♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Sunday, August 30, 2009

m nasir & mama

suatu hari di hari raya
it was my beloved mama favourite raya song
and semalam saya menitikkan air mata
sebab lagu ini
ceritanye
pegi beli groceries as usual with b0oby n sofea
utama jaya pasang lagu raya
so enjoy
best la..rasa syok je
suddenly lagu m nasir pulak berkumandang
i turn to b0oby n said
b tak leh la dgr lagu ni
trus mata bergenang
b0oby geleng kepala je
dia tau bini dia ni memang manja sememeh ngan mama
:(
teringat masa skolah dulu
masuk hostel
org rehat, saya pegi koop
kenapa?
beli kadfon
orang pi dewan makan utk lunch
saya bergegas balik
sebab
nak guna fon call mama
setiap hari saya menghabiskan rm5 kadfon
diwaktu siang utk cakap dengan mama
upss tak cakap pun
saya call
dan menangis sahaja
saya cakap 'mama...'
n selebihnye nanges
sampai kadfon abes
malam nye lepas isya' orang bersantai sekejap before prep
saya dengan pantas beratur
kat mana?
public phone
sebab
call mama
nanges lagi
begitulah life saya selama setahun
homesick gile kan
mama n abah penah turun kuantan
sebab saya menanges
mama smpai kul 12 malam
nak tengok saya
:(
adakah nanti hubungan saya dan my lil sofea begitu
adakah sofea akan menyayangi saya
sepertimana saya menyayangi mama
saya harap begitu
betullah kan kata pepatah
ibu kau ratu hatiku
walaupun di tika dan saat ini
saya dibahagiakan oleh suami dan baby yang comel
tetapi hati ini tetap meletakkan ibu ratu hati saya
haihhhhh rindu nye kat mama
cepat laaa
nak balik rayaaaaaaa

Tuesday, August 25, 2009

operasi terbantut

adoi..potong betul la
kenapa?
adalah kerana b0oby
dia kureng stuju saya menjual dadih
dia tak cakap banyak
tapi saya faham la
hehe sebagai ganti
saya mintak microwave oven
tapi tapi...rasanye saya postpone dulu la
sebab?
dapat balik raya..tiket je dah berpinau mata
setakat tak la urgent mana oven tu
jadi rasanye after raya lah beli kan
baik saya ni, sangat meng consider keadaan
hehe puji diri sendiri
boleh la kan
tak yah la mengorek duit yang tak brapa nak ada tu
ekekekek

Monday, August 24, 2009

Alhamdulillah

Syukur alhamdulillah
dapat sekali lagi menyambut ramadhan
tahun ni ramadhan saya bertiga
hehe tambahan itu cik mek tecik fea tu
hari ni hari ke3 puasa
2 hari lepas, saya hanya membeli di param
hurm..tak bapo nak sedap
biasala labuan ni
taste pelik sket
tapi semalam
kami membeli dalam kem tentera
ramai orang semenanjung kat sana
berbuka dengan nasi kerabu ayam goreng
yang berharga rm5 sebungkus
vavava mahal...
pastu saya beli kuih kaswi
murtabak ayam n puding caramel
kalau ada kukusan boleh masak sendiri puding tu
seb baik sedap
tak la ralat rm2 sekeping coet :D
so hari ni b0oby dah kje
jadinye masak la
tak tau menu ape lagi
ada ayam, udang n ikan dlm esbok tu
nnt la fikir...
upsss...ada happy news
saya dapat balik raya
yea yea!
(*_*)

Wednesday, August 19, 2009

daddy, mummy n fea

weekend saya terisi dengan aktiviti b0oby
tapi biasalah kan
saya ngan fea haruslah membontot
ekekek
hari sabtu ikut b0oby gi main paintball
lepas maghrib dah kuar
b0oby main smpai kul 12 lebih
fea sangat baik...smua org tegur pun dia senyum senyum
lapar je, saya bawak masuk kete
mnum
tetdo jugak la fea dlm sejam
pastu dah abes main, g makan ramai ramai
balik je fea zzz dengan lenanye ;)
hari ahad pulak ada barbeque
alfie, ex bos b0oby ajak
dia nak sangat tengok fea
so kitaorg pegi la
dia pun ada bb gal
hannah nama dia
tak tengok pun, hannah dah sleep
fea macam biasa la tersengih sengih
siap kervyn dah cop nak jadi menantu dia
hehe lawak betul
dia cakap dia asyik ingat fea je
kervyn fetch we all kat epot ari tu
so since last 3 weeks mmg tak jumpa pun
kervyn duk tengok kat facebook je
dia la cakap
hehe berkenan sungguh kat fea
fea fren fren ngan bb gal hamsah
hana jugak namanye
tengok tu pegang2 hana
hana yang nanges
takut ngan fea ;)


Friday, August 14, 2009

anjung ketam~best!

makan makan kat anjung ketam
menunye?
semestilah ketam
ketam butter, ketam cili, udang blackpepper, sayur kailan tiram
huhu banyak saya makan
sangat sedap
ohh dinner ini dibelanja oleh fiza
tu yang duk sebelah b0oby
kitaorang makan ber enam plus two
hehe sebab...
saya n b0oby, hamsah n wife, dek na, fiza
n plus two adalah
bb hana n my lil sofea ;)
hohoho kekenyangan
tapi lupa nak tapau
banyak lagi tak abes :p
leka sembang
pastu bayar n balik
dah tak ingat dah nak tapau
fea?
oh sangat behave
dia tak de mood
muke toye je
duk diam
so senang la mummy nak makan :D

menu nyum nyum

dekna n fea sakinah n bb hana

Wednesday, August 12, 2009

daddy wash

hikhik kelaka...daddy wash fea
dady kata jgn tegur, tengok je
dia buat cara dia
hehe tak pe la
asalkan bersih
kekok kekok dia pegang fea
dia cakap apa berat sangat anak daddy ni
hmm baru tau ke :p


fea mandi dalam baldi..bath tub fea kat umah nek ma ;)

Monday, August 10, 2009

4 mos old ;)

Alhamdulillah...anak mummy dah 4 bulan
sehat membesar
dah pandai main main
nampak daddy je kukik kukik ketawa
pandai anak mummy
luv u sooo muchhh sayang

Sunday, August 9, 2009

nothing!

yup...nothing to update actually
just a routine
upss lupa pulak
last tuesday pegi jab fea
2nd dose Dtap
Alhamdulillah fea tak demam
hoho fea dah obes nurse tu kata
7.6kg/62cm
tapi disebabkan fea panjang, bmi just ok 19
so tak de masalah (*_*)
argh sengal terasa ari ni
b0oby keje maka kebuhsanan
:(

Wednesday, August 5, 2009

celebrating


thanks b0oby
malam tadi pegi celebrate kat Grand Dorsett
mcm biasa la
mana lagi klau kat labuan ni
tapi
malam tadi surprise
sebab b0oby cakap dinner ofis
entertain client
so saya pun tak la kesah
macam biasa la
kalau dinner ofis pun mmg selama ni saya ikut
rugi woo tak ikut
makan adalah beshhhh ;)
so sesampai nye kat sana
saya tengok ada 1 table yg ramai orang
tapi sorang pun saya tak kenal
owh..bukan rupanye
ikut lagi waiter tu
then dia tunjuk candle lite table
with bb seat
hahaha
saya tertipu
waiter pasangkan lilin
hidangkan air
n
tetiba tadaaaaaaa
bawakkan a bouquet of my fav flowers ever
carnation ku itu
saya terharu
bergenang genang air mata
b0oby senyum je
fea merengek sket
sebab tak kenyang lagi
kitaorg amek buffet
since malam tadi french cuisine
so best buffet dia
banyak saya lantak
hahaha
b0oby tanya nak hadiah apa
hehe
saya dah jawab
sabar menanti...hehe
Alhamdulillah, saya happy
2nd anniversary with my beloved baby n b0oby

Tuesday, August 4, 2009

happy 2nd anniversary to us

Alhamdulillah, hari ini 4.8.09 adalah genap usia perkahwinan kami 2 tahun
Ya Allah, kekalkan lah jodoh kami hinga ke akhir hayat
Limpahkan lah rahmat mu keatas kami
Sesungguhnya hanya kepadamu la kami memohon simpati dan pertolongan
Jadikan lah aku seorang isteri dan ibu yang baik
Jadikanlah suami ku seorang suami serta bapa yang penyayang dan bertanggungjawab
Amin...

Monday, August 3, 2009

thanks nana dearie


Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
1st of all..

  • shes my 'adik persamaan'
  • very friendly
  • nice sista
  • young n hot mummy
  • this is very interesting~ never meet her ;)

Jot down 10 interesting facts about yourself

  • a mummy to 1 cute dotter
  • a wife to 1 loving hubby
  • happy go lucky
  • friendly
  • loving
  • concern
  • luv to shop!
  • luv fashion ;)
  • ambitous ;)
  • n kadang2 saya adalah suke ati saya :D

Pick your 10 most deserving receipients and describe them.

ramainyeee...kawan saya mmg ramai
tapi yang ada blog sket sket je ;p

k laaa...ni utk:

  • sab~si busuk yang baik hati
  • radz~polis yang ke mana menghilang
  • maz~dia ada blog tak ek?


Leave a comment on the receipient's blog to tell them they've been tagged
gotchaaaaa! pliz take this award ;)

Sunday, August 2, 2009

kawaiii!!

kawaii is comel
hehe
congratz to my bro
Alhamdulillah his wife safely delivered a very kawaii baby boy
so dis year mama n abah dapat sepasang cucu
cucu kl satu cucu jepun satu
hehe
tokbah n nek ma tak dapat pi tengok cucu jepun
sebab
kesuntukan cuti dah
sebab
ari tu mama n abah pi umrah
takan nak pi jepun 2 hari kot
hehe kata mama
tak pe la
tunggu cucu jepun balik bersama ibu bapanye
insyaAllah Jan 2010
congratz again
welkam to parenthood world ;)



welcome darwish