♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Friday, December 18, 2009

bangsa kita vs bangsa asing

kisahnya...
tgh hari tadi saya dating with my besfren
kat Jusco AU2

so mcm biasa la parking kete dlm lot elok2 kan
dah sronok makan, jalan2, sembang2...n its time to go back
smpai je kat tempat saya park
tgk kete sebelah dah block kete saya
alahai camana ni
pelikkan camana kete boleh kena block

gini, parking kat sini kan smpai kat line break
dia tukar arah parking..so dr senget ke kanan jadik senget ke kiri
so saya park kat line break ni...still lot parking la of course
jadinya next parking lot akan senget ke kiri pulak
nak dijadikan cite
tak tau la kan driver kete sebelah tu fikir ape
dia park dah block kete saya
so kedudukan kete ktorg mcm huruf V senget
n mmg dia block hampir separuh kete

mmg sedih rasa geram n nak nanges :(
dah la fea tdo
nak kena tolak balik fea gi information counter ke report
kalau tak report camana saya nak kuar
sedang saya berfikir2 berkira2

datang la malay family..mak, ayah, n anak 2 org
kete yang park sebelah kanan saya nak kuar
sedikit berumur la mak cik tu..
dia tgk je saya tercegat kat tepi kete...dgn fea dlm stroller
tak tny sepatah haram pun what happen
dah tgk dia nak kuar,
saya pulak melilau la tgk kete saya muat tak klau saya kuar melintang
ok saya agak muat...saya pun kalut nk masukkan fea

tgh duk kalut2
datang la chinese couple
"kak, camana u nak kuar ye"
"how come this car park like this"
sambil menunjukkan kete yang ampeh kat sebelah saya tu
saya pun cakap la
"tu la..pelikkan...tak fikir ke camana org nak kuar,boleh pulak blocking"
tak pe la, i rasa muat ni i guna this space"
sambil tunjukkan space kete mak cik yang mcm tak de prasaan tu

mak cik tu tgh masukkan barang dlm boot kete dia
jeling saya sekilas n tak tanya sepatah haram pun
bukan la saya nak simpati juz empathy la kan
kita ni sebangsa
tgk ngan anak kecik pulak tu..langsung dia buat dunno je

haih...tanpa malas memikirkan makcik tu
dengan pantas saya angkat fea ltk dlm car seat
fold stroller
masuk dlm boot kete
saya tgk dah ada kete standby nk masuk

saya signal tgn suh dia wait
seb baik mamat tu faham
so
Alhamdulillah
dapat la saya kuar

dalam kete laa saya memikirkan benda ni semua
lain benarkan
perangai orang ni
terfikir saya
macam mana young chinese couple boleh concern peoples around
nak dibandingkan dgn mature malay family
sadisss sungguh...
kena pi anta blaja sivik ni
lack of empathy ness feelings ;)
hikhik suka ati aku jek

k la..malas nak hangin
ni la pic sepetang kat JJ tu..
syokkkk sebelum bengang...;)











Thursday, December 17, 2009

cinta hati

cinta hati saya yang nampak 'big gal' sangat :D

percaya tak?

hmm
macam mana nak stat ye
sebenarnya
ada kes kan
macam orang jadi mengong
jadik bukan diri dia
jadik pelik
orang kata kena buatan orang
hmm
bukan saya tak percaya
tapi....zaman sekarang
serba moden canggih manggih
masih ada ye orang yang menggunakan benda tahyul mahyul ni
tapi
bila fikir balik
memang la ada
klau tak manakan wujud cite
santau la susuk la
apa la mcm2 cite gitu kan
haih

jus dR-II

saje nak share
saya adalah meminum jus ini sekarang
untuk?
kesihatan kulit
cantik la kunun
kulit nye okay?! (*_*)
sape tanak kulit cantik kan?
so juz try la..
since my sista menjadi agen nya..
so for those yg interested
boleh la tgk kat sini

Monday, December 14, 2009

rojak


rojak?hehe sebab lama tak hapdet
jadi nye smua masuk kat sini la
1st...Raya Haji
kami pulang beraya kat mache
balik ari rabu 25 Nov sampai kul 8 mlm
ari khamis 26 Nov adalah bedey yuyu ajan!
suamiku blanja makan kat Tarbush, KB
shedapppp ;)
adiah?
balik kl nnt b00by cakap
jumaat 27 Nov~raya haji
ktorg buat korban
pegi tgk orang sembelih
fea pun ikut hehe
1 Dec bertolak balik
yeay!b00by stuju jalan2
so ktorg naik Cameron Highlands
tak book pun hotel
walk in je
dapat stay kat Strawberry Park Resort
tantekkk..suke suke..
jalan2...pegi time tunnel museum n Boh je
sebab?
hujan renyai2..malas nak kuar masuk kete
kesian kat fea
before balik KL
singgah lagi
NEXT~Penang!yeay
kunun b00by nak banje duk Hard Rock Hotel
so macam biasa la kitaorg walk in je
upppsss fully booked sir..until 20th
terkujat dgr mamat HRH tu ckp
so tny2 hotel area Feringhi mmg full..
peak time kan cuti skolah...
so dapat stay kat Flamingo by the beach,Tg. Bungah
ok je :D
seronok
wlaupon tak jalan2 mana sangat kat sana, tapi saya puas
dapat spent time with my chenta hati...
fea pun baik...seronok jalan2
balik KL
continue with shopping
ngeeee
b00by hadiahkan saya empon baru
tenkiu b00by!
lagi?
spek baru...
lagi?
tu je la..hehe
ari ahad...saya nonton teater Natrah
citernye terkesan dihati saya...
sedih :(
sekarang?
b00by saya di Labuan
saya dan chenta hati kami di KL
b00by suh duk sini dulu
bulan 1 kot baru balik Labuan
sronok dan sedih
kesian fea asyik tercari cari daddy
sabar ye sayang...
nanti kita balik kat daddy ye...