♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Monday, December 29, 2008

buhsan la....

kebosanan di tahap max...haih speechlesssss!!!!!

Friday, December 26, 2008

shopping time?

sekarang dah ada mood nak shopping...macam2 la rasa nak. InsyaAllah mid Jan nnt blk kl, time tu nk shopping brg2 bb n mommy bb skali...maternity wear n shoe la terutamanya, rasa baju2 semua dah tergantung, tak sesuai. perut dah membesar, bb pun aktif sangat. Alhamdulillah, semoga bb sehat je smpai masa kuar nnt...15 weeks to go..chaiyok!

Tuesday, December 16, 2008

mereka sudah pulang :(

hurm..sunyi rasanye rumah...tak de kawan nak gaduh..smlm ayah tar, kiki, ilah n loq dah blk kl smule...ari khamis ari tu, cik ani n ayah tar dtg dr brunei...cik ani stay smpai ahad, then cik ani blk brunei smule,keje...
seronok sgt dieorg ada..rasa penuh rumah..hilang boring...

ari ni bangun, sunyi sepi...so aktiviti ku back to normal la...buhsan...

ari khamis ni ade checkup ngan doctor..nak tny doctor, nnt nk blk kl bulan 2...mintak2 tak de masalah..kesian pulak klau kena balik awal, b0oby tinggal sorang2 pulak nanti...kesian la dia, bulan 4 baru bersalin...pantang mahu lama mama suh stay...lmbat lagi la nk blik labuan smule..tongkang pecah la rumah ni nanti

Wednesday, December 10, 2008

injection kancing gigi...

sakit tangan, lenguh, sengal, bengkak sket...hurm, pagi tadi pegi checkup, pastu kena inject...normal pregnancy mummy nye injection la. smuanye ade 2 dose, lagi sebulan inject lagi satu...
Alhamdulillah, checkup tadi semua normal...tapi confuse nape la berat ku tak naik2, rasanye macam dah makan nak kasi berat naik...mknan berkhasiat pulak tu, segala macam la makan...buah, sayur, ayam, ikan, seafood, nasi, roti, biskut, susu anmum, milo, oat...huh bnyk kan?tapi dr balik kl dulu berat maintain...checkup last 3 weeks x silap, 56.5kg, ari ni pun sama jugak...hurm..apa lagi yang nk telan ni..ha, fast food pun aku makan jugak..last week 2 kali makan pizza, sekali mkn kfc, mcd je blum...hehe this week mcd pulak la...blum cukup banyak kot aku makan ;)
18.12 ni ade appointment ngan doctor pulak, routine checkup...smoga smuanye okey...Amin

Tuesday, December 9, 2008

Salam AidilAdha...

Assalamualaikum kawan-kawan...Selamat Hari Raya Haji. Raya haji kali ni ktorg beraya kat Labuan bersama makhluk tuhan tambahan kiki, loq, n ilah..cik ani tak dapat cuti, ari khamis ni baru cik ani ngan ayah tar dtg.
Ape-ape pun raya tetap raya. Ahad pagi, dah pegi pasar tani ngan b0oby, beli bahan2 nak masak nasi tomato, hehe pandai ke? ikut resipi la...Alhamdulillah..menjadi pun..habis dikerjakan b0oby ngan kawan2 nye. Tapi kesian dieorg, beli ayam sekor stgh je, masak ayam merah untuk nasi tomato and ayam rendang untuk nasi impit n lemang...b0oby pulak nye pi ajak bebudak ofis..memang la rmai dtg...so dieorg mkn ayam cukup2 je...adala dalam 15 orang yang datang..
kiki n ilah bangun nye dah tgh hari, mmg dah licin makanan, sudahnye dieorg kena makan pizza..hehe
Menu raya nasi tomato, ayam merah n acar..dieorg tak rasa langsung. Nasi impit, lemang n rendang ayam...dpt la dieorg rasa sket...
ha?nape tak de daging?kat pasar tani dah tak de org jual daging time ktorg pegi tu...pastu pagi raya pulak, hurm b0oby bz melayan tetamu, kawan2 b0oby lepas solat dah datang, b0oby mmg jemput lepas solat pun, ada yang dtg solat kat surau umah ni, mmg trus je la dtg makan...dah bz2 cam tu tak de orang la nak p amek daging kat surau, padahal nye umah sebelah surau je pun...org lalu lalang depan umah p amek daging, tak sorang pun yang stop kat umah ktorg nk bg...hurm, x de rezeki dieorg la..aku tak kesah pun..bukan makan daging pun..hehe...
hari ni masak lagi menu raya, sbb bhn2 ada lagi, cuma pegi beli ayam je td...cuma kali ni tak masak nasi tomato la...nasi putih je..lemang ada lagi, elok lagi...so mkn ngan rendang baru masak jugak...hehe raya 2 hari la ;) boleh je la..layannnn...

Friday, December 5, 2008

i like to move it...move it..

baby oh baby..hehe..baby buat acrobatic kot dlm prut mummy ni..kadang-kadang geli, kadang-kadang rasa cam nak lulu, kadang-kadang smpai nak termuntah..tapi tak pe, ku tahan jua baby ;)
bb teramat active malam-malam...kul 12 kul 1, bb stat la acrobatic dia...adoi, ni baru pas menendang kat tepi kiri..hehe apa prasaan?happy...dan yang sebetulnye geli..kadang-kadang rasa cam perut meletup-letup kecik,meletup-letup camana?camana ek nak cakap..hehe...undescribeable la yang pastinye!sowy ar...
upps...now dah balik labuan,on 28th ari tu,coz dec 1 bebudak tu(kiki,loq n ilah, ayah tar pi brunei) dtg sini..haih..loq tu menguji kesabaran btul..asyik nak main game je...kejap ps2 kejap psp..tak boleh duk diam..smua benda dia nak soal, aku pesan kat dia, abg syahrul balik kje off ps2..abg syahrul nak rest, tgk tv, hehe hat tu je la dia ikut...masuk je b0oby dlm umah, si loq dah kalut off ps2 dia..hahaha...seb baik ikut ckap..haih main2 tu ada hati nak masuk sekolah agama?hurm...tak tau la camana...mama mmg nak masukkan dia skolah agama private..kat kl, ada, but tak de hostel..hat ada hostel dah pnuh or krajaan punye..krajaan nye susah sket la coz dia tak apply awal-awal..so skrg mama tengah usahakan either kat kl or kat kelantan..hurm..loq nak sekolah kelantan?hehe jangan terkejut, dia nak...hurm jgn buat hal nak balik dah...nape mama nak masukkan hostel?menurut firasat mama, chewahh..biar la dia concentrate ngan subjek agama, biar teratur bangun nya awal subuh, belaja mengaji quran, tajwid, sume sume la...mama nak anta si loq gi Mesir or Madinah..tinggi cita-cita bondaku itu..harap termakbul...Amin...
hmm..so raya haji nnt, raya ngan dieorg la, dieorg balik kl 15.12, ayah tar n cik ani datang lmbat sket..cik ani tak dapat off..so pandai-pandai la ktorg beraya..hehe..raya qurban..daging gue nggak makan ;)so klau kerajinan, dapat cari daging, belasah je la masak untuk dieorg..dah la fav b0oby daging...hehe redha la b0oby yek...b main masak je ikut resipi...tak jadi ya ampun!
adoi..stop dulu bb mogok ape pulak ni...jeles la tu mummy duk ngadap laptop neh...hai la hai...