♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, October 28, 2010

no mood.

takde mood
plain,bored,sunyi sepi
apa nak buat
hmmmmmm

Wednesday, October 27, 2010

OCD

its obsessive-compulsive disorder
dah lama b00by ckp i gitu u
dia suke ckp i ocd

so tadi kat Wanita Hari Ini discuss topik ni
hehe memang orang yang ocd ni dia tak perasan
tapi yup, may be ada sket, but tak serius
im ok!normal la :)

nak tau apa itu OCD?
let's read this!

Tuesday, October 26, 2010

Mrs. Slb

yeah.
akhirnye terjebak jugak dengan Sclumberger Spouses Association (SSA)

so last friday adalah first meet up yang i join
SSA ni actually dedicate for FTHW or SAHM
thats y masa first time dulu tak sempat join coz im working
so now dah duk umah besenang lenang *senang la sgt*
boleh la join, bersosial gitu!wah!

routine activities coffee morning
*i like the name COFFEE*
and lain lain xtvt cam biasa la
ikut event semasa
so coming up is halloween party
tak de la btul2 halloweeen
just join mkn2 mnum2 pool-side xtvt
nanti byk la lagi
spa la, bbq,makeup la mcm mcm yang discuss tadi
layannnnnnn
gunakan segala budget yang banyak oleh slb itu!
jangan segan segan (*_*)
free kan
oh lupe!siap ada cooking class lagi
terbaek lah!

so far...hmm ok la
i rasa macam persidangan 'datin datin' version minah salleh
huwaaahwawawa


this is the mrs slb ;)

the food selection

me with mrs bos b00by

geng i ;)

Thursday, October 21, 2010

sedapnye!


uii sedapnye kalau dapat ni
kek gula hangus

nak buat pun tak la susah sangat resepi
tapi di perantauan ni
gue tak de oven mahupun kukusan
ampeh!

so tengok je la
:(
sob sob sob

nak try buat
ni ha resepi
(*_*)

Wednesday, October 20, 2010

passive aggressive statement

i found this kat status fb my x-office mate
memang best
selama ni inilah yang dicari
sebab aku tak ingat 'term' utk ayat2 gitu dipanggil apa
thanks dila dilot!

ni kind of virus yang melanda fb la
perasan tak?
oh tak faham, statement tu camana

cam ni contohnye macam perli orang la, tak pun, sound orang secara terbuka, kononnye random la
eh eh kalau dah otai sangat kan
face to face la, sound direct je
ni nak kasi orang baca, pastu mendapat 'sokongan' komen dari rakan rakan sekepala

contohnye
sekarang ni aku suke remove orang dari fb aku, sape buat aku marah, nah rasakan (dengan harapan orang yang dia remove tu marah la kat dia)

ohh kalau ko yang buat boleh, orang lain tau pulak nak marah(katalah orang yang tgh marah tu n group2 org keliling tu baca kan, so dia tau la ko ckp kat sape)

kenapa la orang suke sangat japanese food, sedapp sangat ke?ada class kot kan makan pun high taste(walhal dia nak cakap tak suke kat kwn dia tu, tp put in generally, nampak mcm tak bersalah la kan)

or contoh plg senang, mcm marion caunter kena tu
*minah sendiri announce nak kawen, terdesak sangat ke ;)

eventho status tu nampak general, but orang lain tau tu isu apa kan, haihh

bukan lah tak boleh, in fact, suke hati korang la kan nak tulis apa pun
wall korang kan
tapi berpada pada la
tak payah la menjadikan social network sebagai landasan nak berperang
tak puas hati, cakap je la kat orang tu
macam tak matang langsung
attention seeker pun ye jugak

bukan la tak boleh menunjukkan ketidak puasan hati
tapi kalau dah 9 dari 10 status yang diupdate tu asyik benda sama
meluat la jugak, menyampah pun ada
annoying gile kan kan kan

eh eh ada tak friend korang ltk status cam tu?
hihihi ntah2 org dalam friend list aku je gitu
mmuahaha
psycho!

*ntah ntah aku pun buat hahahhaha!*

Tuesday, October 19, 2010

kepulangan

5 hari yang sungguh penat
kali ni, perjalanan menggunakan khidmat si merah
AK 5292,AK5295,AK5176
kl-kb-kl-labuan

khamis malam kl-kb
flight patut kul 8.35pm
tapi delay sampai 9.50pm
huh giler nye penat menunggu
first time experienced delay flight dengan AA
orang selalu cakap AA selalu delay kan
tapi ktorg this is the first time
dengan MAS yang banyak kali kuiuikui
nasebbb

sampai kb trus balik mache
huiii fenatt amat

jumaat pulak tahlil
sabtu menyambut menantu
ahad malam kb-kl
kali ni tak balik umah mama pun
trus stay epot je
amek limo ke concorde inn klia

stay sekejap je la
hanya 6 jam hehe
kul 6.30am shoot ke lcct dengan shuttle van hotel
6.50am check in
kl-lbn
settle, breakfast at mcd
7.50am take off
8am kami tiga branak zzz sampai la dengar pilot bercakap
hehe
10.15am sampai la ke kepulauan labuan

tamat la perjalanan yang maha penat itu
(*_*)
Alhamdulillah
selamat semuanya



Wednesday, October 13, 2010

menyebarkan fitnah

assalamualaikum frens!
ketika saya menaip ni jam 8.20am
hehe awalkan
actually ada benda best nak share
pagi td dengar anjakan paradigma by datuk dr fadzilah kamsah
tajuk: REZEKI

so antara intipati (chewah sastera u!)
antara sebab musabab Allah menyempitkan rezeki kita adalah:
1)derhaka kepada kedua ibu-bapa
2)memutuskan silaturrahim (bergaduh dgn adik badik, sanak saudara)
3)MENYEBARKAN FITNAH

so saya minat point no 3 ni
mungkin dalam sedar atau tak
mungkin kita ter buat kan
bila dengar tadi saya istighfar kejap
kita maybe tak perasan, dalam syok kita bercakap, bersembang
takut takut kita ter "cipta" sumthing yang tak wujud
so consider fitnah la kan

sebab kalau mengata is cakap benda yang betul pasal org di belakang orang tu
mengumpat is cakap benda tak elok pasal orang
MEMFITNAH cakap benda yang orang tu tak buat

nauzubillahiminzalik
dah la rezeki tak luas
berdosa lagi
kalau tak mohon maaf
nak kena pulak mintak maaf kat akhirat

jangan sebab kealpaan kita
rezeki kita di sempitkan Allah

sama2 kita beringat dan mengingatkan
*_*
*ampun dan maaf ye kawan2 klau saya ada terkasar bahasa, tercakap laser, ter singgung perasaan*


ok now nak bersiap
hari ni my darling b00by is coming home!
yeay!

Thursday, October 7, 2010

carca marba

carca marba sebab:

1)buhsan
2)boring
3)sangap
4)semua jawapan diatas adalah benar

buhsan & boring & sangap : mama b00by nak mai sebab abg dia yang baik tu nak kawen...

hahaha mama aku selalu cakap, tak baik kak, ko tak suke org...hehe mmg aku kureng pun
biasa la kan orang baik kita baik la, org cari pasal memang la kena X (ni nama dia "pangkah besar)

baik....mama suke la gitu, dia memang tak de jadi pom pom girl aku
dia memang 'menyedarkan' anak dia yang kureng nak baik ni hihihi



Monday, October 4, 2010

fea & mummy

mummy & fea days out
enjoy







Saturday, October 2, 2010

Tun Mahathir Theatre Musical

patriotic ke?
hah hah hah tidak langsung!
adalah tidak lain dan tidak bukan
segala matlamat, fokus, tujuan, motif dan nawaitu
hanya lah satu
semuanya adalah kerana
ohhh myyyyyyy favourite
ERRA FAZIRA

ohh walaupon la dah ter jumpa kak erra byk kali
tapi tetap excited
dan dapat bercakap dengan dia
sangat menggumbirakan hati ku
*ting tong*

uhuhu as always she's very soft spoken
ms memula jumpa dulu tahun '96 rasanye
kat Pesta Buku tetap berlemah lembut
last jumpe ms kat jb
promo hingga hujung nyawa
masa ni pun best
kak erra dtg nyanyi depan batang hidung saya hahahaha
saya bukan lah sape2 pun ngan dia
tapi saya suke
muke nye, body nye,tinggi nye, suara nye

sekarang she's more HOTter, GORGEOUS, COOLzzz yet still very friendly n humble
*eleh kalau dah suke tu suke jugak la kan*kuikuikui

berbalik ke topik entry
tun mahathir best!
pelakon best, backdrop best
even cam biasa ada part yang akan huwaaaaaaaa
nantok!

hah kali ni tiket paling mahal
sebab tujuan asal mesti dicapai
bosan la duk atas
duk bawah la best
clean & clear

tapi disebabkan tiket gile lajussss terjual
duk row blkg sket
tak leh lawan masa tgk Impak Maksima daa
tapi tapi still kat bawah
huwaa waa waa

ohh petikan best dr Tun M
''mak saya pesan, klau pergi rumah orang, jangan berlama lama, takut orang ada keje''
simple
tapi cuba fikir diluar kotak
yess sangat simbolik kan
hmmm very the bagus 'mak wan'

enough, jom layan pic saya bersama kak erra pajira ku cayang




*percubaan saya memakai kaler yang tak berapa konfiden*
rasa mcm semangat je hehehe