn piccas!

woot wooottt
ekceli boleh je tempek kat entry bawah ni kan
tapi gedikss nak post new
so let's enjoy the piccassss

*breakfast cum farewell for rita, she's leaving after 2 years in Malaysia, next pit stop is Saudi*

the only local

susi from jakarta-married to australian

me with susi
*cun bangat mak cik ni

geng ai!

half of SSAs

Rita n her doter Layan from Beirut

ati n doter mia

fea with aunty judy from canada

elly,judy,rita n me

me, rita n ati
half of us...rmai yang dah on vacation nak celebrate christmas
with my hunny bunny cutie pie sofea airis amani (*_*)

Wednesday, November 24, 2010

morning coffee

lalalalala breakfast free as always
this time at Grand Dorsett Hotel


or nak duk umah ai pun boleh huahuahua
ekon ada, cuma katil single, so tak boleh consider honeymoon *cessss eheheh

wateva it is
breakfast tadi i like!
sponsored by company daddy
bersamaan pertubuhan datin-datin minah salleh
*i'm local and i'm not datin ;)

picture nanti kita layanssssssss
okeh
(*_*)

Tuesday, November 23, 2010

Oprah's Favorite Things 2010

oh!sila lah tengok ni

anyone?

Uhuhu lama ku nanti
tiba-tiba terbesar
sadisnyaaaa...
so terpaksa lah saya menolak nye
kasut: clarks*cocoa shell lavender leather
size: 5.5 *kaki saya shud be 4 or 5 only ;(
price:kindly buzz me

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

sold!

hoyea hoyea
daddy berjaya menjual satu drpd collections marker paintball dia
good good!
*dengan harapan boleh shopping hasil jualan nanti
ada engineer kat ofis beli
daddy yo yo o je siap p upload kat forum paintball dia
skali, yang berebut nak budak ofis
3 orang yang interested
so 1st come 1st serve la

daddy jual 1.5k *membuat ayat2 nak ngendeng*
tapi daddy cakap nanti nak topup beli marker baru next year
*cet next year bukan ke lagi 2 bln je

so hoyea tadi tiada maknanye lagi
melepasssssssssssss!

Etek1

Monday, November 22, 2010

only daddy can do!

only daddy can do?
yup!
when it comes to cotton bud n baby oil thingy
only daddy can touch her ears!
when daddy said 'daddy do daddy do'
then fea will go 'bam bam'
daddy will start his mission till the end
1 2 finish!
yeay!

so how bout ur babies fren?
who can accomplish the mission?
u or your partner?

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

ketam ketam



Uhuhu suksess bebeh!
As always weekend p pasar bersama b00by n fea tersayang
fea suke tengok fish,muke excited gile,tu pasal suke bagi dia tengok fish
semalam pulak ada fish hidup lagi
sebok dia tunjuk2 sambil bising mulut tu 'fish fish'

Ehh panjang pulak selingan
semalam ketammmm banyak sangat
hidup2 lagi
dah siap beli ikan,udang,stop kat ketam,angkat2 kasi fea main
tengok gaya b00by,mcm nak je
aahh laa!dia nak!dibeli nye 2kg!bersamaan 4 ekor!
aiyooo tak penah masak ketam
tapi dengan tekad dan keazaman *chewahh
nak kasi b00by makan
so balik I google la
snng je rupanye
so terhasil la ketam masak lemak cili padi & ketam steam serai!
di makan bersama cili potong kicap n baby khailan oyster sauce
terbaekkkk nyum2!




Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, November 19, 2010

make-over

minat fea di tika dan saat ini
siap panjat mummy nak color muke
layan kan je la
(*_*)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

princess & pencil

mummy tak sure bila fea minat sangat dengan pencil
seingat nya starting masa pegi kemaman
masa stay kat awana kijal fea start very excited bila dapat pegang pen/pencil
sampai la sekarang,hari2 nak write/color macam2 la
sampai ke tahap tadaaaaa
nak 'color' muka mummy



agaknye masa face painting tu dia tengok orang tu color muka kot
so dia pun sama nak color jugak
bijak bijak *amin*

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, November 15, 2010

kecantikan keinginan dan kemampuan ;)

*cuci mata ilusi*









realiti fantasi?

(*_*)