♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Friday, July 31, 2009

saya terkesan

apakah yang saya rasakan
sangat sedih dan menyedihkan
kenapa?
adalah kerana secara kebetulan tadi
saya menonton rancangan CAM
Cerita Artis Malaysia
kisah Abby
gossip?
oh tidak
ini adalah untuk renungan
true life story
sebagai sempadan

kisahnye...
uwaaa...sedih sangat
anak abby sedih
cakap 'nak papa
papa balik la
semua orang ada papa
danish nak papa'

faham kan?

rintihan hati seorang anak
seusia 6 tahun
berdepan dengan krisis dalaman yang maha hebat
itu yang diluahkan
dalam hati dia?
mesti lebih lagi kan
itu baru abangnye..adik2 dia?
yang bongsu tu tak rasa pun kasih sayang papa dia
tergamak kan hati seorang lelaki?
melukakan hati isteri dan anak2 nya...
saya sedih..sangat sedih
rintihan yang tak bertepi
terpaksa tempuh disebabkan kekhilafan seorang papa
itu hanya lah contoh...ada baaaaaaaaaannnnyyyyyyyaaaaaakkkkkkkk lagi kes kan?
itu hanya contoh sebuah keluarga
ada baaaaaaannnnnnyaaaaaaaaaakkkkk lagi yang berdepan dengan hal macam ni kan

ya Allah
aku mohon padamu
aku hambamu yang lemah
berilah perlindungan kepada kami
jauhkan lah dugaan ini daripada kami
engkau panjangkan lah jodohku sehingga ke akhir hayat
limpahkan lah rahmat kebahagian ke atas keluargaku
ya Allah
aku hambamu yang lemah
kasihani lah aku ya Allah
Sesungguhnya hanya Engkau lah ya Allah
Maha Pengasih lagi Mengasihani
Amin...


~US~

Tuesday, July 28, 2009

agenda lepas

huh...lama saya tak mencoret
bzs sket..eh tak..banyak..bzs banyak
First
umah mama b0oby ada wedding asha
on 19th pulak aqiqah fea, 20th kenduri asha, 23rd bertandang
so fully occupied ;)
adalah x sempat nak hapdet
hmm pagi 19th, selamat dah menumbangkan seekor kambing
adalah untuk aqiqah fea
Alhamdulillah, selesai dah urusan fea

wedding cik asha

Second...
Adalah sudah pulang ke umah mama
pagi 24th gerak balik
lalu terengganu n singgah cherating
makan2
sangat bahagia :D
n on 25th sempat geder ngan SPM d bomb
best best..wlaupun ramai yang tak de
ok la...at least dapat jugak jumpe mana yang ada
kan..

gathering with them~wani, kak fa, kak yong, kak qeen, kak sya, n liya

Third...Ini adalah tak best..
sebab?
dah balik labuan...sangat sedih :(
dalam flite fea gud gal..tdo je..tapi nak landing je fea tentut
yak yak bushuukkkk....smpai epot labuan mummy pun salin diapers, siap mandi lagi

hehe rahsia tau

mummy tak mandikan fea pun kat umah nek ma
salin baju je
diapers pun kering
tak salin
:D

breakfast for mummy n daddy

fea sleep sleep

banyaknye barang fea ;)

fea is waiting for mummy n daddy checked in

Tuesday, July 14, 2009

happy mummy

saya happy
kenapa?
sebab adalah
sofea saya dah meniarap
yeay!

alhamdulillah..syukur
di usia 3bulan 4hari
sofea saya berjaya meniarap

ceritanya...

selepas maghrib, sofea mnum
pastu dia terlelap
saya pun letakkan dia kat atas tilam
maka saya pun pegi mandi
nak solat
bila saya keluar toilet
saya tengok fea dah half way meniarap
ada bantal dia kat tepi
so saya alihkan bantal tu

pastu dia usaha jugak nak totally meniarap
yeay!berjaya...
saya sangat happy
saya call b0oby
then b0oby suh mms pic fea
ala...nape tadi tak amek pic fea berusaha

hmmm....
amek la yang dah meniarap
kepala fea pun dah pndai tegakkan
tak lama la
dalam 2 3 minit je pastu dia tunduk
penat kot kan...
bahagia sangat...
luv u soooo muchhhh fea mummy

Tuesday, July 7, 2009

kebuhsanan

tak de ape nak update
sbb?
buhsan
ekekkekek