♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Friday, December 18, 2009

bangsa kita vs bangsa asing

kisahnya...
tgh hari tadi saya dating with my besfren
kat Jusco AU2

so mcm biasa la parking kete dlm lot elok2 kan
dah sronok makan, jalan2, sembang2...n its time to go back
smpai je kat tempat saya park
tgk kete sebelah dah block kete saya
alahai camana ni
pelikkan camana kete boleh kena block

gini, parking kat sini kan smpai kat line break
dia tukar arah parking..so dr senget ke kanan jadik senget ke kiri
so saya park kat line break ni...still lot parking la of course
jadinya next parking lot akan senget ke kiri pulak
nak dijadikan cite
tak tau la kan driver kete sebelah tu fikir ape
dia park dah block kete saya
so kedudukan kete ktorg mcm huruf V senget
n mmg dia block hampir separuh kete

mmg sedih rasa geram n nak nanges :(
dah la fea tdo
nak kena tolak balik fea gi information counter ke report
kalau tak report camana saya nak kuar
sedang saya berfikir2 berkira2

datang la malay family..mak, ayah, n anak 2 org
kete yang park sebelah kanan saya nak kuar
sedikit berumur la mak cik tu..
dia tgk je saya tercegat kat tepi kete...dgn fea dlm stroller
tak tny sepatah haram pun what happen
dah tgk dia nak kuar,
saya pulak melilau la tgk kete saya muat tak klau saya kuar melintang
ok saya agak muat...saya pun kalut nk masukkan fea

tgh duk kalut2
datang la chinese couple
"kak, camana u nak kuar ye"
"how come this car park like this"
sambil menunjukkan kete yang ampeh kat sebelah saya tu
saya pun cakap la
"tu la..pelikkan...tak fikir ke camana org nak kuar,boleh pulak blocking"
tak pe la, i rasa muat ni i guna this space"
sambil tunjukkan space kete mak cik yang mcm tak de prasaan tu

mak cik tu tgh masukkan barang dlm boot kete dia
jeling saya sekilas n tak tanya sepatah haram pun
bukan la saya nak simpati juz empathy la kan
kita ni sebangsa
tgk ngan anak kecik pulak tu..langsung dia buat dunno je

haih...tanpa malas memikirkan makcik tu
dengan pantas saya angkat fea ltk dlm car seat
fold stroller
masuk dlm boot kete
saya tgk dah ada kete standby nk masuk

saya signal tgn suh dia wait
seb baik mamat tu faham
so
Alhamdulillah
dapat la saya kuar

dalam kete laa saya memikirkan benda ni semua
lain benarkan
perangai orang ni
terfikir saya
macam mana young chinese couple boleh concern peoples around
nak dibandingkan dgn mature malay family
sadisss sungguh...
kena pi anta blaja sivik ni
lack of empathy ness feelings ;)
hikhik suka ati aku jek

k la..malas nak hangin
ni la pic sepetang kat JJ tu..
syokkkk sebelum bengang...;)











Thursday, December 17, 2009

cinta hati

cinta hati saya yang nampak 'big gal' sangat :D

percaya tak?

hmm
macam mana nak stat ye
sebenarnya
ada kes kan
macam orang jadi mengong
jadik bukan diri dia
jadik pelik
orang kata kena buatan orang
hmm
bukan saya tak percaya
tapi....zaman sekarang
serba moden canggih manggih
masih ada ye orang yang menggunakan benda tahyul mahyul ni
tapi
bila fikir balik
memang la ada
klau tak manakan wujud cite
santau la susuk la
apa la mcm2 cite gitu kan
haih

jus dR-II

saje nak share
saya adalah meminum jus ini sekarang
untuk?
kesihatan kulit
cantik la kunun
kulit nye okay?! (*_*)
sape tanak kulit cantik kan?
so juz try la..
since my sista menjadi agen nya..
so for those yg interested
boleh la tgk kat sini

Monday, December 14, 2009

rojak


rojak?hehe sebab lama tak hapdet
jadi nye smua masuk kat sini la
1st...Raya Haji
kami pulang beraya kat mache
balik ari rabu 25 Nov sampai kul 8 mlm
ari khamis 26 Nov adalah bedey yuyu ajan!
suamiku blanja makan kat Tarbush, KB
shedapppp ;)
adiah?
balik kl nnt b00by cakap
jumaat 27 Nov~raya haji
ktorg buat korban
pegi tgk orang sembelih
fea pun ikut hehe
1 Dec bertolak balik
yeay!b00by stuju jalan2
so ktorg naik Cameron Highlands
tak book pun hotel
walk in je
dapat stay kat Strawberry Park Resort
tantekkk..suke suke..
jalan2...pegi time tunnel museum n Boh je
sebab?
hujan renyai2..malas nak kuar masuk kete
kesian kat fea
before balik KL
singgah lagi
NEXT~Penang!yeay
kunun b00by nak banje duk Hard Rock Hotel
so macam biasa la kitaorg walk in je
upppsss fully booked sir..until 20th
terkujat dgr mamat HRH tu ckp
so tny2 hotel area Feringhi mmg full..
peak time kan cuti skolah...
so dapat stay kat Flamingo by the beach,Tg. Bungah
ok je :D
seronok
wlaupon tak jalan2 mana sangat kat sana, tapi saya puas
dapat spent time with my chenta hati...
fea pun baik...seronok jalan2
balik KL
continue with shopping
ngeeee
b00by hadiahkan saya empon baru
tenkiu b00by!
lagi?
spek baru...
lagi?
tu je la..hehe
ari ahad...saya nonton teater Natrah
citernye terkesan dihati saya...
sedih :(
sekarang?
b00by saya di Labuan
saya dan chenta hati kami di KL
b00by suh duk sini dulu
bulan 1 kot baru balik Labuan
sronok dan sedih
kesian fea asyik tercari cari daddy
sabar ye sayang...
nanti kita balik kat daddy ye...








Tuesday, November 24, 2009

happy happy

Alhamdulillah
saya dan family dah selamat smpai kl
hatiku gumbira
ari rabu ni balik kampung b0oby pulak
now banjir
tengok keadaan la
bila dah surut baru ktorg gerak
kesian jugak b0oby klau tak dpt blk kampung
saya ok je
hikhik

Monday, November 16, 2009

pantai pantai

wello wello
saje saje gi pantai
jalan jalan amek angin bersama family tercinta
(*_*)

Friday, November 13, 2009

mama tak sihat

hari ni dapat sms dari dek yu
mama admitted kat ampang puteri
sebab?
dah 2 3 hari mama tak bape sehat
semput
dah gi clinic doc kata stress
then tak puas ati
pegi checkup lagi
kena tahan la jawabnye
doc nk check jantung sume
hopefully tak de pape
risau nye :(

Friday, November 6, 2009

Sofea ok ;)

Alhamdulillah fea dah ok
dah tak batuk
dah sehat
dah happy
(*_*)


Friday, October 30, 2009

asthma baby?

hurm..kesahnye sebab fea nye demam on/off dah 2 minggu..
pastu dah 3 hari tak demam, then demam balik
trus high fever pulak tu
mlm tu, saya ltk kool fever n towel basah kat kepala fea
dgn batuk nye
so fea tak lena
esoknye bawak pi clinic
doc suspect asthma bb based on symptom yang kena kat fea
late nite fever, cough, n flu
daddy kata if tak ok nak bawak pi specialist kat kk
but ni dah 2 hari
alhamdulillah fea semakin ok
so rasanye tggu balik kl nnt la
bawak pi follow up ngan dr.lim balik smule
hopefully fea tak apa apa la
:(

Thursday, October 22, 2009

kepingin

kepingin bercuti
indah kan?
hmmm bila la dapat pegi
;(

Wednesday, October 21, 2009

my puteri

fea dah big gal skarang...
pandai merajuk dengan mummy
tamau fren
mummy pegang tamau
main2, golek2, sampai tetdo sendiri
:(


Friday, October 16, 2009

home sweet home

hurm...
saya dan fea selamat kembali ke bumi labuan
flight last wednesday...
perasaan skarang?
penat...rumah macam tongkang pecah
kesian...tengok b0oby duk telek fea
rindu...kampung halaman
happy...kembali bersama
buhsan....tiada aktiviti memberangsangkan
counting days...untuk kembali ke kl
hikhik
tak senonoh btul saya ni kan
(*_*)

Saturday, October 10, 2009

room 654

last thursday fea was admitted at APSH

because of fever, cough, n blocked nose

actually fea baru lepas jab 3rd dose Dtap

before jab mmg fea selesema sket

dah bgth dr.rosnah paed fea

she said should be no problem coz fea tak demam

tapi agaknye mmg fea tak kuat dah

so senang la fea kena demam

kesian sgt fea...hari rabu mlm demam

saya balut badan fea dgn kain basah

menanges fea kesejukan

bila dah kebah sket fea pun tetdo

saya mmg tak boleh tdo

kejap2 baangun check badan fea

lepas subuh badan fea panas smule

saya dah tak nak tunggu

call b0oby suh check ing cover tak fea

if tak pun saya dah nekad

bayar pun bayar la

fea lagi penting

call kak ina my sil

kak ina suh gi paed sarah kat gleneagles

tapi disebabkan pagi lagi, jln ampang kompom jem gile

saya pun suh my sis tny ampang puteri

setelah diriki

paed on call ok

so cepat2 kemas brg trus bawak fea

kesian fea

kena tahan, due to mild bronchitis

suspected pneumonia

Alhamdulillah bukan pneumonia

now fea dah ok sket after sehari kena tahan wad

insyaAllah ok la fea hendaknye

daddy fea?

bz :(

Sunday, September 27, 2009

bestie


semalam gi raya umah aai
dapat la jumpa kawan baik saya masa kat utm
dah 2 tahun tak jumpe
last kitaorang berkumpul berempat masa saya kawen
upps masa saya kawen kami masih berlima
tapi ramadhan tahun lepas
Allah lebih sayangkan boi
arwah meninggal 1 Ramadhan 1429H
so semalam, since am n anem turun kl
kitaorang plan nak jumpa
berkumpul kat rumah aai
sebab minah tu memboyot 7bulan
tak larat nak jalan
saya berjaya drive ngan fea sampai USJ
masa balik, kat jln kuching fea nanges
tak de tempat nak stop
so trus pecut naik jalan tun razak
n stop kat shell dekat IB
bagi susu 20 minit
jalan lagi
sampai area pasar keramat fea nanges lagi
masa tu dah kul 7
memang masa tido fea
tu yang meragam tu
saya stop
angkat fea
nak duk lama kat situ tak berani
then dengan tekad nye dan berbekalkan ayat kursi

saya drive dengan mendudukkan fea atas riba saya
sebelah pegang fea, sebelah stereng
Alhamdulillah..selamat sampai
kesimpulannya
lain kali keluar kena balik awal..sebelum waktu tido fea ;)

Thursday, September 24, 2009

labuan-kl...hari raya

perjalanan raya sofea airis amani ;)
Pagi raya kat labuan..tengok tu, anak buah daddy sume keje, pkai coverall dtg makan raya
truly blue blood slavy :D


Petang raya kat labuan epot, flight delay..40mins...kul 6pm baru takeoff

fea gud girl..tdo je..tapi, dia poo poo la:D
saya berjaya menyalin diaper fea dlm belon itu, dah la cloudy ari tu...seb baik fea behave je masa saya mencuci kastad di montot nye..hai la anak mummy ;)

Alhamdulillah, dah sampai klia..

ERL pulak..
we're heading to klsentral....
macam2 kenderaan fea naik hari ni kan mummy..
ini la kot fea nak cakap klau boleh cakap kan :D


yeay!beraya @nekma's...
(*_*)
happy
thanks aunty ina for the baju kurung
ngam ngam ngan fea

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya

Salam Aidilfitri buat semua
semoga syawal kali ini membawa seribu kebahagiaan
di hari baik bulan baik ini
saya dan keluarga
memohon ampun dan maaf
di atas segala kesilapan dan ketelanjuran sikap
selama ini
harap dimaafkan
akhir kata
Selamat Hari Raya
Maaf zahir & batin

Wednesday, September 16, 2009

pre raya dan harapan

pre raya?
hehe saje je...
ari tu ada majlis berbuka company b0oby
then b0oby sebok nak pkai baju melayu
so ktorg pun buat la macam pre raya..sedondon
pakai brown sume
ingat dah overdress
seb baik
ramai yang pkai gitu
so ok la ;)
harapan?
hmm insyaAllah, klau ada rezeki
dapat la apa yang kami harapkan
kalau itu yang terbaik untuk kami
insyaAllah dapat
mungkin tahun depan
mungkin jugak rezeki fea
mungkin perubahan itu baik
mungkin perubahan itu membahagiakan
mungkin perubahan itu memuaskan
mungkin perubahan itu rezeki yang dijanjikan Allah kepada kami
MUNGKIN...

Friday, September 11, 2009

lima bulan sofea

pejam celik pejam celik
september 10
my cinta hati dah genap 5 bulan
Alhamdulillah
sofea airis amani sehat walafiat
sekarang dah 8.2kg/66 cm
kak ina ckp, lagi 2kg dah sama berat ngan kakak sarah
kakak sarah dah 2 taon
camana tuh :D

Monday, September 7, 2009

turun lagi

haih...bila nak naik ni
apakah?
ni la berat badan saya
bukan la saya tak bersyukur sebab dah slim balik
tapi terlalu slim la pulak
macam dah sakit je ghopenye
montot pun penyek
muka pun tecik jadinye
brape berat saya?
hurmm 49kg
ha kan saya dah cakap
tecik kan?
dengan ketinggian saya, mmg la penyek
yang best nye masa saya form 5 pun berat saya 52kg tau
siap pnah samapi 54kg
huhu masa ni mantop ;)
makan banyak sket?
memang la..bukan banyak sket saya makan
memang banyak banyak
b0oby pun terkujat tgk saya makan
betul ni
saya makan banyak
anak saya yang comel tembam tembun tu la amek ni
(*_*)
fea, pulang balik berat mummy ;p

Wednesday, September 2, 2009

sofea.vid

cubaan fea mencabut stokin tak berjaya ;)

Sunday, August 30, 2009

m nasir & mama

suatu hari di hari raya
it was my beloved mama favourite raya song
and semalam saya menitikkan air mata
sebab lagu ini
ceritanye
pegi beli groceries as usual with b0oby n sofea
utama jaya pasang lagu raya
so enjoy
best la..rasa syok je
suddenly lagu m nasir pulak berkumandang
i turn to b0oby n said
b tak leh la dgr lagu ni
trus mata bergenang
b0oby geleng kepala je
dia tau bini dia ni memang manja sememeh ngan mama
:(
teringat masa skolah dulu
masuk hostel
org rehat, saya pegi koop
kenapa?
beli kadfon
orang pi dewan makan utk lunch
saya bergegas balik
sebab
nak guna fon call mama
setiap hari saya menghabiskan rm5 kadfon
diwaktu siang utk cakap dengan mama
upss tak cakap pun
saya call
dan menangis sahaja
saya cakap 'mama...'
n selebihnye nanges
sampai kadfon abes
malam nye lepas isya' orang bersantai sekejap before prep
saya dengan pantas beratur
kat mana?
public phone
sebab
call mama
nanges lagi
begitulah life saya selama setahun
homesick gile kan
mama n abah penah turun kuantan
sebab saya menanges
mama smpai kul 12 malam
nak tengok saya
:(
adakah nanti hubungan saya dan my lil sofea begitu
adakah sofea akan menyayangi saya
sepertimana saya menyayangi mama
saya harap begitu
betullah kan kata pepatah
ibu kau ratu hatiku
walaupun di tika dan saat ini
saya dibahagiakan oleh suami dan baby yang comel
tetapi hati ini tetap meletakkan ibu ratu hati saya
haihhhhh rindu nye kat mama
cepat laaa
nak balik rayaaaaaaa

Tuesday, August 25, 2009

operasi terbantut

adoi..potong betul la
kenapa?
adalah kerana b0oby
dia kureng stuju saya menjual dadih
dia tak cakap banyak
tapi saya faham la
hehe sebagai ganti
saya mintak microwave oven
tapi tapi...rasanye saya postpone dulu la
sebab?
dapat balik raya..tiket je dah berpinau mata
setakat tak la urgent mana oven tu
jadi rasanye after raya lah beli kan
baik saya ni, sangat meng consider keadaan
hehe puji diri sendiri
boleh la kan
tak yah la mengorek duit yang tak brapa nak ada tu
ekekekek

Monday, August 24, 2009

Alhamdulillah

Syukur alhamdulillah
dapat sekali lagi menyambut ramadhan
tahun ni ramadhan saya bertiga
hehe tambahan itu cik mek tecik fea tu
hari ni hari ke3 puasa
2 hari lepas, saya hanya membeli di param
hurm..tak bapo nak sedap
biasala labuan ni
taste pelik sket
tapi semalam
kami membeli dalam kem tentera
ramai orang semenanjung kat sana
berbuka dengan nasi kerabu ayam goreng
yang berharga rm5 sebungkus
vavava mahal...
pastu saya beli kuih kaswi
murtabak ayam n puding caramel
kalau ada kukusan boleh masak sendiri puding tu
seb baik sedap
tak la ralat rm2 sekeping coet :D
so hari ni b0oby dah kje
jadinye masak la
tak tau menu ape lagi
ada ayam, udang n ikan dlm esbok tu
nnt la fikir...
upsss...ada happy news
saya dapat balik raya
yea yea!
(*_*)

Wednesday, August 19, 2009

daddy, mummy n fea

weekend saya terisi dengan aktiviti b0oby
tapi biasalah kan
saya ngan fea haruslah membontot
ekekek
hari sabtu ikut b0oby gi main paintball
lepas maghrib dah kuar
b0oby main smpai kul 12 lebih
fea sangat baik...smua org tegur pun dia senyum senyum
lapar je, saya bawak masuk kete
mnum
tetdo jugak la fea dlm sejam
pastu dah abes main, g makan ramai ramai
balik je fea zzz dengan lenanye ;)
hari ahad pulak ada barbeque
alfie, ex bos b0oby ajak
dia nak sangat tengok fea
so kitaorg pegi la
dia pun ada bb gal
hannah nama dia
tak tengok pun, hannah dah sleep
fea macam biasa la tersengih sengih
siap kervyn dah cop nak jadi menantu dia
hehe lawak betul
dia cakap dia asyik ingat fea je
kervyn fetch we all kat epot ari tu
so since last 3 weeks mmg tak jumpa pun
kervyn duk tengok kat facebook je
dia la cakap
hehe berkenan sungguh kat fea
fea fren fren ngan bb gal hamsah
hana jugak namanye
tengok tu pegang2 hana
hana yang nanges
takut ngan fea ;)


Friday, August 14, 2009

anjung ketam~best!

makan makan kat anjung ketam
menunye?
semestilah ketam
ketam butter, ketam cili, udang blackpepper, sayur kailan tiram
huhu banyak saya makan
sangat sedap
ohh dinner ini dibelanja oleh fiza
tu yang duk sebelah b0oby
kitaorang makan ber enam plus two
hehe sebab...
saya n b0oby, hamsah n wife, dek na, fiza
n plus two adalah
bb hana n my lil sofea ;)
hohoho kekenyangan
tapi lupa nak tapau
banyak lagi tak abes :p
leka sembang
pastu bayar n balik
dah tak ingat dah nak tapau
fea?
oh sangat behave
dia tak de mood
muke toye je
duk diam
so senang la mummy nak makan :D

menu nyum nyum

dekna n fea sakinah n bb hana

Wednesday, August 12, 2009

daddy wash

hikhik kelaka...daddy wash fea
dady kata jgn tegur, tengok je
dia buat cara dia
hehe tak pe la
asalkan bersih
kekok kekok dia pegang fea
dia cakap apa berat sangat anak daddy ni
hmm baru tau ke :p


fea mandi dalam baldi..bath tub fea kat umah nek ma ;)

Monday, August 10, 2009

4 mos old ;)

Alhamdulillah...anak mummy dah 4 bulan
sehat membesar
dah pandai main main
nampak daddy je kukik kukik ketawa
pandai anak mummy
luv u sooo muchhh sayang

Sunday, August 9, 2009

nothing!

yup...nothing to update actually
just a routine
upss lupa pulak
last tuesday pegi jab fea
2nd dose Dtap
Alhamdulillah fea tak demam
hoho fea dah obes nurse tu kata
7.6kg/62cm
tapi disebabkan fea panjang, bmi just ok 19
so tak de masalah (*_*)
argh sengal terasa ari ni
b0oby keje maka kebuhsanan
:(

Wednesday, August 5, 2009

celebrating


thanks b0oby
malam tadi pegi celebrate kat Grand Dorsett
mcm biasa la
mana lagi klau kat labuan ni
tapi
malam tadi surprise
sebab b0oby cakap dinner ofis
entertain client
so saya pun tak la kesah
macam biasa la
kalau dinner ofis pun mmg selama ni saya ikut
rugi woo tak ikut
makan adalah beshhhh ;)
so sesampai nye kat sana
saya tengok ada 1 table yg ramai orang
tapi sorang pun saya tak kenal
owh..bukan rupanye
ikut lagi waiter tu
then dia tunjuk candle lite table
with bb seat
hahaha
saya tertipu
waiter pasangkan lilin
hidangkan air
n
tetiba tadaaaaaaa
bawakkan a bouquet of my fav flowers ever
carnation ku itu
saya terharu
bergenang genang air mata
b0oby senyum je
fea merengek sket
sebab tak kenyang lagi
kitaorg amek buffet
since malam tadi french cuisine
so best buffet dia
banyak saya lantak
hahaha
b0oby tanya nak hadiah apa
hehe
saya dah jawab
sabar menanti...hehe
Alhamdulillah, saya happy
2nd anniversary with my beloved baby n b0oby

Tuesday, August 4, 2009

happy 2nd anniversary to us

Alhamdulillah, hari ini 4.8.09 adalah genap usia perkahwinan kami 2 tahun
Ya Allah, kekalkan lah jodoh kami hinga ke akhir hayat
Limpahkan lah rahmat mu keatas kami
Sesungguhnya hanya kepadamu la kami memohon simpati dan pertolongan
Jadikan lah aku seorang isteri dan ibu yang baik
Jadikanlah suami ku seorang suami serta bapa yang penyayang dan bertanggungjawab
Amin...

Monday, August 3, 2009

thanks nana dearie


Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
1st of all..

  • shes my 'adik persamaan'
  • very friendly
  • nice sista
  • young n hot mummy
  • this is very interesting~ never meet her ;)

Jot down 10 interesting facts about yourself

  • a mummy to 1 cute dotter
  • a wife to 1 loving hubby
  • happy go lucky
  • friendly
  • loving
  • concern
  • luv to shop!
  • luv fashion ;)
  • ambitous ;)
  • n kadang2 saya adalah suke ati saya :D

Pick your 10 most deserving receipients and describe them.

ramainyeee...kawan saya mmg ramai
tapi yang ada blog sket sket je ;p

k laaa...ni utk:

  • sab~si busuk yang baik hati
  • radz~polis yang ke mana menghilang
  • maz~dia ada blog tak ek?


Leave a comment on the receipient's blog to tell them they've been tagged
gotchaaaaa! pliz take this award ;)

Sunday, August 2, 2009

kawaiii!!

kawaii is comel
hehe
congratz to my bro
Alhamdulillah his wife safely delivered a very kawaii baby boy
so dis year mama n abah dapat sepasang cucu
cucu kl satu cucu jepun satu
hehe
tokbah n nek ma tak dapat pi tengok cucu jepun
sebab
kesuntukan cuti dah
sebab
ari tu mama n abah pi umrah
takan nak pi jepun 2 hari kot
hehe kata mama
tak pe la
tunggu cucu jepun balik bersama ibu bapanye
insyaAllah Jan 2010
congratz again
welkam to parenthood world ;)



welcome darwish


Friday, July 31, 2009

saya terkesan

apakah yang saya rasakan
sangat sedih dan menyedihkan
kenapa?
adalah kerana secara kebetulan tadi
saya menonton rancangan CAM
Cerita Artis Malaysia
kisah Abby
gossip?
oh tidak
ini adalah untuk renungan
true life story
sebagai sempadan

kisahnye...
uwaaa...sedih sangat
anak abby sedih
cakap 'nak papa
papa balik la
semua orang ada papa
danish nak papa'

faham kan?

rintihan hati seorang anak
seusia 6 tahun
berdepan dengan krisis dalaman yang maha hebat
itu yang diluahkan
dalam hati dia?
mesti lebih lagi kan
itu baru abangnye..adik2 dia?
yang bongsu tu tak rasa pun kasih sayang papa dia
tergamak kan hati seorang lelaki?
melukakan hati isteri dan anak2 nya...
saya sedih..sangat sedih
rintihan yang tak bertepi
terpaksa tempuh disebabkan kekhilafan seorang papa
itu hanya lah contoh...ada baaaaaaaaaannnnyyyyyyyaaaaaakkkkkkkk lagi kes kan?
itu hanya contoh sebuah keluarga
ada baaaaaaannnnnnyaaaaaaaaaakkkkk lagi yang berdepan dengan hal macam ni kan

ya Allah
aku mohon padamu
aku hambamu yang lemah
berilah perlindungan kepada kami
jauhkan lah dugaan ini daripada kami
engkau panjangkan lah jodohku sehingga ke akhir hayat
limpahkan lah rahmat kebahagian ke atas keluargaku
ya Allah
aku hambamu yang lemah
kasihani lah aku ya Allah
Sesungguhnya hanya Engkau lah ya Allah
Maha Pengasih lagi Mengasihani
Amin...


~US~