♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, May 26, 2009

quit?

sedang saya mem bz kan diri bagi fea mnum
tiba tiba
b0oby sms...
bunyinya"I br lepas gaduh ngan christian b,i kena cari keja lain dah ni"
hurm serius bunyinye

saya pun suh la sabar dulu...
b0oby ckp dah tak leh sabar
tengok muka dia pun rasa nak tumbuk

tahu la saya memang serius la tu
ada la tu christian buat dia btul2 bengang

upss...christian adalah bos baru dia
dari location mana tak sure
coz time tu saya dah balik kl
klau x, msti saya dah beramah mesra ngan mamat tu
sebabnye, sll nye bila ada org baru akan ada dinner
saya memang suke bab makan makan ni :D

berbalik pasal b0oby
dia reply lagi
"yang, klau i quit, u rasa kita susah tak"
saya jawab la
"insyaAllah tak, rezeki ada kat mana2...nnt kt cari la keje sama2"
cumanye kena sabar la sket sbb kena start from zero
susah la nak dapat balik salary mcm skrg

ntah la b0oby tu..
saya tak kesah
saya percaya qada' dan qadar Allah
setiap yang berlaku mesti ada hikmah-Nya...

cuma saya cakap ngan b0oby, sabar, jgn pulak u gi tumbuk dia
memang naya laa :D

mesti sume ingt b0oby saya baran kan

ohhh tidak..
dia sensitif sebenarnye..
hidup dengan prinsip
kalau org ganggu gugat prinsip dia
memang la dia akan hangennnnnnnnnnnnnnnnnn giler

itulah kesahnye ;)

Monday, May 25, 2009

mykid

inilah mykid n birth certificate si tecik saya...

dan inilah dia sitecik saya...


Friday, May 22, 2009

my lil' princess

banyak cerita lil princess saya itu..
dah pandai manja manja
nak tdo atas dada atas riba
letak je jaga
pastu mulut ternganga macam nak susu
saya angkat kasi susu
hurm x sampai 1 minit kot dah tdo smule
pastu 2 3 malam ni
haih menguji kesabaran
tdo lambat
susah btul nak lena
kesian pun ye tengok fea ni

tapi

itu la..baby kan banyak phase
bak kata kak sya
jadi
terima je la kan
ini la lil princess saya



Monday, May 18, 2009

Sunday, May 17, 2009

2009 Cute's Blogger Award

♥♥THANKS NANA♥♥

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
hurm..seperti diatas, terima kasih untuk nana...sebab nana la yang bagi award ini kepada saya ;)nana...baik budaknye, kenal pun kat preggy forum yang best, seorang ibu muda, ada seorg baby gal yang cute yang diberi nama aisyah yasmin tapi saya suke panggil yasmin-chan sbb muka nye yang cute persis anak jepun, gerammmm...bila agaknye kita buleh jumpe ye nana darl?

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya(anda di-tag)

sepuloh? wahhh banyak tuuu...hurm fakta & hobi

  • saya sangat simple
  • saya anak manja
  • isteri yang loving dan caring tapi kadang2 cengeng
  • mummy kepada sofea airis amani
  • kawan yang menyayangi n concern
  • suke cakap
  • suke senyum
  • suke makan
  • suke shopping
  • suke wangi-wangi..mmmuahahaha...

  • 4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
    The Blogger Award Friendship goes to

    alamak sume nana dah tag....hurm...
  • sab busuk
  • radziah
  • wani
  • fiza
  • eryne
  • kak eja

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan"anda telah di tag sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!

wokeh...

Saturday, May 16, 2009

kakak sarah & sofea

sofea dah pandai tdo lasak ;)

with kakak sarah nurdeeni

kakak sarah boring :p



Friday, May 15, 2009

mereka pulang...

Alhamdulillah, hari rabu, jam 1 petang
mama, abah, abg wa, kak ina n sarah selamat smpai
hurm rasa lama je 2 minggu derang pegi
selamat pun balik

mama, abah n sarah sehat je
abg wa n kak ina batuk smpai tak kuar suara
kesian...

ole ole?
hurm biasa la klau ke Tanah Suci
kurma, air zamzam, kismis, pistachio..ni saya yang ngadap :D
pastu souvenir tasbih, kopiah, jubah, tudung
semua tu untuk org ofis mama n abah..

rindu la kat sarah
ari tu derang trus balik umah
tak datang sini dulu
geram nak dengar cikompeng tu bersoal jawab
mama cakap sarah behave sangat kat sana
sangat pandai

good girl kakak sarah
nnt sofea bijak macam kakak sarah ye sayang ;)

Tuesday, May 12, 2009

allergic dan manja

semalam sofea selesema n batuk sket
ada lendir dari hidung dia
saya sedut la apa lagi
risau sebab berbunyi bunyi
intai intai, nmpk lendir
dengan cengeng nya saya call la b0oby

actually since sunday tu dah ada lendir sket
so smlm hari ke 2 la
saya pun risau
doc zarina pulak tak de
cuma ada hari jumaat n sabtu
saya kena la cari paed yang lain
tanya dek yu nak gi Ampang Puteri
tapi paed dah tak de coz dah lepas office hour
jumpe MO boleh la
hurm, padakan jumpa MO tak yah gi sana pun tak pe
then pikir pikir teringat kak ifa
so saya pun tanya paed kak ifa
thanks kak ifa...
paed itu sangat bagus
dr.rosnah namanya

masuk bilik doc, trus doc cakap
"cantik nye nama ,doc nak panggil mana satu ni smua cantik..."
hehe saya pun berbunga bunga la didalam hati ini
hilang skejap kerisauan saya
saya pun cakap la saya panggil sofea

doc pun stat check sofea
apa yang menarik n bagus pasal dr.rosnah ni adalah
cara dia
approached dia menarik
tak de la masuk2 je dah tny sakit ape
masuk je, ice breaking nye pjg lebar
so all details doc list down
maknanye smua history sofea doc dah catit
insyaAllah, senang la nanti kan
sofea boleh refer kat situ selain ngan dr.zarina

then baru doc tny y...bila ckp ada lendir pun
shes not directly jump to the conclusion
doc nye soalan macam2 utk find out punca nye
n kantoi la...
puncanye mungkin, masa bawak fea pi jab ada habuk yg terlebih
coz kohilal tgh renovate
batuk? hehe saya yang batuk before ni
so terungkai la persoalan kenapa dan mengapa
sofea ada lendir dan batuk

Alhamdulillah, kata doc lendir fea biasa je
kata doc, fea allergic coz history nye
saya memang allergic sket n saya pun ada sinus
so doc said, 30% fea akan ngikut saya
so skrg dah nampak fea is very sensitive
doc advise kena xtra care la...tak boleh habuk, carpet, kucing, teddy bear bulu2
bantal kekabu, bantal busyuk...
makanye tak leh la fea ada bantal busyuk mcm mummy :)

n satu lagi pesen baru fea
manja nye baby mummy lately ni
asyik nak pangku je
letak je jaga
hurm...kena la dodoi lama2 sket
baru boleh letak
pastu skrg tdo lasak
bangun je mesti dia tgh menepek kat tepi
cmana dia bergerak ntah..
daripada tengah tilam dia smpai kat hujung means smpai kat saya tdo la
nampak manja sangat *wink*
bahagia kan...
bahagia amat ada si tecik ini ;)

Sunday, May 10, 2009

riang gembira

Happy Mother's Day 2 All great mothers in this world...
inilah tahun pertama saya meraikan dan merasakan dengan penuh nikmat Hari Ibu
maklum lah dah ada baby sendiri kan
dah jadi ibu
rasa nya lain berbanding hanya mengucapkan dan menzahirkan
dan sebelum ni sebok dengan nak beli prezent je...untuk menghargai ibu saya
tapi sebenarnye tak perlu kan?
dapat tengok anak depan mata pun dah cukup indah rasanye...
boleh jugak la nak bagi prezent hehe...penghargaan apa salahnye kan
upss tahun ni sedih
mama masih di Tanah Suci jadi nya tak dapat la saya wishkan
Selamat Hari Ibu mama...
Buat mama saya...
saya sayang mama sangat sangat...
mama adalah insan terbaik saya miliki
insan yang paling cekal dan tabah mengahadapi hidup
insan yang tenang dan tersenyum menghadapi dugaan
insan yang terlalu berharga dalam dunia dan akhirat saya
sentiasa meriangkan hati saya
sentiasa memaafkan kesalahan saya
dan sentiasa mendoakan saya
semoga Allah melindungi dan meredhai setiap apa jua yang mama lakukan
luv u sooo much mama...

hurm, sebenarnye riang gembira saya ada 2...
dan yang pertamanya adalah hari ini
tepat jam 9am tadi maka genaplah sebulan umur bunga cinta hati saya,
Sofea Airis Amani
Alhamdulillah...
semalam ada appointment dengan dr.zarina
fea kena jab hepatitis B 2nd dos n fea kena sunat
setakat tika dan saat ini
Alhamdulillah fea tak demam
fea yang kena sunat, saya yang nervous :(
masa doc nak sunat n jab tu, doc suruh saya peluk fea...
so, fea diletakkan...dari paras pinggang hingga ke atas saya peluk fea..
doc tarik troli peralatan nak sunat, saya dah cuak
saya peluk fea sambil selawat
saya cakap cakap dengan fea
sunat, fea nanges kejap, jab huhu lama nanges
merah merah muka anak mummy tu smpai tak kuar suara
lepas dah siap, bedungkan, b0oby trus amek fea
peluk peluk puteri kesayangan dia
sampai fea tertidur...
oh berat
fea@29 days adalah 4.75kg...
beratkan? nak kata debab saya tengok kurus je
tapi rasa la berat ;)

DAN riang gembira kedua...
b0oby hadiahkan saya digital camera untuk saya ;)
thank you b0oby...
actually memang saya yang mintak
dah lama, smenjak Sony T3 itu merosakkan dirinya
so semalam petang b0oby keluar dan balik bersama hadiah itu
yihaaaaaaa...
dapat la saya amek gambar puteri saya banyak banyaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk...
jom tengok, d latest fea

Thursday, May 7, 2009

nanges

ini masa hari ke 3...sofea nanges, nenek (mama b0oby) mandikan dia...hikhik si tecik ku ;)

Tuesday, May 5, 2009

sofea & malam

huuhuuhu sejak nenek tak de, sofea dah pandai berjaga malam
malam pertama n kedua, azan subuh baru sofea tdo
malam ketiga ok sket kul 3.30am
malam keempat...ini sangat mencabar kul 7.20am baru tdo...
malam tadi tdo dah awal kul 12 ++
tapi bangun every hour smpai kul 8am mcm tu
bangun, susu, tdo...baru je saya nak lena
fea dah hok hek
dari 8++am hampir kul 12 baru la fea tdo semula
saya mandikan, bagi susu, baru tdo dengan lenanya

malam ni?
ntah..harap nye tdo la lama...
sekarang fea tengah tdo..
petang tadi jam 6pm saya kejutkan fea
paksa dia bukak mata
si tecik ni, siang hari mata dia amat kebal
buat la cmana pun dia maintain pejam

maka itu

saya salin diapers, basuh montot
dia celik..pastu saya biarkan lama sket baru kasi susu
jam 8++pm tadi fea sleep

so klau ikut perkiraan, dalam jam 11 or 12
si tecik ni akan bangun susu...

hurm malam ni nak guna taktik malam tadi tak ek?
testimoni malam tadi kurang berjaya
hurmmm...tengok la cmana nnt
saya kena join fea zzz
nnt nak kena join dia bangun lak ;)