♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Monday, September 27, 2010

Sunday, September 26, 2010

kan dah cakap

hehe entry before this
kan dah cakap kan
sedih gumbira ketawa dan air mata
all for 1, 1 for all
(*_*)

biasa la disaat berduka dan cita
berduka cita laaa...*cait*
saya mesti melakukan benda yang menggembirakan hati
dulu kan kalau stress saya suke gunting rambut or pakai inai
hahaha pelik kan
asal nak exam je gunting rambut
asal gunting rambut je nak exam
hehehe

now klau sedih
hahaha therapy yang tak berapa sehat la saya amalkan
dah 4 tahun kot
sesudah abes blaja dan memegang wang yang ditopup setiap hujung bulan
saya memilih cara menangani kesedihan dengan retail therapy
upppss upppsss
jangan salah faham
saya bukan la berwang banyaaaaaaakkkk sangat
tapi cukup la sekadar memuaskan hati yang dipadan kan dengan angka di dalam bank

korang? kalau sedih buat ape?
shopping jugak kan?
kan kan kan
ohhh lagi satu makan
best jugak kan makan dan makan dan makan
wiiiiiiii :)

eh eh panjang lak intro
sebenarnye nak tanya ni je
cantik tak?



uhhhu bestnye kalau berada di genggaman
boleh bawak pi open haus
uwaaa berangan

esok jadual packkkk
seawal pagi kena pegi prince court
kazen b00by bersalin
tok tuo ai suh pi jenguk anak buah dia
*masa saya bersalin dia tak jenguk saya pun*

pastu raya kat umah kak fa, kawan mama kat puchong n shah alam
huhu jenuhhhhh jalan kompom jemmmm
*sory kak laili, agenda umah kak laili next week k*


Friday, September 24, 2010

happy & sad...tears & laughs

hidup
memang sangat rumit
dan kadang sangat menuntut ketabahan hati

sedih, happy, gembira dan air mata
semua ada dalam hidup
kadang kadang kecewa, geram, marah
tak tertanggung rasa hati
tapi hidup mesti diteruskan
mana boleh berputus asa

selagi hayat dikandung badan
selagi bumi dipijak langit dijunjung
selagi jasad dan nyawa bersatu
selagi tu la kena berusaha untuk hidup dengan baik

sabar
jalan terbaik

*saya sedih*

at least say sorry

geram n bengang
kecik ati pun ada

cite shopping online la ni
ekceli ai dah penah jadi customer minah ni
it was ok la before
then this time ai beli pyjamas untuk fea
pyjamas ladybug
cam ni


dah lama jugak mencari
before ni nak borong pun stok tak de
n jumpa la kat fb minah ni ada
so tny la size 2t utk fea
ada
so mcm biasa la urusan jual-beli berlaku

dah beli, dah tunggu, dah sampai
excited nak tengok untuk fea
bukak je baju ai tengok size 3t
*adoi, apahal salah bagi ni*
belek kat suar pun 3t
so thats it
salah
trus masukkan smule baju n simpan
pm minah ni ckp dia salah bagi
oh what do i expect?
SORRY la kan?
tapi yilek
tak ckp pun
ok fine
ai pun ckp suh dia pos size yg btul
tetiba cakap size 2t tak de
size 18-24 je ada
*wlaupon nmpk sama size nye dah nmpk ke auta an dia kan*

tunggu seminggu tak sampai
ai pm lagi
eh eh dia ckp
awak pos dulu, nnt saya pos yang betul
uii menyirap tahap 1 dah
pm org bagi tak reply buat senyap
ai sound la
masa ai suh pos nape tak cakap ai kena pos dulu
dia boleh pulak cakap dia pun tunggu ai pos
*itu la masa sblm org beli smgt reply, bila dah byr, dah silap camni harammmmmmm
perangai apa la nak jadi peniaga,geram*

ok fine
ai pun pos
dah sampai kat dia
dia ckp ada conteng kat suar
OMG
apahal pulak
ai ckp la, ai tak bukak pun suar tu
trus simpan sbb silap
plus fea blom pndai menconteng masa tu
dia balas
oh ada bau myk angin pulak
dia tak pnah jual brg rosak@kotor
dia akan pos smule kat ai
ai malas dah layan perangai camtu
tunggu je, duit pos kesilapan dia tu dia nak byr balik ke tak
ye la kan
at first place salah dia sbb hantar size salah kan?

ok now baju dah dpt
duit pos dia senyap je
tersangat sakit ati
dah type dah pm fb nak laser dia
tp tak send pun
sbb bila pikir2 balik org bodoh sombong mcm tu
tak guna dilayan

sorry mmg tak de sepatah pun cakap
huh mmg annoying gile
so jln penyelesaian
nyah kau dari fren list aku!
ramai lagi peniaga yang jual benda2 tu sume!

sangat bengang
klau salah macam mana pun klau cara tu berhemah
at least keluar sorry tu
tak de la nak bengang sangat
ini macam kita pulak yang salah ngan dia

so mintak maaf la nak shopping lagi kat orang mcm tu
selamat jalan


*nampak tak ada mcm celoreng kat kaki suar tu, itu la conteng nye*
wateva, mmg ai rasa teraniaya sbb dia yg tak telus

Thursday, September 23, 2010

kl-jb-kl

chewah
macam bz je gayanye saya ni kan
sebenarnye tak plan pun
tetiba monday ptg mama ckp nak bawak pegi jb
ikut abah meeting
so saya pun packing la keperluan saya n my darling sofea airis amani
hihi

best jb!
memang rindu bangat
dah almost 4 years kot tak pegi
dari senawang saya drive
tokbah,nek ma n fea sleep
sampai depan hotel baru la depa bangun

cantik jb sekarang
banyak jalan dah berubah
naseb baik hotel nak pegi tu mmg satu jalan je saya tau
memang tak sesat la

so kami stay kat the zon regency hotel



view pulak nampak singapore
bising la mama nape tak bawak passport
adoi
lemau btul la
klau tak dah dapat masuk singapore kan kan
tak de rezeki
next year la
memang plan nak gi ngan daddy

so operasi ktorg
pagi selasa abah site visit n meeting
kami pegi rengit...jarak nye about 120km jugak kot dari jb
tujuan adalah melawat kakak mama
so berjaya la
walaupon sesat sket, sebab jalan kampung
faham faham la nak cari rumah camana kan
tengok pokok bunga la, bus stop la
tp jumpa jugak, not bad la hehe

otw balik jb singgah umah besfren saya ms study utm
anem busuk
memang dah roger anem dulu
hahaha sangat happy
walaupon pegi umah anem dah petang
mak cik rok jamu nasik kat ktorg!
mak cik rok ckp
"ajan suke asam pedas kan"
uihhh terbaek..meleleh u
asam pedas ikan pari air tgn mak cik rok
memang fav saya selama duk kat utm tu
geng kami memang sll gi umah anem
skudai-pontian dekat je
klau tak merempit ngan kancil anem, kancil aai
tahun 2 mama hadiahkan saya seekor kelisa yang cantik
*million million thanks mom*
so merempit la ngan kelisa tu
sumbat kami 5 org

oh sekarang dah berempat
boi dah meninggal 1 ramadhan 2 tahun lepas
*AL-Fatihah*

sebenarnye misi singgah umah anem sebab nak jenguk mak cik rok
selepas arwah pak cik meninggal
sekali baru saya jenguk mak anem
org tua kan, dia bukan nak harta benda kita
dia happy sangat klau kita ingat dia kan
so mcm saya cakap
bergenang air mata dia masa peluk saya
*mak cik sendiri pun tak se happy cam tu*

so selepas 2 kali menambah mkn nasi lauk asam pedas ikan pari n sambal tumis udang petai
anem tapau lagi bihun tom yam
sebab saya dah kenyang
tak boleh nak sumbat dah
hihi
alhamdulillah

singgah sejam je pun
sebab rushing balik jb
lepas isya'
ktorg ada jemputan kat jb pulak
makan lagi

Alhamdulillah hari kedua
jalan2 kat duty free zone je coz mall tu attached ngan hotel hihi
pas tu cha alip but

blk kl hujan maha lebat all the way from jb
selamat sampai kul 11 lbh mlm td
now kat kl dah
hehe raya raya lagi

Monday, September 20, 2010

Edisi Siput

macam siput lambat lembab
tapi matlamat kesampaian hihi
lambat pun tak pe la ek :)

Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan-kawan
Maaf zahir & batin
Halalkan makan minum
Ampunkan keterlanjuran perbuatan
Semoga bergembira di hari raya
(*_*)



si pinky

hihi cari barang tersembunyi?
apakah maksud tersirat disebalik gambar ini
(*_*)

jeng jeng jeng
adalah si pinky
skirt fea? baju mummy? OR
tadaaa hendbag itu
itu lah ingatan tulus ikhlas seorang suami terhadap isterinye
mmuahahaha
sory la, malas nk snap pic lain
tu dr pandangan belakang
pandangan hadapan pun camtu jgk
sempoi je
pinky hokey!
*jambu kan b00by i*

haih...bersyukur bersyukur
thanks my luv!


its gallon leather north south
setelah di google
kawan2 si pinky ada kat sini

Wednesday, September 15, 2010

daddy's home!yeay!

Alhamdulillah
daddy dah selamat sampai umah
last monday, mummy n fea pi fetch daddy kat klia

surpriseeeeeeeeee!
hahahaha beg daddy beranak
siyes, this is the first time
daddy pegi school memberanakkan beg
selama ni since 2004, never ever dia berbuat demikian
haih...kagum makcik ;)
*bersama sama hati yang dag dig dug & berbunga riang*

setelah disiasat dan disoal selidik
sebijik beg yang besarrrrrrrrr itu adalah penuh dengan hasil barangan PAINTBALL!
segala macam mak nenek ada dlm tu
runner paintball shop kat US nun ckp, first time org beli smpai 4 kotak!
oo mak aiii
tapi jangan salah faham
bukan barang b00by sorang
*klau ye, saya dah pengsan oi...*
itu adalah hasil kerjasama team dia yang duk ngoder
derang order online, n runner pi anta kat hotel
Hilton Hotel,SugarLand,Texas

ok, selesai barang barang itu
daddy pun mengeluarkan jeng jeng jeng
uhh "nama" yang diidam2 kan
tapi apakan daya, boleh pulak ikut taste dia!
moncong makcik boleh sangkut baldi sekejap
setelah dibelek dan ditelek dan ditayang2 didepan cermin dan didepan mama
semua cakap cantekkk
nak tengok? nak? nak?
nanti la saya snap eh
*sedih*tak excited*
sebab bukan lah pilihan hati ku ini
apa apa pun hanya mampu bersyukur dan redha!
harga nye boleh tahan jugak walaupon dah summer sales
tak po lah
rezeki yang itu nak buat camano kan
*masa makcik moncong,pakcik tu dah suh buang je, kesian dia kan, mesti tecik  ati hihihi*
pastu dia cakap
"ai pilih ni lain dr yg lain, u sorang je pkai nnt"
uwaaaaaaa boleh pulak gitu ;(

untuk my darling sofea?
sepasang gown babygap
*seb baik menepati piawaian, kot tak, kena amek baldi skali lagi hihihi*

sudahnye
untuk daddy la melambak
barang2 paintball kepunyaan dia setelah makcik calculate
mencecah 4angka *geram*
blom laei jeans,tshirt,kasut,dll

*angin soping pulak dia kali ni*

sekarang dia masih jet lag...asyik siang ketidoran je

Friday, September 10, 2010

1 Syawal 1431H

Ramadhan sudah pergi

Sedih & Gembira
sedih? pagi tadi mendapat perkhabaran
seorang kakak senior saya meninggal dunia
akhir ramadhan yang benar2 sedih bg family dia kan
kak suria ada baby
baby dia baru setahun
sedihnye, saya terus tengok fea
kalau fea tak de mummy
Ya Allah kesian nye anak mummy
sayu nye hati seorang ibu kan
oh actually kak suria dah masuk icu almost a week kot
punca saya tak sure sangat
dengar kata blood virus, lung infection, kencing tikus

Ya Allah, engkau tempatkan lah kak suria bersama hambaMu yang engkau kasihi
Amin....

Sedih lagi
Syawal saya tanpa b00by disisi
uwaaaaaaaa....kesian kat fea je yang banyaknya
kesian tengok fea main ngan papa sarah n papa awish

daddy ckp
tak pe, dia besar nnt dia tak ingat pun
memang la kan
orang yang pergi memang la tak rasa sedih macam orang yang ditinggalkan
hmm sabar je la cik jan oi! ;)

saya ok je
juz akan kebosanan coz mama nak blk kg jenguk kakak mama
so makanye, saya akan kesangapan ler
tengok tv sampai lebam la jawabnye

HAPPY nye adalah
yeay!!! RAYA RAYA!!!
Hari kemenangan buat semua umat Islam
Jangan cemarkan hari kemenangan kita dengan berbuat dosa
Semoga semua bergembira menyambut raya!
daaadaaaa ;)

SALAM AIDILFITRI SEMUA...MAAF ZAHIR & BATIN
Ikhlas dari kami
-Syahrul Hafiz, Syahizan Azmar, & Sofea Airis Amani-

Thursday, September 2, 2010

texas-ampang

huhuhu termasuk hari ni dah 5 hari daddy fly ke Sugar Land, Texas
lama nye nak tunggu
lagi 11 hari untuk daddy sampai

tapi daddy ym, daddy sms, cuma this time daddy blom call
selalunye 2 3 hari sampai trus call
mesti malas nak pi cari kadfon tu
hehe jimat tak guna line
roaming sangat mahal
pegi bangkok ari tu pun, dah cecah setengah ribu
hihi rm500 sebenarnye

sabar sabar
bahawasanya tahun ni raya ke empat baru daddy smpai kl
huhu lambatnye
apa kita nak buat ni fea
raya ke 2 sume org balik kampung
uwaaa