♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, November 25, 2008

baby gerak ;)

tengah baring sambil baca magz mami & baby, tetiba je perut rasa macam meletup-letup, bila tengok kat perut, bergerak-gerak..huhu at last dapat pun detect pergerakan bb..suppose week 19-20 dah dapat rasa..aku lambat sket rasa..mungkin tak perasan gerakan dia kawan2 ckp camtu..hehe..sekarang dah prasan ;)

Monday, November 24, 2008

perutku tegang...adoi

minggu ni dah masuk 20 minggu dan 5 hari..adoiyai..sakit perut, tegang je rasa, everytime lepas makan, msti sakit kat pusat..bagitau b0oby dia cakap ape tau "baby tgh nak amek mknn u la tu, sbb tu sakit" eii...ade pulak, tapi memang cam tu since last week..kena load sket2, tapi cepat sangat rasa lapar..angin perut ni..hmm tak pe la bb, mummy tahan je la..
oppss lupa pulak, dah p checkup lagi, everythings fine..bb pun active, pasal pp tu doc monitor dulu, so for this time being doc suh duk baik2 coz takut tergesel nnt bleeding, bahaya..so kena hati-hati sket la..alhamdulillah, bb ok, cuma size kecik sket..skrg ni baru 265 g suppose 280 g..so kena makan berkhasiat sket n naikkan berat badan...misi terpenting buat masa kini..hehe..
lain-lain ok, urine ok, blood pressure ok..doanye semua akan ok smpai la bersalin nnt..bb duk baik2 tau! ;)
ari jumaat ni dah nak balik labuan, haih buhsan nye...:(

Wednesday, November 19, 2008

Impak Maksima The Musical...

Impak Maksima The Musical...

best best...booby n me blk kl, sbb booby ade course kat MINT so, dah alang2 ktorg ada kat kl ni, boleh la gi tgk teater terhangat di pasaran, Impak Maksima The Musical, sronok jugak..booby, myself, dek yu, asif, kiki, lok, n my fren, sab busuk..ktorg tgk show 18 Nov..smpai je kat Istana Budaya, baru berkira-kira nak cari parking, tetiba pak guard bukak VIP nye parking kasi kete ktorg masuk..ape lagi, masuk je la, dah rezeki...tak yah jalan jauh2..masuk parking, trus naik tngga VIP..hehe macam VIP konon..masuk je dalam tggu sab skejap, sbb sab datang dari ofis..hehe dah lama tak jumpe si busuk tu..tak sempat sembang banyak pun..smpai skejap..pastu dah nk masuk Panggung Sari..dah duduk tu sebok lak ktorg nengok VIP yang ada..ramai jugak..tapi hanya 2 3 kerat je la aku kenal...Dato' Yusof Haslam n Mustafa Maarof..orang lain tak tahu..artis2 rmai jugak..tapi sorry la..tak kenal, artis tak brape glam kan...yang lain seme belakang tabir IMTM...glamer la yang ni David Teo, Ahmad Idham, Cat Farish, Den Wahab n wife...
ktorg nye seat best, depan..dekat ngan stage, so jelas la muka seme plakon2 tu nmpak, opening je dgn drift...wow..best! congratz to Ahmad Idham n team..memang boleh bawak la drift part ke Istana Budaya..wlaupon juz simple drift..ye la atas stage kan, agak2 la, dengan limited spacenye..si Ah Fatt tu berjaya menghasilkan drift dgn skyline biru itu..
pelakon...zulhuzaimi heronye DK (DriftKing aka Dollah bin Kasman) best la, tapi kekadang nyanyian dia cam miming..tak tahu la kan..zarina AF heroinnye Ika, biasa je..watak awek biasa, zed zaidi rival DK watak nye Ray biasa la hero msti ada musuh yang jahat, lakonan dia biasa je..suara dia nyanyi tak clear sangat, Dynaz jadik Mimi aka DQ, Dancing Queen, biasa je, watak pompuan cantik nak balas dendam kat DK ngan Ika, Abg Amran Fab Cat, jadik geng DK..best la watak, lakonan n nyanyian dia..mmg best...Dina MI pun best..jadik baby kepada Abg Amran...ala tomei tomei...hehe..boleh berlakon la Dina ni..cuma part body tu kena kecik kan sket..besau nooo..;) yang lain watak2 nye best, penari2 nye fuyyo..stamina mmg A++ la..2 jam tu macam-macam la dieorg nye aksi n tarian..dengan nyanyian lagi, mmg salute...kesimpulannye..cite ni di musical kan menjadik...jalan cite rasanye tak lari la kot dari filem Impak Maksima tu..hehe actually aku tak tengok pun filemnye..teater ni, nak tengok prop nye je..setting dia menjadik tak..so boleh dikatakan Ahmad Idham tak cakap kosong la...memang dia berjaya bawak cite ni masuk IB...dengan 2 bijik kete...motors rempit, basikals willy...huhuhu menjadi..visual, audio, seme ok la..best....
seperti biasa...cite melayu kan...klau hindustan heronye menang, cite melayu, heronye mati...sbb?racing la...kata pun cite IM, kete nye terbalik...btul..sebijik kete tu terbalik atas stage tu..hehe...yang dah diterbalikkan..bukan terbalik atas tu..suspen gak kan...ray?standard la, msia kan ada pak polis..kena tangkap la org jahat nye..closing cun la...boleh la layan...worth it la dengan tiket yang di beli..before balik, booby beli cd fab cat..booby suke lagu2 teater tu..pastu kiki n loq sempat la bergambar ngan pelakon2 nye...



booby beli CD
asif, dek yu, n kiki them

kiki with Dynaz loq, idham, n kiki with cat farish


booby n me