♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Friday, December 31, 2010

cutikah?

cuti atau tidak
tiadalah bezanye
apabila memang tugas si suami
tiada mengira cuti apa pun jua
(*_*)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 30, 2010

we are the champion!

best best
ari tu kan final first league tak tengok
n semalam duk umah, so dapat la nonton
Malaysia vs Indonesia

memang best!ni baru player international level
tak gitu?
passing pun tepat jitu
strategy main pun very the ba boom
kat corner pun boleh control ball wahhh
good!
memang anjakan paradigma peringkat langit ke tujuh la rajagopal bagi!
mmueheheh
walaupun kalah 2-1
tapi aggregat menang
so kitalah
JUARA

sape yang condemn negara sendiri tu
sendiri mau ingat la
Ferdinand pun say congratz to malaysian u23 team
siap puji a good team lagi
hah!international player tu yang noticed!
apo laei nak kato?
dah la dapat PH lagi on friday!
syukran
semangat terbaek lah!
first time ever ni n negara ke 4 yang champion!
not bad!
membanggakan!

gud job malaysian team!

Tuesday, December 28, 2010

hoyeay!dah sampai

cantik!

kaki fea

sampai tetdo dengan kasut baru

kasut lama & baru

thanks Pencinta Clarks @ kak fa
kasut fea dah sampai
cantik, comel, puas hati!

*daddy kata mcm 1st shoe fea,well taste dia,dia yg pilih kan*

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, December 27, 2010

main point is menang!


first of all
congratz Malaysia team!
secara jujur i tak tengok pun live match between Malaysia & Indonesia
sebab? ahad malam jadual i adalah main badminton
so just tahu result from fb
hofkos kan,sumber informasi terpantas masa kini
dan
itu semua kebanggaan la kan as rakyat malaysia n warganegara malaysia
yang membesar dengan kewujudan surat beranak tanah melayu dan lagu negaraku

tetapi
kurang senang i membaca beberapa luahan hati warganegara yang menjelikkan
*pembacaan masa kini mana lagi kan?*
eh, negara kita menang, apasal nak perlekehkan pulak
tak kesah la before game dah expect menang ke dah predict menang ke
masa game main macam pondan ke ref bias ke patut boleh score 10 bijik ke
tu semua babak aksi perlawanan
biaq pi la kan
final result is MALAYSIA MENANG
pokok pangkal akar umbi daun dahan bunga
kita menang
kenapa kita as malaysian nak pertikaikan
nampak pulak macam kita pro lawan kan
so kat sini lawan kita adalah indon!
nak join boyan kot!
oh sungguh tak faham
kalah bising menang bising
i rasa orang orang sebegini mungkin ada masalah dalaman la
organ dalaman yang kurang bersih barangkali ya?


Saturday, December 25, 2010

xmas gifts!



thanks uncle mike for the prezent!
*daddy's big bos*

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 23, 2010

phewwwwww! syabasss bhete!

aha!it's about my sista kiki
hari ni result pmr kuar kan
she made it!
straight A's
one more excellente records written
congratz mama n babah!
Alhamdulillah!syukur


Tuesday, December 21, 2010

love it?

promo sket ye!
those yang suke ke minat ke jatuh cinta dengan tudung najjah ni
boleh order sekarang
code 006 ada beads blink blink
boleh pilih either gold or silver beads
material lycra
comfort sangat
terletak, cantik
price: rm90/set
NOW?
on sale!!!
pm me for best price
sebelom hujung bulan k
terbaek lah kalau nak order sekarang
coz mengambil sedikit masa untuk ke butik

dont miss it!

me in blue n gold beads!
the layer is 001 mid turqoise

\
me in black n silver beads
layer is 001 hot pink

the blouse also from najjah! comfy sangat!
*leave a comment with ur email or email me k*
thanks bebeh


tiada kata

Hmmm terpana, terkejut, kaget, bengang, marah, geram aku memang susah nak marah makan dalam ha ini term aku la ni kalau tahap marah makan dalam ni tahap dewa,level langit ke 7

punca : sangat marah dengan orang yang bercakap tak pkai otak eh eh *marah betul* ye sangat marah hokey! lagi worst bila tiba tiba tak semena dengan sewenang-wenangnye menyangkut paut kan nama aku ngan buah hati aku *b00by la*

kesan : menjejaskan nama baik aku, reputasi*chewah* aku yang sememangnye malas nak amek port dengan benda remeh, skali boleh pulak petik nama aku untuk benda yang sgt sesentap untuk aku *syabas!anda berjaya*

ubat penyembuhan: thanks my dear darling bbm grup luv 226 yang sudi mendengar luahan kegeraman aku *settle k,korang takyah geram bagi pihak aku dah hihi*

pengajaran : people might not understand our 'language', wrong interpretation will cause trouble! n do not story mory too much, ada stalker yang will take advantage,

langkah berjaga-jaga : trust no one!hihi bunyi macam masalah besar dunia *b00by said baca orang dulu*

Oh di samping ubat penyembuhan itu,as always my therapy ter'paksa' berjalan disebabkan hati dah bengkak, ice yg digunakan adalah dengan mendapatkan sebuah slingbag!haha I'm broke!totally!cepat la hujung bulan, menanti belanjawan baru ni sadissss!
*sungguh tak sehat aktiviti ini, jangan tiru!membahayakan kesihatan*

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, December 19, 2010

saturday & art class


again at art class

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 16, 2010

therapy hari ini

ohok ohok aku batuk batuk lepas asar, angkut fea menuju ke

 pusing punye pusing tak de
disebabkan

bertukar haluan fikir dan fikir oh ok pegi pusing pusing di


bosan sorang-sorang, so...amek


 call mak cik elly,perfect!maka aku pun berdesup la menuju ke uk, sampai je, park n angkut fea masuk
fea td0 lenanye, sket tak sedar mummy angkat, aku pun trus tolak fea menuju destinasi pertama

sebab?mak cik elly tu kat sini, belikan makanan bella dia,after that aku rasa macam nak manjakan diri sedikit
sebab dah almost a year kot tak pegi bikin rambut kat saloon
so aku cakap la nak pegi

 sampai je line clear!tak de orang n fea sleep
start la operasi cuci dan membega bega hihi *wash n trim gitu*

ni baru lepas cuci
shampoo girl ni sangat bagus
puas dia urut2, dan tak sakit
just nice hihi

blow blow blow

siappppp blow! time for trimmmminggg

hair stylist nye dah datang

simple je, trim sket n as always, bawah tetap zig zag

blom siap masih berusaha

tadaaaaaaaaaaaaa done!
comel kan? kan kan kan
*cakap comel cepat!*
modalnye sangat murah 26 hengget sahaja wink wink wink
yang paling penting
balik rumah, b00by cakap cantiiiiiiiikkkk!
yippie yippie



okey, puas hati untuk hari ini
waasaley


teletubbies

tetiba teringat cartoon ni
masa kiki kecik dulu memang teletubbies ni la peneman dia
siap ada soft toy laa-laa
aku suke merah, so aku suke po!
hihi
merah-po,laa-laa kuning,dipsy ijau n tinky-winky purple

nak cari la dvd teletubbies nnt bagi fea tengok pulak
yeay!



Wednesday, December 15, 2010

oh!cutenye

sangat sangat comel
hadiah untuk anak mummy
*daddy pilih,the first shoe pun daddy pilih*
tadaaaaaaaa
comel tak? *wink wink wink*


thanks to this special blog coz accepting my special request for my special munchkin sweetheart darling!

p/s: kasut ini masih blom berada di dalam cengaman kaki kaki comel my princess,still menanti sista mengepos nya on Monday!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

sofea's favourite!

wah wah wah anak mummy
actually bit worried coz she loves chocolates
cadbury stoberi yogurt tu must have item for fea
mesti cari punya
satu kotak tu bertahan 3-4 days
kalau mood dia datang lagi la 2-3days pun dah selesai khatam la sekotak coklat tu
uihhh bahaya
ok sket sebab dia suke minum plain water
tapi still risau,kena tanya doctor ni nanti


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, December 14, 2010

heart

hati ni kadang kadang ada nates yang suruh jadi hitam
so sumtime memang akan ada rasa tak best, tak suke, menyampah, meluat, meradang
dan macam macam lagi "me" yang berunsur negatif!

so
apa nak buat?

sendiri mau ingat la

zikir zikir zikir
kalau tak gue akan jadi jahat dan jahat
sebab nates jahat tanduk bercabang cabang parking bertenggek secara free of charge tak kesah bape lama selagi hayat dikandung badan
selagi menjadi hamba abdi turut perintah dia
meluaskan cabang dan memanjangkan jaringan tanduk dia
kompom
dia akan duduk terkangkang mengganas tak tau malu tanpa ke mana mana
kat dalam hati gue yang suci murni ini
oh tidak!
astaghfirullahalazim!

segalanya bermula dari hati
ingat, sebab apa yang kita buat memang datangnye dari hati
nawaitu kita apa
segala nya Allah tau
mulut kata la apa pun, jari tekan la keyboard ke butang empon ke sentuh la abjad2 touchscreen ke
kalau bercanggah atau seirama dengan niat di hati
segalanya Allah tau
sebab semua tu tersemat didalam hati sanubari sebelum diluahkan dalam bahasa sanskrit yang difahami

jadi sebagai insan yang diberi akal dan fikiran hati yang putih bersih
.
.
......

lu pikirla sendiri
*peliharalah hati anda*

Monday, December 13, 2010

kepenuhan acara

phewww!terbaek lah
starting from friday nite
keje fea,mummy & daddy kuar masuk rumah



jumaat malam
tahlil at rumah kak wati
kak wati ni orang kuantan,hubby orang perak
camana aku kenal
ohhoho kat saloon u!
hihihi aku temankan intan payung cinta hatiku gunting rambut
*b00by tak pegi mamak barber okey*
n kak wati pun bawak kids dia gunting rambut
tengah menunggu macam biasa la
berbekalkan fea debab*masa tu*
so berkawan la aku ngan kak wati n family
dah banyak kali kak wati invite pegi umah dia makan2
tapi banyak je halangan, aku kat kl la terutamanye
so tahlil ni memang ada kat sini
aku paksa la b00by balik keje awal
dapat la kitaorg menghadirkan diri
makanan yang sangat lazat
laksa pahang, sedappp
n nasi putih, sambal sotong,ikan goreng,sayur campur,ulam2,sambal belacan
sedapp

*family day,hawaiian theme actually,tapi mummy kemalasan nak pkai skirt/dress bagai, so ada kurta daddy bought from bangkok,kitaorg belasah je la*


sabtu
seawal pagi kitaorg kena pegi family day
best la jugak
ada la pekerjaan yang hendak dikerjakan kan
padakan duk melanguk kat umah
hihi
seharian, yang penting kekenyangan
dari breakfast sampai tea time
wallaweh buffet hotel
memang konyang porut den ni ha
memboncit
balik je, after maghrib 3 beranak terbongkang ketidoran
bangun pukul 10
"b lapar,jom makan maggi"
hihi b00by i kejut kan
so ngadap la maggi kami berdua
disebabkan ketakutan kepada makanan yang dibaham di sebelah siang
aku  dengan rela hati menyapu rumah, mengemop umah
licinsssss clean n clear
jam 2 pagi kami zzzzz

ahad
breakfast sandwich tuna yang dibuat dirumah
pastu kerajinan masak lunch awal
sayur kubis masak lemak,klate style
ayam goreng kunyit n begedil
tetapi apakah malang nasib kami
beras abessssssssssss!!!
stroke punye stroke kosong
intai dari lubang transparent yilek
bukak penutup atas,uwaaaaaaaaa memang beras abes
dengan kebersalahan
"b00by beras abes"
maka 3 branak meratah lauk pauk sehingga licin
sebab daddy kemalasan nak kuar

petang kuar cuci cuci mata
masuk kedai sukan,daddy nak beli sport shoes baru
tapi tak dak size
dengan tidak semena mena mummy yang dapat jogging pants adidas huahuahua
happy!pink color lagi, i like ;)

itulah aturcara lengkap kami untuk hujung minggu yang lepas
sekian,wassalam watammat

Sunday, December 12, 2010

yeah,anda bersama dj fea amani


testing testing
yo yo wassup!
fea amani in d haus!

hehe sempat je anak dara ni
daddy tinggal sekejap je
dia dah berjaya conquer lappy daddy

*harap maklum anak comel ini memang mengikut peel mummynye yang cute*fav=memanjat*
so setakat meja makan ni huh
sap sap soi je!kuikuikui

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 9, 2010

pipi lebam

shian anak mummy
masa temankan mummy pegi bank cash depo kat cimb
tengah main,jalan melelong terlanggar tiang
scratch la kat pipi tu
semalam bengkak sebelah pipi
mummy letak minyak
sejam gitu bengkak kurang,tp still ada
badan pun start panas

so pagi tadi terus pegi klinik
doc check skali tekak dia dah merah
dah nak start demam truk
dah kena infection sket
doc pun kasi antibiotik terus

Alhamdulillah
sekarang fea dah sehat
tengah hari tadi dia tdo after mkn ubat
demam kebah,basah bantal
berpeluh-peluh
mummy saje tak on ekon
baik la anak mummy
nanti saturday kita ada family day ofis daddy!
Hoyeay
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Senorita

'The more you drink,The more you will be loved'

Ye,itulah yang I tengah minum now
Setakat ni rasa cargas,susu pun maintain,n terasa sumtime boostup jugak
Setelah fea almost 20months baru now ni konsisten amek supplement
Hope sesuai la ngan badan ni
Baru start last sunday
So baru 4 hari
Rasa pun ok

Product review sket:
By D'Navechee


Kandungan,kacip fatimah,jarum emas,akar serapat,serai,asam jawa,kurma,madu,dan herba2 lain.
Kaedah minum,2 sudu besar,2 kali sehari,elakkan sebarang minuman selepas pengambilan
Katanye *kotak ni kata*
Senorita mampu meningkatkan kesihatan dalaman dan kecantikan.
Paling utama ia sangat berkesan untuk membina keyakinan diri dan kebahagiaan rumahtangga.
Harga,RM55 untuk I,untuk kamu kamu di kl dan sewaktu dengannya RM48.80

Oh murah kan?jom try!
*tidak digalakkan bagi ibu2 mengandung dan dalam haid*

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone