♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Monday, February 23, 2009

respect & behave...

how to start ya...hurm, actually last nite saya tengok 1 pic ni
n its really makes me tersentap...
its not about jealous, coz its nothing to do with me,
but its related a bit with my dearest b0oby.
im not sure how to say this
but may be for others its normal or small matter or 'alah bla bla bla' or 'tak de pape la'
itu smua jawapan dari guys side...yup!for sure...
but if it comes to our side woman & wifey its absolutely hurts their feeling
although they're juz fren but as a husband n father he has to think about his wife's feeling rite?
if let say his wife saw the pics?
if let say his wifey fren saw the pics..
if let say the family members saw the pics?
what do they think...
huhuhu for me its my maruah, my water face...
seriously...

so, dengan sedikit perasaan yang tak berpuas ati,
saya luahkan kat my b0oby...
saya cakap, nak buat aktiviti yang u suke, nk kuar minum or nak ape jua
please, i tak halang
but please, jaga maruah n air muka i
kalau orang nampak, apa orang kata
kalau jadik something bad mcm mana

and
saya cakap dengan b0oby, cuba kalau wife dia tgk pic ni
apa agaknye jadi
then dgn senang b0oby jawab dengan sedikit ketawa
mana i tahu , tanya la wife dia..
dalam hati saya...confirm meletup
i know her

n saya terfikir
senangkan jadik laki...

then, dia jawab lagi adalah
alah, (ini memang jawapan yang bisa menaikkan pitching tune saya oke?!) bukan ape pun
tgn kat atas bahu je
saya dengan nada yang sedikit menjengkelkan
apa alah alah..kalau itu u, hurm...
saya cakap lagi u jangan nak macam-macam ye
for me, pelik pelik ni no kompromi
i bagi u buat apa u suke
please jaga maruah i

saya memang sangat ANTI hal melibatkan masalah lelaki-perempuan
sangat, sangat dan sangat
pleaseeeeeeeee...jaga maruah i

dan dia jawab mana ada, i ada pics ramai ramai je
tak kesah, ramai ke berdua ke, klau ada yang pose mcm tu
memang melampau
i tak suke dan i takkan cakap banyak
kalau jadi apa apa jangan salahkan i

saya tambah lagi...
klau u tengok im taking pics with dat kind of pose mcm mana?
huhuhu pandai pun jawab, apa dia jawab tau
tak boleh la, u dah kawen
so saya jawab la, abes tu u tak kawen?
terus dia cakap
okey okey..i salah, u menang

huh...lelaki...
memang bila dia je smua boleh

tak nampak pulak yang dia tu dah kawen
bila part wife dia, tahu pulak dah kawen


saya bukan nak tunjukkan sape salah sapa betul sape menang sapa kalah
saya tak suke benda yang boleh membuatkan orang bercakap
faham kan orang bercakap tu apa?
mengata dan menimbulkan fitnah
bila cakap cakap yang diperkatakan tu sampai kat telinga kita
hangen tak?
kompom la...
hangen satu hal...maruah itu yang penting
macam di pijak pijak
eiiiiiii...memang tak boleh la haku!

ohhhhhh...LELAKI tolong la
jangan la take things for granted
tolong la dont drop ur wife waterface oke?!
jagalah maruah isteri u sebagaimana isteri u menjaga maruah u
please la...

berkawan tak salah, bersosial ada batasan nye
jangan ambil mudah
ianya tak semudah yang disangka
once u decide nak nikah
once u dah lafazkan akad
u dah tahu dan dah sedar
tanggungjawab dan batasan apabila bergelar SUAMI
nikah kahwin, ikatan yang memerlukan peranan dua belah pihak
jangan harapkan isteri je menjaga perilaku
suami harus menunjukkan contoh yang baik
suami harus menjadi pelindung yang baik

so dear husband, please...
saya betul betul tak tahu nak cakap macam mana
mungkin words ni sesuai
"respect & behave"
huh...

Wednesday, February 18, 2009

heartburn

adoi...pedih nye ulu hati ini
dah 2 ari rasa macam ni
baca kat babycenter.com, dia cakap normal during pregnancy
sbb hormon n physical changes..
ye la kot kan hormon apa ntah estrogen la apa la
hehe saya tak amek bio, tak la reti benor bab bab ni
baca dan faham je la yek..
nama nak ingat segala terma terma perubatan tu
sedikit lombap ler..hehe
ye la tu kan, baby dah besar, menolak segala macam kat dalam ni
hurm baca la jugak tips tanak kasi rasa cam ni
1 of them adalah avoid caffeine...
huk alah..ayok..mana bulesss...nescafe n tea kegemaran saya ;)
hikhik avoid cannot, reduce can
yezza...bijaks..;)

Tuesday, February 17, 2009

happy birthday b0oby...

ari ni bday booby..tapi saya masih merajuk ngan b0oby
saya cuma sms "happy birthday"
b0oby reply "thank u sayang"
pastu saya tak cakap apa dah
saya bagi email panjang lebar
tapi mesti b0oby blum baca
dia sangat bzs
tapi saya pun dah pos kan greeting card
tak tau dah sampai ke belum
hadiah? saya x tau dah nak kasi apa..
tahun ni bb je la kot adiah nye :D
saya masih dalam merajuk mode
tanak dah cakap

sarah nurdeeni

sarah kenapa?hurm masuk ward lagi doctor ckp food complication shian si tecik tu muntah2..so kena drip la..petang smlm gi la tengok sarah kat gleneagles..dia tdo, tp terjaga-jaga pastu merengek..mummy mummy mummy, nenek nenek...hehe budak ucuk tu suke panggil nenek...

doctor kata tak de pape, blood test normal, coz klau truk dehydrated, hemoglobin akan cair, tp result kuar ok je, normal...so kena abeskan drip tu, sbb nak cover balik yang muntah muntah tu then ari ni or esok boleh discharge...

mula mula moody je dia, tamau kawan, bagi elmo ngan bb frog pun tepis2, tamau..dah mandikan, salin diapers, baru ok nak main..tantan tantan..hehe tu sbnrnye panggilan untuk saya la actually cik jan, dia tak pandai sebut..tantan, kongkong kongkong...maksudnye cik jan, dukung...nampak nurse anta porridge dia trus "nak nashi, air.."seb baik ada selera makan...main2 ngan sarah, lepas maghrib, baru balik umah...






Sunday, February 15, 2009

soping sket;)

semalam saya bersuping lagi bersama mama bondaku terchennnnnntaaaaa...
suping ape?haruslah keperluan baby saya..

huhuhu..tambahan sket-sket lagi, baju sket, towel, toiletries set,
ha ini hat paling tecik saya beli...kenapa?
hahaha dengan harapan, nanti mesti ramai orang kasik...
itu yang saya cakap kat mama..huahuahua perasan...
pastu diapers, cap dan lain-lain chewah...
kata sket tadi? uppssssssss... :D

Friday, February 13, 2009

sensitif nye :(

semenjak seminggu dua ini ntah kenapa la hati ni sensitif sket.
sket2 macam nak majuk nak nangis,
eh bukan macam memang nangis pun, tapi kejap je la.
kenapa?
b0oby la...
memang la dia bz tapi ntah nape tah aku ni sesentap semacam..
pembawakan kot. hurm, may be la kot kan.
sket sket nangis,
sket sket sedih,
sket sket nak majuk...:(

Thursday, February 12, 2009

mama ku..

baby ku yang lasak, aktif...macam ni la kot kita dalam perut mak kita dulu kan...lasaknye amat, penat jadinye, tdo pun dah tak lena, terjaga je, tdo pun posisi kena btul, kalau tak, memang sakit2 badan jawabnye...nak makan pun fikir baby, nak mnum pun fikir baby, muntah pun fikir baby...sakit ke dia...tu baru dalam perut, belum lagi nak kuarkan kita kan?!

semalam, genap 32 minggu baby dalam perut...2 3 ari ni sakit kat bawah montot pulak, sengal,ngilu, mama kata dah jangan tdo on ekon, biar panas sket..urat2 tu sejuk, malam-malam mama tolong sapu minyak kat urat-urat pastu tdo pakai stokin...hurm..mama lagi, smua pun mama...dari tecik smpai besar nak dapat baby pun mama kan?mama kata, sakit ke susah ke jangan mengeluh, selawat, zikir, semoga Allah permudahkan urusan kita..

kasih sayang seorang ibu..macam tu la kan...pengorbanan yang tak ternilai harganye, suruh bayar sebanyak mana harta pun tak sama dengan pengorbanan ibu, alhamdulillah, Allah melindungi aku dari melakukan perkara yang mungkin akan menyakiti hati insan bergelar mamaku...dan aku sentiasa berdoa aku dilindungi agar apa jua tindakan dan kata-kataku tidak mengguris hati dan perasaannye...

i luv u mum!


Tuesday, February 10, 2009

cuti-cuti @ PD

hurm..actually bukan la plan pun, last week kebetulan mama n abah kena outstation kat pd, mama pegi ari slasa-jumaat, abah pegi ari rabu-slasa ni...mama duk kat corus hotel, after abes mama nye course ari jumaat tu trus abah amek pi tmpat abah, abah stay kat golden straits villa...dapat 2 rooms apartment, tu yang mama tak balik, trus stay sana...ktorg pun abah suh pegi jugak...ye la holiday free...makan pun free jugak..menjimatkan ;)

ari sabtu kiki still ada xtvt kat skola n aku pun kena checkup...so pegi checkup dulu. pastu br drive pegi pd...checkup? hurm...bb alhamdulillah sehat...dah 1.8kg berat bb...mummy pun dah 62 kg...huhuuhu beratnye :D..sume pun normal, alhamdulillah..tanya dr. zarina pasal air ketuban yang mama b0oby ckp tu..so dr. pun tunjuk la masa scan, dr. ckp everythings in normal condition, insyaAllah nothing to worry...bb klau time dr. zarina scan suke aktifkan diri..beralun2 perut masa dr. nak scan, hehe dr. pun ckp aktif btul bb...

b0oby?hurm dah balik dari jepun, ahad tu iju call b0oby suh tggu kat klia kul 5pm...so dari pd la mama temankan gi klia...smpai awal, kul 4.50pm, tgk kat arrival board, flight from Narita dah landed...pas tu tggu je, nmpak b0oby kuar...kul 6.45pm flight ke labuan pulak...sedih..suh b0oby cuti satu ari pun x dapat...dia on je handphone msg Kevin aka bos dia masuk.."meeting tomorrow 8.15am,dont be late"..ampesssssss...
hurm nasib la, nak buat camana...b0oby bawak balik iju kirim prezent utk mama,abah n loq...sume dapat jam...abah n mama dapat casio,loq dapat swatch....b0oby ckp iju bawak pegi kedai best2...ada branded handbag murah2..Lv yang 1k-2k je...kedai ni 2nd hand, yang org2 kaya tokyo guna kejap je, then dah abes musim dieorg jual balik...konon tanak guna yang out of date nye design la tu...hurm banyak duit boleh la kan...duit dieorg tu berkepukssssss x tau nk wat ape kan...

utk dear wife, mcm biasa b0oby belikan baju HRC Tokyo je n kasut utk bb..hehe..cute..
6.15pm booby dah nk kena boarding...ktorg pun balik la pd smule...huhuhuhhu sedisss...




~swimming bersama baby ;) ~











Thursday, February 5, 2009

hikhik...tau-tau je...

hi diary! lepas post pasal booby smlm kan, trus booby buzz...cam tau2 je kan ;)
best...ym pasal bb nye 3d...booby cakap cute..hehe puji bb sendiri kan?ye la sapa lagi nk puji,ktorg puji sendiri la...hohohoho....
sembang smpai kul 9 lebih pastu sakit pinggang..tdo...bangun isya pun lambat kul 3 lebih pastu bb buat acrobatic pulak...blom pagi la bb...tdo la...lama mummy tggu baby nak tdo...bb tdo mummy pun tdo...:D


Wednesday, February 4, 2009

b0oby!

isk isk mana la menghilang darling ku ini...baru ym skali je...call pun tidak...buat org risau je...nk cite pasal scan bb nih :(
aaaa....



Tuesday, February 3, 2009

baby mummy sleep la :(

huhuhu petang tadi gi scan bb ditemani oleh kak sya...sebelum scan dah belasah mee goreng ayam ngan teh ais...kembung,tegang sume ade la perut ni...tapi mmg baby ni tamau tunjuk boleh dia tdo...tak penah2 lepas makan tdo...sll nye aktif kemain lagik...huhu dia tahu mummy nak skodeng dia ari ni...
sono tu tenyeh2 perut nak suh bb beralih...kak sya n heroes menggoncang2kan box clorets nak kasik bising...hehe ameer n aiei duk jerit..."bb, bangun" hehe cute je...sono siap suh mengiring la apa la...seb baik la bb beralih jugak...nampak la muka dia :D
sekali tgk cam idung b0oby mancungs, skali tengok lagi cam idungku penyek..hahaha...comel je bb tdo macam peluk sumthing...geram nyeeeeeeeeeeeee....sabar2...bb duk dulu kay nnt bulan 4 kuar jumpe mummy tau! :D
lepas scan pi shoping barang bb sket2 kat the curve...dapat la beli 2 3 benda...tak larat nak pusing banyak2 kaki ni cepat je lenguhs n kebasssss...hurm...berat peyut..hehe..
ni bb duk tendang2 pulak, hurm...tadi mummy suh bangun, tamau...saje la tu...nak tunggu dady dia la tu...dady ilang ni, pi jepun skali je ym ngan mummy :(

3D Scan...

hehe jap lagi appointment nak wat 3d scan..nak tengok bb mummy ni ;)