♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, January 27, 2009

kenduri doa selamat

haluuuu...last week balik klantan, my in laws buat kenduri doa selamat aka solat hajat untuk mendoakan kesejahteraan kandungan ku yang dah 7 bulan...Alhamdulillah...setakat ni bb sehat.
bertolak dari kl-machang ktorg lalu kot Tganu sebab b0oby nak pi tengok gun paintball dia baru beli ngan kawan dia kat kemaman...huhu sukan itu sgt costly...jangan hangat-hangat tahi ayam dah, mmg ada aku tepek pics kat lelong.com..hahaha jual balik...:D
sampai kemaman, apa lagi blasah la kopok lekor satar n otak2...huhu kenyang perut...dah elok abes makan, perut rasa nak poo poo aka u uk...hikhik..tak senonoh...mlm mkn lagi..singgah kat area pantai batu buruk...x sedap sangat..kedai je cung mknn ampessssss...
alhamdulillah selamat smpai klantan kul 12 mlm...semua dah tdo, mama bukak kan pintu duk la ktorg berborak2..
lusanye buat la majlis tu after zohor, seb baik mama dah panggil org kampung tolong2...tak la semuanye kudrat ktorg..mana taknye, adik ipar sume tak de, ktorg je..org dtg masak2 semua, aku?hehehe duk menempek je tengok...sebab semua golongan mereka dan conquer...selamat...pastu mak bidan nk pegang perut n urut2...masuk bilik...mak bidan pun stat la keje dia...bestnye dapat urut...hilang kebas2 tangan..mak bidan kata, bb dah besar sebab tu urat semua tarik, tu yang kaki, tgn sakit2 kebas2 kejang2...hehe tapi semua pun cakap perut ku kecik...b0oby pun sebok nk tgk mak bidan urut...tapi best la, nanti lepas bersalin, nak suh mama panggil mak bidan@tok mek tu lagi la...hehee boleh dipercayai tu...aku ni spesis tak percaya org..tu kata b0oby la...so bila dah tok mek tu ok, baik dengan dia je nnt...
suh b0oby mintak bawak tok mek dtg kl, upah dia jaga after bersalin kejap tu, dia ketawa...dia cakap mana la ada org nak datang duk kl jaga org bersalin..huhuhu...dah siap2 tu, mandi sume, siap elok2 kuar gi dapur, semua dah settle...tggl nak hidang je..
menu?hmm bestnye ada pulut kuning, pastu nasi putih, daging gulai, ayam gulai..hehe untuk aku le ni, kerabu betik, ikan kering, ngan sambal...nyum nyum...
ari jumaat pagi, ktorg bertolak balik kl smule...nak balik tu mama n abah cakap balik bersalin kat sini la, huhuhu...aku senyum kambing jek...b0oby yang jawab, pas bersalin la org anta dia balik :D lega...pastu aku pun cakap la, nnt nak bersalin mama datang la kl...InsyaAllah, mintak dipermudahkan segala urusan ku nanti...after bersalin, tak pe la, balik je pantang kat klantan...mama pun pencen mak bidan, senang jugak...insyaAllah ok je kot...:D

ni menu ari tu ;


~mkn mkn~ ~org kuat dapur~ ~pulut kuning~



~mak buyong :D~ ~b0oby~


Tuesday, January 13, 2009

weekend ku~

huhuhu last week gi checkup, kena inject kancing gigi yang kedua, inject tak sakit...tapi after dat, mcm ari tu gak, rasa bengkak sket, wlaupon dah letak vicks keliling nye...seb baik sehari je.pastu checkup bb ku..Alhamdulillah, semua keadaan ok, berat dah 1025g, placenta dah kat atas...syukur, alhamdulillah sgt2...air ketuban ok, heart bb ok, lung bb pun ok, n gender bb still the same as 2 months ago...so adakah benar tilikan dr.zarina itu?hehe biarlah rahsia...
mummy bb pun ok, sehat..berat pun dah naik, hoyea!!! dah 59kg...alhamdulillah semua ok..
tp dr.zarina tanya soalan menyedihkan, sebenarnye tak patut pun sedih...dr tny.."pn.syahizan datang sorang je ke (selalunye mama masuk skali, tp mama g jumpe dentist ari tu)..ini mmg pn balik trus smpai deliver kan?balik sorang?husband tak temankan? aku pun ckp la, husband saya bz...nnt saya bersalin, insyaAllah dia ada...lepas jwb soalan ni aku rasa sedih...agaknye dr pelik sbb 1st bb, checkup x pnah nmpk b0oby...sebenarnye tak sedih..sepatutnye la kan...aku faham la, mmg dah life ktorg cam ni...apa nak buat...:(
hurm, tak mo sedih la...lepas checkup, pegi ofis mama kejap, mama ada keje nk siapkan, then lepas zohor, ktorg pegi Sogo...shoping...ada S club sale weekend tu...banyak gile brg2...tapi ktorg shoping sket je, x larat nak hangkut, since kete park kat pertama complex...jem gilosss....
dapat la beli baju peknen motherclub 2, bj abah,mama, b0oby, n baju bb skali...huhuhu..barang2 bb amat mahal skrg..even tgh sale pun, baju basahan paling murah rm6 lebih...huhuhu..memang la org kata banyak pkai duit...tapi, setiap bb kan ada rezeki dia...aku percaya tu!
InsyaAllah...syok tgk brg2 bb...b0oby balik dis week...so its time to shop again..its for bb n mummy!hoyea hoyea!!!!

ahad pulak, pegi bangi, loq nye skolah ada penutupan orientasi...loq buat persembahan, nasyid 1234...sedissssss....ktorg nangis, sbb dia yg solo, pastu dia tgk mama pun mata dia berkaca...lepas abes persembahan dia dtg duk ngan mama, smpai abes taklimat...mmg menepek je...sian tgk dia...tapi dia yang nak masuk skolah tuama suh masuk Al Amin je dia tamau, dia nak duk hostel jugak...
sepanjang minggu ni mmg mama sedih la, asyik sebut loq je, pastu pulak loq mmg selalu tido ngan mama..hurm lagi la sedih...masuk bilik pun asyik panggil loq je...
dah gitu, aku pun cakap ngan mama, kasi tempoh smpai mid term, klau mama rasa loq tak boleh duk situ, kt bawak balik...either masuk skola biasa or masuk Al Amin...yang penting ari2 mama leh tengok loq...
lepas taklimat, boleh bawak kuar smpai kul 6.30pm, so ktorg balik umah...mama masakkan utk loq, budak tu biasa la PS2 la yang dia bukak dulu...petang, gi anta smule...mama kata, adik nangis masa mama nak balik...sian dia...:(

Thursday, January 8, 2009

Sexy Preggy Mamas...;)

hurm...my new club... hehe..since preggy duk labuan membuhsankan, join la club ni..mmg amat best..sgt berguna..dah jadik cam adik bradik dah dgn kakak2 n adik2 kat sana...last monday pun dating ngan dieorg..sgt best....smlm pun jmpe lagi ngan 1 of d members kat ampang point...k'ifa...best la, byk tips pregnancy yg dpt..dieorg tak kemut ilmu...luv ya sista!
oh ya..lupa update...our beloved loq dah masuk sekolah agama...alhamdulillah..sekolah
kiblah@bangi...private school...mama cakap, tak pe la melabur sket coz dia minat..dpt masuk 3 skola...sek al amin, sek agama puchong n sek kiblah...loq pilih sek kiblah...so dis is d first week loq kat hostel la...hopefully dia ok n blaja sungguh2...yurannye macam aku nk masuk UTM dulu...banyak wooo...mama je yang asyik sedih...monday tu asyik nangis..smpai tak tahan, mama call ustaz kat sn, nk mintak cakap ngan loq...hehe...abah tak kasik call dah, takut loq tak tahan sedih jugak, nnt dia mintak nak balik...satu hal pulak. ari tu mama stuju loq masuk sana n duk hostel...ni dah sedih...loq yg peluk mama cakap 'lek la ma, kejap je mama rasa sedih,nnt ok la' ;) mau tak sedih, aku duk hostel form 4 pun homesick sethn...hahahaha..

Friday, January 2, 2009

Happy Birthday my beloved MAMA...

Selamat hari lahir mamaku tersayang, semoa Allah melimpahkan rahmat-Nya, dilindungi-Nya, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur...hari ni, genap mama 53 tahun, cepat masa berlalu, mama pun dah meningkat usia, dah jadi nenek, tahun ni tambah lagi sorang cucu mama, kawan si ucuk sarah.
Semalam public holiday, so dieorg seme i celebrate bday mama kat secret recipe ampang point..hurm..jeles banget..ktorg je tak de ngan iju n wife..tu la, buhsan duk jauh-jauh ni!
Ari ahad ni balik kl..yea yea..duk umah je. b0oby bz, so b0oby suh balik dulu, nnt next 2 weeks b0oby balik, n balik klantan..ada kenduri doa selamat untuk kandunganku yang ke 7 bulan..InsyaAllah dah nak dekat due...harap semua nya selamat...balik ni continue checkup ngan Dr. Zarina je la..senang..trus record utk bersalin sekali.
Dah 3 hari ni kaki ni sengal2 je, sakit sangat. 2 malam dah tak leh tdo, last2 tak tahan, mkn jugak paracetamol, baru boleh tdo, tapi sakit tak hilang. Malam tadi sapu minyak panas ngan letak koyok kat kaki, boleh la tdo, sbb berangin je kaki. Pagi tadi pegi check, Dr Ong pun x sure kenapa, sku suspek calcium, tapi dia ckp bukan, coz x de tanda. pastu kena buat blood test. hurm tgk la result nya nnt kenapa...
yang pasti sakit ni amat sakit, smpai dh menitik air mata..hopefully dapat recover cepat...bila tgh tahan sakit ni, terfikir jugak, bersalin nnt camana yek :(