♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, June 29, 2010

it's not a very good start ;)

cubaan pertama i yang kurang sukses!
but apa apa pun
it was a very gud experienced
n plus memang gabungan yang meletups ;)

seb baik share ngan kak ifa
walaupon tak ramai orang
seharian duk kat booth, tak bosan pun
borak2, makan2, mnum2
makan mnum makan mnum
memang kembong rasa perut
jap kang makan
jap kang mnum

hasil jualan ekceli tak balik modal pun
tapi it's ok
seperti yang i cakap kan experienced is the best teacher
cmana nak handle booth
nak display item
nak handle customer
ada kes i hampir2 di confuse kan oleh customer
suke suki je ckp dah kasi duit
siap nak tggu duit belen
Alhamdulillah i tak confuse, so mmg confident je jawab dia lom kasi duit
n dia bukan malaysian! foreigner mak itam
jahat kan?!

penat?
memang sangatttttt penat
first day rasa nak tercabut kaki
pinggang pun tak leh nk bongkok
2nd day ok sket
dekyu tolong wholeday

penat memang sangat
lucky i have my booby utk jaga fea
tak la kelam kabut sangat fikir fea
thanks booby!
luv u
(*_*)

wateva it is
jom layan pics booth ktorg ;)


tengah setup booth


collections SarahAiris Cotton


promo by Patchmama.com


inilah kami
gabungan meletups
hiks!




Friday, June 25, 2010

cubaan pertama ;)

cubaan pertama i nak join karnival
gile tak penah join benda2 mcm gini
tapi disebabkan i ada aim tertentu
so boleh lah menimba pengalaman kan kan kan
biasa la bab kata
white man
experienced is the best teacher
yup! i agree ;)
wakakakaka

apa apa pun
thanks to kak ifa yang sudi mengajak i join the company
mmmuehehehe
gabungan tenaga untuk memajukan booth kami

so
tomorrow saya masih ada benda nk cari
n...saturday monin akan stat my new challenge

doakan i murah rezeki ye!!!
jom la kawan2 jumpa i kat sana

fea & daddy ada temankan kejap
daddy kena jaga fea
hihihi

upss ni details pasal karnival tu
jom jom!!!

*booth i no 17
kalau u all tak dpt cari, call i tau
(*_*)

wootttt wooottt
takuttttttttttt
:D

Friday, June 18, 2010

sambungan

hehe lambat btul sambungan
solat 2 ari dah baru sambung :D

kesah biasa je ekceli
konflik diri untuk berkerjaya
rindunye life disinun
sayang rasanye blaja lama lama
pulun susah payah menelaah pelajaran
tapi tak menyumbang pape

banyak pros n cons yang masuk dalam neraca timbang
location is the most importante buat i
i dah ada b00by n my luvly spider girl, fea
so mmg kalau boleh biarlah duduk sebumbung

dan disebabkan itu
maka justeru itu
banyaklah operasi terbantut
tak banyak yang dapat i buat

jadinye smpai tika dan saat ini agak sukar untuk decide
so berbakti pada b00by n fea je la nmpak gaya
huhuhu
suatu ketika dahulu


my workstation
baru smpai, i keje malam masa ni ;)

*rinduuuu*
(*_*)

workstation @ ofis labuan

colleague...time ni tgh tggu naga dtg, biasala MD cina, kena la halau sial gitu :D


tadaaa...current workstation mmmuehehe...


Wednesday, June 16, 2010

perlukah saya?

topik hari ini
luahan hati
gelodak di jiwa
upsss
blom solat
jap eh solat dulu
:D

Monday, June 14, 2010

1 Rejab

ohoho i lupa u
patut ari ni nak puasa
mama pun lupa nak ingatkan
pagi i dah bekfes
mama call dah tgh hari
dan di saat itu
i tgh masak kari udang :D
kari udang tiger prawn
huhu
yummy (*_*)



Sunday, June 13, 2010

huhu frust sket!

disebabkan kegilaan i kat boyfren tak jadi i tu
hehe sape lagi klau bukan baim wong aka dimas subekti
i pun dengan gigih, tekun, semangat nye
telah mengkhatamkan cite tu
tapi sayang seribu kali sayang
tidak menepati piawaian hati & perasaan i la u
after "incident" itu

incident tu tak yah la cite kot
nnt u all tak semangat nak nonton pulak :D
ha after tu kan
citer dia bg i agak mandom, plain je
mendatar sangat
klimaks yang kureng umphhhhhh

haih seb baik sweet, cute miut boyfren i kat situ
if not
i hangennnnn :)

kikiki padan muke i
tak sabar sangat!
sape suruh
mmuehehe

hokay now khatam dah dimas subekti

now adalah masa untuk
south africa
layan bola bola bola

syok!
ramai boyfren tak jadi gak kat situ
sume negara i cop boyfren
dulu la n smpai now depa still ada
so layanzzz...
malam ni layan tevez dulu ;)
menang 1-0 je
ok la padakan kalah kan
kuikuikui

Friday, June 11, 2010

pinning ceremony

pics at seniority pinning ceremony for daddy, his boss uncle fauzi, uncle johnson, n big boss uncle Mike


daddy's besfren since joining the company : uncle johnson
uncle johnson dah 20 yrs n he got ROLEX...he chose for his wife..uhhh so lovely! USD6000 at least! gulp ;)

new bosses : Mike & Fauzi
since mummy in Labuan with daddy, dah 4 bosses dah rotate, company standard, akan rotate bosses around the globe
 huhu inilah sebab musabab we all susah nak transfer, every boss prefer daddy work with them closely cettt!
nasib kap wau lam ya la kan :(



daddy's lil' princess!


here we go!this is the pin...gold bape karat i tak tau la u...

daddy


fea & mummy...itu aunty ely, uncle fauzi's wifey!

Thursday, June 10, 2010

tiada kata...congratz my luvly b00by!

tonite ada appreciation ceremony for my luvly b00by n few staff
Alhamdulillah, after 6 years
b00by will be given a loyalty pin
gimana bentuk pin tu pun i tak tau la

but
from what i've been told
company mmg akan bagi utk staff yang 5 years & 20 years service
yang 20 years tu best
ROLEX worth at least RM 20k
company akan bagi catalog untuk pilih
either for diri sendiri, wife or couple
within budget la RM 20k
best gak kan?
yang tak best nye janggut misai tanduk segala la nak tunggu 20yrs tu
nak pulak bos dia yang mmg sangat tamau lepas dia
so adakah kami akan bertapa disini selama-lama nye?
wallahualam

huhu

so this time b00by will rcvd pin
they named it
seniority pin
& tonite ada bbq dinner hoyea hoyea!!!


Tuesday, June 8, 2010

it's happen again!

hikhik entry yang agak gediks
sorry u
i memang nak story mory nis
eii hati menggeletek sebenarnye

selepas peristiwa mimpi aaron aziz
sape baca status fb time tu prasan kot
it was long time ago
i mimpi travel ngan aaron aziz
siap singgah r&r bagai

this time it's happen again!
wahahaha
sape?
adalah BAIM WONG!
boleh mimpi dia
tp dis time mimpi senyuman dia je
*ampun b00by* :D

uhuhu gile bangat sama cowok itu
ganteng!
tu yang terjadi nye
ku termimpi mimpi, tercari cari
hihi adoi tobat gediks!

haih..tapi betul ni giler suke kat mamat ni!
siap search wiki hahaha
sebaya gue dong!
hakhakhak

ampun kan entry ku kali ini
feelings i ni u
gilos hakhakhak
huhuhuhu
hikhikhik
layan kan je la ek :)

Baim Wong (born Aprtil 27, 1981) is an Indonesian actor. He was born to Johnny Wong and Kartini Martaatmadja. Baim, a Muslim began his career as a sitcom actor in 2001. Beginning with a less serious role as Marshanda, Baim's career grew in 2005, performing in soap operas and the shows have enjoyed positive ratings



*nama Baim Wong, tapi muslim*indon indon

Friday, June 4, 2010

i emosi u

jahat gile israel kan
ya Allah, turunkan lah bala mu secepat mungkin
kesiannye rakyat gaza
gile jahat si netanyahu tu
nama pun dah ala nates u
sakit ati punye pasal amek kau

siap declare tak de kapal boleh masuk gaza
sume kena berlabuh kat port dia
siot la dia ni
memang s*&l
jewish & zionist yang jahat
Allah dah kata dah kan dalam ayat surah al-Isra' ayat yang bermaksud:


"Dan Kami menyatakan kepada Bani Israel dalam Kitab itu: "Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) dua kali, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau. Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang pertama dari dua (kederhakaan) itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka rnenjelajah di segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku.

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok 'Gharqad', kerana ia adalah pokok Yahudi".
Janji Nabi pastinya benar. Peristiwa ini akan berlaku bagi menamatkan siri pengkhianatan Yahudi terhadap Islam.

sume ni i jumpe kat blog. nak baca pasal jewish?
http://mereka123.blogspot.com/

Thursday, June 3, 2010

fea suke joget

hihihi betul
suke sangat joget
montot kaki sume tak yah cite la
klau dlm kete duduk ngan mummy pun joget gak
tangan ala ala rap gitu
hahaha daddy mmg tak tahan tengok fea

sebab macam tengok diri sendiri dia kata
wahahaha

dah banyak kali nak record fea in acion
tapi cmana la
mummy pegang je camera dia sebok dulu
walaupon dia bz berjoget
tapi dia tengok je mummy pegang camera dia akan distract
n dtg kat mummy amek camera

so misi tergendela
nanti berkesempatan
memang nak record gak
sabar k
nanti kita share gelak tengok aksi ucuk fea


ni tengah tepuk tangan tengok favourite dvd_Baby Bright

Wednesday, June 2, 2010

projek baru mmuehehe

projek alala suam kuku la kot
tak la baru sangat hot from oven kan
apo kobondo eyy?

ha, klau uols sudi, browse la kat sini

ini la projek itu
hope uols bagi la komen sejujur jujur nye
komen la apa jua
insyaAllah, boleh i perbaiki di masa hadapan
more items coming
so if komen yang bernas
boleh la i aplikasi dlm items baru itu
wokeh?
lap u bebeh
mmuahhh mmuahhh mmuahhh

upss sapo berkonan, silo la koba kat i yo!
follow la blog i tu
dapek 5% disc n
komen uols bagi
i bagi uols free postage
wiiiiiiiiii buleh?
thanks thanks thanks
mmmuahhh laei
yiiiihaaaaaaaaa