♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Monday, December 29, 2008

buhsan la....

kebosanan di tahap max...haih speechlesssss!!!!!

Friday, December 26, 2008

shopping time?

sekarang dah ada mood nak shopping...macam2 la rasa nak. InsyaAllah mid Jan nnt blk kl, time tu nk shopping brg2 bb n mommy bb skali...maternity wear n shoe la terutamanya, rasa baju2 semua dah tergantung, tak sesuai. perut dah membesar, bb pun aktif sangat. Alhamdulillah, semoga bb sehat je smpai masa kuar nnt...15 weeks to go..chaiyok!

Tuesday, December 16, 2008

mereka sudah pulang :(

hurm..sunyi rasanye rumah...tak de kawan nak gaduh..smlm ayah tar, kiki, ilah n loq dah blk kl smule...ari khamis ari tu, cik ani n ayah tar dtg dr brunei...cik ani stay smpai ahad, then cik ani blk brunei smule,keje...
seronok sgt dieorg ada..rasa penuh rumah..hilang boring...

ari ni bangun, sunyi sepi...so aktiviti ku back to normal la...buhsan...

ari khamis ni ade checkup ngan doctor..nak tny doctor, nnt nk blk kl bulan 2...mintak2 tak de masalah..kesian pulak klau kena balik awal, b0oby tinggal sorang2 pulak nanti...kesian la dia, bulan 4 baru bersalin...pantang mahu lama mama suh stay...lmbat lagi la nk blik labuan smule..tongkang pecah la rumah ni nanti

Wednesday, December 10, 2008

injection kancing gigi...

sakit tangan, lenguh, sengal, bengkak sket...hurm, pagi tadi pegi checkup, pastu kena inject...normal pregnancy mummy nye injection la. smuanye ade 2 dose, lagi sebulan inject lagi satu...
Alhamdulillah, checkup tadi semua normal...tapi confuse nape la berat ku tak naik2, rasanye macam dah makan nak kasi berat naik...mknan berkhasiat pulak tu, segala macam la makan...buah, sayur, ayam, ikan, seafood, nasi, roti, biskut, susu anmum, milo, oat...huh bnyk kan?tapi dr balik kl dulu berat maintain...checkup last 3 weeks x silap, 56.5kg, ari ni pun sama jugak...hurm..apa lagi yang nk telan ni..ha, fast food pun aku makan jugak..last week 2 kali makan pizza, sekali mkn kfc, mcd je blum...hehe this week mcd pulak la...blum cukup banyak kot aku makan ;)
18.12 ni ade appointment ngan doctor pulak, routine checkup...smoga smuanye okey...Amin

Tuesday, December 9, 2008

Salam AidilAdha...

Assalamualaikum kawan-kawan...Selamat Hari Raya Haji. Raya haji kali ni ktorg beraya kat Labuan bersama makhluk tuhan tambahan kiki, loq, n ilah..cik ani tak dapat cuti, ari khamis ni baru cik ani ngan ayah tar dtg.
Ape-ape pun raya tetap raya. Ahad pagi, dah pegi pasar tani ngan b0oby, beli bahan2 nak masak nasi tomato, hehe pandai ke? ikut resipi la...Alhamdulillah..menjadi pun..habis dikerjakan b0oby ngan kawan2 nye. Tapi kesian dieorg, beli ayam sekor stgh je, masak ayam merah untuk nasi tomato and ayam rendang untuk nasi impit n lemang...b0oby pulak nye pi ajak bebudak ofis..memang la rmai dtg...so dieorg mkn ayam cukup2 je...adala dalam 15 orang yang datang..
kiki n ilah bangun nye dah tgh hari, mmg dah licin makanan, sudahnye dieorg kena makan pizza..hehe
Menu raya nasi tomato, ayam merah n acar..dieorg tak rasa langsung. Nasi impit, lemang n rendang ayam...dpt la dieorg rasa sket...
ha?nape tak de daging?kat pasar tani dah tak de org jual daging time ktorg pegi tu...pastu pagi raya pulak, hurm b0oby bz melayan tetamu, kawan2 b0oby lepas solat dah datang, b0oby mmg jemput lepas solat pun, ada yang dtg solat kat surau umah ni, mmg trus je la dtg makan...dah bz2 cam tu tak de orang la nak p amek daging kat surau, padahal nye umah sebelah surau je pun...org lalu lalang depan umah p amek daging, tak sorang pun yang stop kat umah ktorg nk bg...hurm, x de rezeki dieorg la..aku tak kesah pun..bukan makan daging pun..hehe...
hari ni masak lagi menu raya, sbb bhn2 ada lagi, cuma pegi beli ayam je td...cuma kali ni tak masak nasi tomato la...nasi putih je..lemang ada lagi, elok lagi...so mkn ngan rendang baru masak jugak...hehe raya 2 hari la ;) boleh je la..layannnn...

Friday, December 5, 2008

i like to move it...move it..

baby oh baby..hehe..baby buat acrobatic kot dlm prut mummy ni..kadang-kadang geli, kadang-kadang rasa cam nak lulu, kadang-kadang smpai nak termuntah..tapi tak pe, ku tahan jua baby ;)
bb teramat active malam-malam...kul 12 kul 1, bb stat la acrobatic dia...adoi, ni baru pas menendang kat tepi kiri..hehe apa prasaan?happy...dan yang sebetulnye geli..kadang-kadang rasa cam perut meletup-letup kecik,meletup-letup camana?camana ek nak cakap..hehe...undescribeable la yang pastinye!sowy ar...
upps...now dah balik labuan,on 28th ari tu,coz dec 1 bebudak tu(kiki,loq n ilah, ayah tar pi brunei) dtg sini..haih..loq tu menguji kesabaran btul..asyik nak main game je...kejap ps2 kejap psp..tak boleh duk diam..smua benda dia nak soal, aku pesan kat dia, abg syahrul balik kje off ps2..abg syahrul nak rest, tgk tv, hehe hat tu je la dia ikut...masuk je b0oby dlm umah, si loq dah kalut off ps2 dia..hahaha...seb baik ikut ckap..haih main2 tu ada hati nak masuk sekolah agama?hurm...tak tau la camana...mama mmg nak masukkan dia skolah agama private..kat kl, ada, but tak de hostel..hat ada hostel dah pnuh or krajaan punye..krajaan nye susah sket la coz dia tak apply awal-awal..so skrg mama tengah usahakan either kat kl or kat kelantan..hurm..loq nak sekolah kelantan?hehe jangan terkejut, dia nak...hurm jgn buat hal nak balik dah...nape mama nak masukkan hostel?menurut firasat mama, chewahh..biar la dia concentrate ngan subjek agama, biar teratur bangun nya awal subuh, belaja mengaji quran, tajwid, sume sume la...mama nak anta si loq gi Mesir or Madinah..tinggi cita-cita bondaku itu..harap termakbul...Amin...
hmm..so raya haji nnt, raya ngan dieorg la, dieorg balik kl 15.12, ayah tar n cik ani datang lmbat sket..cik ani tak dapat off..so pandai-pandai la ktorg beraya..hehe..raya qurban..daging gue nggak makan ;)so klau kerajinan, dapat cari daging, belasah je la masak untuk dieorg..dah la fav b0oby daging...hehe redha la b0oby yek...b main masak je ikut resipi...tak jadi ya ampun!
adoi..stop dulu bb mogok ape pulak ni...jeles la tu mummy duk ngadap laptop neh...hai la hai...

Tuesday, November 25, 2008

baby gerak ;)

tengah baring sambil baca magz mami & baby, tetiba je perut rasa macam meletup-letup, bila tengok kat perut, bergerak-gerak..huhu at last dapat pun detect pergerakan bb..suppose week 19-20 dah dapat rasa..aku lambat sket rasa..mungkin tak perasan gerakan dia kawan2 ckp camtu..hehe..sekarang dah prasan ;)

Monday, November 24, 2008

perutku tegang...adoi

minggu ni dah masuk 20 minggu dan 5 hari..adoiyai..sakit perut, tegang je rasa, everytime lepas makan, msti sakit kat pusat..bagitau b0oby dia cakap ape tau "baby tgh nak amek mknn u la tu, sbb tu sakit" eii...ade pulak, tapi memang cam tu since last week..kena load sket2, tapi cepat sangat rasa lapar..angin perut ni..hmm tak pe la bb, mummy tahan je la..
oppss lupa pulak, dah p checkup lagi, everythings fine..bb pun active, pasal pp tu doc monitor dulu, so for this time being doc suh duk baik2 coz takut tergesel nnt bleeding, bahaya..so kena hati-hati sket la..alhamdulillah, bb ok, cuma size kecik sket..skrg ni baru 265 g suppose 280 g..so kena makan berkhasiat sket n naikkan berat badan...misi terpenting buat masa kini..hehe..
lain-lain ok, urine ok, blood pressure ok..doanye semua akan ok smpai la bersalin nnt..bb duk baik2 tau! ;)
ari jumaat ni dah nak balik labuan, haih buhsan nye...:(

Wednesday, November 19, 2008

Impak Maksima The Musical...

Impak Maksima The Musical...

best best...booby n me blk kl, sbb booby ade course kat MINT so, dah alang2 ktorg ada kat kl ni, boleh la gi tgk teater terhangat di pasaran, Impak Maksima The Musical, sronok jugak..booby, myself, dek yu, asif, kiki, lok, n my fren, sab busuk..ktorg tgk show 18 Nov..smpai je kat Istana Budaya, baru berkira-kira nak cari parking, tetiba pak guard bukak VIP nye parking kasi kete ktorg masuk..ape lagi, masuk je la, dah rezeki...tak yah jalan jauh2..masuk parking, trus naik tngga VIP..hehe macam VIP konon..masuk je dalam tggu sab skejap, sbb sab datang dari ofis..hehe dah lama tak jumpe si busuk tu..tak sempat sembang banyak pun..smpai skejap..pastu dah nk masuk Panggung Sari..dah duduk tu sebok lak ktorg nengok VIP yang ada..ramai jugak..tapi hanya 2 3 kerat je la aku kenal...Dato' Yusof Haslam n Mustafa Maarof..orang lain tak tahu..artis2 rmai jugak..tapi sorry la..tak kenal, artis tak brape glam kan...yang lain seme belakang tabir IMTM...glamer la yang ni David Teo, Ahmad Idham, Cat Farish, Den Wahab n wife...
ktorg nye seat best, depan..dekat ngan stage, so jelas la muka seme plakon2 tu nmpak, opening je dgn drift...wow..best! congratz to Ahmad Idham n team..memang boleh bawak la drift part ke Istana Budaya..wlaupon juz simple drift..ye la atas stage kan, agak2 la, dengan limited spacenye..si Ah Fatt tu berjaya menghasilkan drift dgn skyline biru itu..
pelakon...zulhuzaimi heronye DK (DriftKing aka Dollah bin Kasman) best la, tapi kekadang nyanyian dia cam miming..tak tahu la kan..zarina AF heroinnye Ika, biasa je..watak awek biasa, zed zaidi rival DK watak nye Ray biasa la hero msti ada musuh yang jahat, lakonan dia biasa je..suara dia nyanyi tak clear sangat, Dynaz jadik Mimi aka DQ, Dancing Queen, biasa je, watak pompuan cantik nak balas dendam kat DK ngan Ika, Abg Amran Fab Cat, jadik geng DK..best la watak, lakonan n nyanyian dia..mmg best...Dina MI pun best..jadik baby kepada Abg Amran...ala tomei tomei...hehe..boleh berlakon la Dina ni..cuma part body tu kena kecik kan sket..besau nooo..;) yang lain watak2 nye best, penari2 nye fuyyo..stamina mmg A++ la..2 jam tu macam-macam la dieorg nye aksi n tarian..dengan nyanyian lagi, mmg salute...kesimpulannye..cite ni di musical kan menjadik...jalan cite rasanye tak lari la kot dari filem Impak Maksima tu..hehe actually aku tak tengok pun filemnye..teater ni, nak tengok prop nye je..setting dia menjadik tak..so boleh dikatakan Ahmad Idham tak cakap kosong la...memang dia berjaya bawak cite ni masuk IB...dengan 2 bijik kete...motors rempit, basikals willy...huhuhu menjadi..visual, audio, seme ok la..best....
seperti biasa...cite melayu kan...klau hindustan heronye menang, cite melayu, heronye mati...sbb?racing la...kata pun cite IM, kete nye terbalik...btul..sebijik kete tu terbalik atas stage tu..hehe...yang dah diterbalikkan..bukan terbalik atas tu..suspen gak kan...ray?standard la, msia kan ada pak polis..kena tangkap la org jahat nye..closing cun la...boleh la layan...worth it la dengan tiket yang di beli..before balik, booby beli cd fab cat..booby suke lagu2 teater tu..pastu kiki n loq sempat la bergambar ngan pelakon2 nye...



booby beli CD
asif, dek yu, n kiki them

kiki with Dynaz loq, idham, n kiki with cat farish


booby n me

Monday, October 27, 2008

plasenta previa

hurm..juz find out last friday...disebabkan still ade morning sickness..muntah lagi..pegi la clinic lagi..untuk amek mc..checkup dah lali coz ubat thn muntah tu tak effect pun...sama je..tahan pun dalam 2 3 hours..pastu dengan jayanye akan uwek semula..tak banyak sket, tak sket banyak..dan inilah yang menyakitkan kepala dan memenatkan pinggang, perut dan segala otot-otot..tapi tak pe..redha..mama kata semua tu dapat pahala..sambil usap2 perut, baca subhanallah, sampai tetido...selalu nya macam tu la..
oppss silap, nak cite pasal plasenta previa (pp) ni actually...dalam bahasa mudah faham, ini adalah uri kat bawah..masa kena tahan kat hospital labuan, doc tak cakap pape pun..semua dia cakap normal, then bila jumaat lepas pegi kat Dr. Ong (consider best doc in Labuan la) dia risau lagi skali..berat badan tak tambah..dia nak scan bb lagi..bila dia scan, dia cakap bb sihat..hehe time ni b0oby terkejut tengok sbb bb melompat..toink..dalam perut la ;)
tapi masalahnya uri kat bawah..Dr. Ong cakap, masih awal, hopefully uri akan pusing naik atas..kalau tak, tak boleh bersalin normal..coz dia dah block jalan bb..
Dr. Ong pun amek blood sample jugak untuk blood test..uppss..pedih..pening kejap..doc nak check, kot kot ade tiroid dalam perut coz muntah tak benti lagi...tapi rasanye tak kot coz kat hospital brape banyak kali amek darah, kalau hospital tak leh detect mmg sengal amat la..ni memang nak kena report kat abah..hehe..
dah search jugak pasal pp..ramai yang cakap, jangan susah hati, sebab uri akan pusing..ada jugak suruh pegi urut..tapi masih awal lagi, doa sangat-sangat nnt semua di tempatnya...bb pun leh kuar dengan senang dan selamat. Ya Allah, permudahkan la segala urusan aku mengandungkan dan melahirkannya kelak...sempurnakan la segala sifatnya dan peliharalah kesejahteraannya di dalam rahim ku...sedih, tapi aku positif, InsyaAllah, Allah akan tolong hamba-hambanya..aku tanak stress, kalau fikir-fikir sangat, memang risau...macam-macam fikir..sihat ke bb, dapat ke khasiat makanan aku, sempurna ke bb, nanti dia ikut rupa siapa, camana la nak bersalin, nnt dia jadi anak camana..macam2 la dalam otak ni...jadinya inila masanya berserah...semua ketentuan Ilahi..baik, buruk, kita manusia boleh doa je..semoga smuanye baik-baik belaka...Amin...

Friday, October 17, 2008

3 days warded...

hehe new experience..last monday went to pregnancy checkup..kantoi la pulak coz lost weight too much..then kena tahan la masuk ward..masuk air,ubat bagai..so kena la stay kat ward selama 3 ari 2 malam..masuk air 4 pint...pastu ubat ape ntah..kejap2 nurse datang cucuk..seb baik cucuk kat tiub masuk air tu..huhu klau tidak mau nangis aku neh..penakut la almaklum...amek darah dua kali..huhu seb baik jarum tu kecik...jarum nak masuk air je seram..besar..tak tengok pun masa nurse cucuk..gile scary...pastu lekat pulak ngan transparent tape..adoi sakitnye kulit..baru la aku terpikir...seb baik kena tahan skarang ni..tak la terkejut jarum..lepas ni ntah ape-ape nye injection lagi nak kena..so ni kira latih tubi la..hahaha...banyak la latih tubi..ni namanye nak tenangkan diri sendiri...ngeh ngeh ngeh...
kat ward ok je..duk hospital labuan..ward class 3..hehe kat sini ade 1st class n 3rd class je...1st class penuh..b0oby dah mintak masuk 1st class coz b0oby leh temankan..tapi full..duk je la..smpai la 3 ari tu tetap full...ok je ward dia..sbb labuan ni kecik kot..so tak banyak sangat patient tu yang nurse baik-baik kot..keje tak banyak..tak stress...tdo pun aku boleh tdo..tapi dlm 4 jam skali nurse dtg amek blood pressure and datang inject ubat..redha je la...aku hulur je tangan ni...
makanan?hurm tak de la heran sangat..sebab sememangnye aku sejak balik labuan ni selera makan dah jadik cam awal-awal ari tu..makan ape pun rasa nak kuar balik..mintak b0oby belikan roti cream..salad pizza and air milo McD..hehe ni wajib air milo McD..air milo lain tanak..seb baik la McD dah bukak kat labuan..klau tak sian la b0oby nak kena paksa aku mnum air milo lain..padahal sama je kan air milo dalam kotak tu..aku pun penah tengok budak2 McD refill air milo tu dengan air milo kotak tu dalam die nye bekas..hehe..ngade je kan..hehe..ari-ari sampai sekarang b0oby kena pi beli milo McD...thank u b0oby!
air tu boleh smpai 2 large tu aku boleh abeskan..so ade tenaga air la..nugget pun ok..burger..boleh la separuh...lain tak boleh...seme sket2 je makan..ni kena makan ni..klau next monthnye checkup tak naik lagi kena tahan lagi...harapnye ade la seleraku untuk makan..Amin...
baby?alhamdulillah sehat..doctor scan gak lagi nak tengok bb ok ke tak..semua ok heart beat ok..bb pun normal..alhamdulillah..risau gak aku..macam-macam kan boleh jadi awal-awal ni..mintak dijauhkan la segala dugaan dan cubaan tu daripada aku...doanye semoga zuriat ni selamat dan sihat dilahirkan..memang susah hati kan...selalu dok pikir ape la jadi ngan bb ni..aku tak makan lapar tak dia..skarang ok la, dia tak menendang, mengeras lagi..jap lagi dia dah pandai mogok lapar..hurm...baru la tahu..nanti mummy try makan nye bb...hehe..
nak jadik mummy dah aku..macam muda je lagi..perasan..chewah..tak de la kan..kawan-kawan yang lain semua dah ade bb...angah ngan diana dah dua orang..orang lain pun bb dah boleh jalan..tek yang kawen awal 2 bulan dari aku pun bb dah besar...so memang patut la aku ade bb kan?InsyaAllah..doakan semuanye selamat..bb lahir sehat,sempurna sifat...
nak bb ape?hurm klau ikutkan nak bb girl..b0oby pun nak girl..b0oby kata nanti dia boleh jadi kakak..jaga adik-adik dia...hurm..aku pulak, memang suke girl..tapi bila dah rasa macam-macam peknen ni dh jadi tak kesah la bb ape...asalkan sempurna, sehat, slamat..dah cukup..klau comel..bonus...*wink* hehehe...
nama bb pun 2 2 aku pikir..boy ngan girl..tapi mama kata sebenarnye Allah dah sediakan nama bb...dah tertulis..hehe...ye la kan..nanti Allah gerakkan la hati kita pilih nama tu...jadi la nama bb...klau girl skarang suke sangat nama Sofea..tengah pikir Sofea ape..Sofea Haifa..Aisyah Sofea...banyak la..klau laki..suke nama Aqil ke Adif ke...Wafiy ke..hehe..berangan...dah dah stop!nanti pnjang lagi masa.. ;)

Tuesday, October 7, 2008

selamat hari raya

assalamualaikum kawan-kawan...mesti semua happy kan beraya..kepada yang bersedih, hadapi la dengan kesabaran..Allah menduga hamba-hamba-Nya kerana Dia menyayangi kita..redha dan tabah lah menghadapinya...
alhamdulillah, tahun ni tahun kedua beraya dengan b0oby..ktorg balik mache ari isnin pagi..so dapat la dua ari b0oby berbuke ngan family...
raya ni alhamdulillah ade selera makan..dapat la menjamah makanan yang sedap-sedap..raya kedua, mama semua dah balik kampung, tahun ni abg wa,kak ina,sarah pun balik kampung..so semua ade la kecuali iju..hehe sape suh nak duk jepun..beraya la kat sana..kui kui kui
raya ke 2 giliran raya ngan mamaku pulak..ktorg pun beraya la kat KB, 2 ari..petang raya ke 3 baru balik mache smula..ya allah jalan tak yah cakap la jem amat..penat duk dalam kete..seb baik la tubuh badan ku ni tak mabuk-mabuk..tapi sampai umah trus tdo..kepenatan...pinggang pun sakit sakit.
skarang dah balik labuan..tak tahu la apasal..angin labuan ni, sampai umah je muntah..ari ni pun muntah lagi..Ya Allah..kuatkan la hatiku ini..camana la nak kje ni klau masih tak sehat....huk huk sedihnye..ni rasa nak balik duk umah mama ni.. :(

Saturday, September 20, 2008

My baby - 11 weeks

Alhamdulillah..just came back from Kohilal Medical Centre, Tmn Melawati...I have been attended by Dr. Zarina Bibi, O&G Specialist. The doctor was very nice and helpful. She scanned my baby and we can see it clearly. The dr. said 'wah the baby so active coz looks like its floating and happily jumping inside. The heart beat also ok and dr. measure the length to estimate how old is it..so its 4.6cm and dr said its 11 weeks old..late 2 weeks from my period calculating.

Mama n me was very excited. Heehe booby cannot see..he's not here yet..he'll coming back next saturday..but its ok the dr. gave me the scanned photo so that i can show him (haha dah tunjuk pun..MMS tadi..perasan dia ckp bb die comel..mana la nampak comel ke tidak..adoila booby)

So InsyaAllah my EDD is going to be 8th April 09 instead of 26th March 09. Its ok I juz hope n pray its healthy inside.

Pray for me fren..ok here I attached the scanned photo.. Enjoy the precious moment~



Friday, September 5, 2008

Al-Fatihah

Al-fatihah disedekahkan kepada kawan ku arwah Azreen Hartini Bt Mohd Sabri atau lebih manja dipanggil boi oleh kami semua...dan juga kepada arwah ayah sab yang meninggal dunia pagi tadi 5 Sept 2008 bersamaan 5 Ramadhan

Saturday, August 30, 2008

leave aproved!

yea yea..im going back home! leave has been approved..effective 4th sept-8th oct..like we've plan (b0oby n me) i'll make a move first then he's join me for hari raya..
sedih jugak tetiba dia ckp..ala b xde nnt i tak bangun sahur..i nak buka pose ngan sape..
hehe what did i said..jom la kt balik sama2..uppss suke ati aku je kan...
he's not sure how the brunei things goes..so just wait la..I said u can go brunei happily..without worrying left me alone..
hurm..susah jugak..InsyaAllah ok..skejap je sebulan kan..

yesterday we went to the clinic for scanning again..yup we can see our embrio spot..b0oby ask me to go again in kl...I'll like to do the ultrasound scan..so that I can hear the bb's heart beat...

where did I plan to deliver bb?hurm not sure yet..I plan to go government hehe...jimat..but b0oby ask to go Ampang Puteri coz dek yu were there..may be no la..I'll survey yang 'murah' skt drpd Ampang Puteri.. may be go to HUKM private..sama tempat sarah ucuk....lambat lagi kan..sempat lagi nak plan..b0oby nak book bila balik raya nnt..sempat kan..hehe..sian ktorang ni duk jauh..everythings kena buat awal-awal..

tak sabar nak balik..rest kat rumah..boleh tdo mkn je..tak yah buat kje2 semua....plus ade personal nurse kat umah tu..;)

Thursday, August 28, 2008

getting better

Alhamdulillah, after consume the vitamin given, Im getting better, I oso have an appetite..at least can eat quarter or half from the full meal...vomiting?yup still..as doctor said this is normal for the first trimester.. InsyaAllah after this its getting better..hurm..office? I've submit the application to take unpaid leave for next month..I've plan to go back hometown, at least my mum can look after since my b0oby was damned bz..plus at home I oso have a personal nurse..

ohh I would like to share, I have a preferred visited blog currently..hehe let's check it out :

http://www.baiboo.com.my

Tuesday, August 26, 2008

mc again

ari ni tak kje lagi..tak larat..pening, muntah..baru balik clinic, doc kasi vitamin B6, untuk tahan muntah n ubat tahan muntah.
actually kat ofis bz sgt, developer datang, ade training..tapi serious tak larat nak pegi..mengenangkan ofis je pun boleh membuatkan loya..yew...
sabar la hati, memang doc kata pun normal..doc check perut tadi,dia cakap dah kembung ni..kena makan..makan kerap, dlm kuantiti yg sket2..dlm 2 3 jam amek la ape2 makanan..cokies ke cream craker ke..hmm..masalah ni..masuk satu pun dah tanak..camana..try la nanti..

Friday, August 22, 2008

saya mabuk

hi diary,ingatkan saya ni ngikut jejak langkah mama tak alah masa preggy..rupanye tak..pagi-pagi je uwek..ni dah 3 hari tak pi keje..b0oby lak tak de..gi brunei..duk sensorang lagi la tanak kuar gi memana..dgn malas nk drive nye lagi..mmg duk umah je..
makan ape pun uwek..stakat ni kuar air je..tapi ari ni seme kuar..mkn apa pun kuar seme..mama kata kuatkan ati..byk pahala dapat..tgh kuatkan hati la ni,harap nye takde benda buruk jadi..sgt teringin nak timang baby sendiri..hehe..comelnye..
Ya Allah kurniakan lah zuriatku tubuh badan yang sempurna dan sihat..Amin..

Sunday, August 17, 2008

makan makan

weekend tak buat ape pon..mlm tadi je pegi makan seafood ngan b0oby n frens..tak best je rasa coz biasanye dapat mkn banyak,but yesterday makan ciput ciput je..tak selera sangat..hormone changed kot jadik cam ni..ntah la,pinggang pun sakit-sakit nie..tekak loya sket..mnum orange n mkn epal..ok la sket..

Friday, August 15, 2008

Alhamdulillah...

Alhamdulillah syukur sangat,rezeki Allah..hari ni 15 August 2008 my most happiest moment in life..Im very happy...seriously I am...guess what?Confirmed..I'm pregnant..;)

Unfortunately my b0oby is not here..he's in Brunei..might be he'll coming back tomorrow. I did not share thie happy news with others yet..either with my mum or my in law..hehe. I juz send a message to b0oby..still no reply, not sure he can received or not..I did tried called him...but call failed..its ok..I took the UPT card home...the doctor asked me 'ohh u want to keep this?' I said 'yup..I want to show this to my husband,he's away'. The doctor ask me to take care of myself, eat frequent and gave me a folic acid to keep the 'fetus' save..



hurm..after this I have to add one more magazine in my life..hehe it's Pa&Ma i guess..or you have any suggestion? juz let me know..hik hik..very appreciate it!Thanks!

my UPT result ;)




Wednesday, August 13, 2008

back in labuan...

welcome back~~after a week days off...tiring hehe..balik labuan boring!!!back to work and normal life again...
balik kl pon tak sempat nak jumpe sape-sape..thursday pegi tempah baju raya,friday dah kn pegi airport fetched my in law n nikah my bro then saturday the majlis,sunday went to banting for my uncle's wedding...monday sent in law to the aiport again n did some shopping at klcc then tuesday back to labuan...hmm tentative is full..what to do...tak de rezeki nak hang out ngan kawan-kawan..
but sempat la menjamah mknn kegemaran..nasi lemak antarabangsa,char kuey teow,johnnys,mc'd,n durian..hik hik hik..makan penting..nanti terasa rasa kat tekak ku ini..payah!
masuk kje tadi clearkan inbox yang melambak...pastu mood malas datang..masuk meeting,after meeting melepak je..hehe wat kje sket-sket je sampai balik..huhuhuhu
balik pulak b0oby cakap ade dinner...yeayea..gi dinner kat grand dorsett hotel..makan chinese food n fruits bersama fresh carrot with milk..sungguh kenyang perut ini...
esok b0oby might be kena pegi brunei..ala boring nye dok sorang...ooo malam esok ade futsal friendly match with ums...kena main sket-sket je..bahaya..OooOpps ;)

Tuesday, August 5, 2008

Happy 1st Anniversary

Alhamdulillah,smlm 4.8.08 genap la setahun usia perkahwinan saya bersama b0oby saya. nothing much different from other special occasion,we went for a so called candle lite dinner..banyak oo ktorang makan...makan chicken gordon bleu, boneless chicken chop,crab and corn milk soup,garlic bread with mango juice and orange juice. balik,kekenyangan...kunun nak update la our special dinner..huhu tak larat la..uppss hampir terlupe pulak..our dinner is at Grand Dorsett Hotel..such a nice place with a nice food..thats y la both of us happily ate there... no prezent but we did exchange card..i gave him hand made anniversary card while he gave me thank you card with so nice wording inside..thanks b0oby...

tomorrow morning we will flying back to hometown for my bro's wedding ceremony..lama nye saya bercuti..its a week..yeehaaa...happy giler la!!

ha mood baik ni nak gi packing..esok balik kl..yea yea!!

Sunday, August 3, 2008

sunday...

sunday,macam hari cuti,tapi biasa la..cuci baju la,bersihkan umah la,mop lantai la,iron baju la(seb baik baju b0oby tak perlu iron)masak la,nak gi pasar la utk stok bhn mentah..haih macam-macam la,ni blom beranak lagik dah poning...
ni pun tadi gi carik ikan,terasa nak makan sup ikan,skali nye ikan tak dek...boring jek..beli ikan selar,beli ikan sebelah,beli ayam n udang...seme sket-sket jek coz dis week 3 ari je nak dinner..malam rabu dah balik kl..yabedabedoo...gumbira hatiku!

untuk nak balik nie,tadi nak gi order udang galah,nak bawak balik,tapi udang tak dek,apasal ntah..musim ujan dah abes..tapi tak banyak gak udang..tak pe la esok call ah chu lagi,mana tahu esok dieorg bawak naik udang...boleh la bawak balik..untuk loq n kiki dah belikan chocs..cam bese la,ferrero rocher,daim n hersheys...

ooo nak share smalam masak mee kari..uhuhu sedap nye!kata b0oby la..die makan banyaaaaakk..bagus!
ala kadar je hidangannye coz nak ngadap due org je ;)

Friday, August 1, 2008

such a Lovely...

haha,,boleh ek cam tu..ye la i have no idea nak cite ape..uhuhu wangi nye nie..bau perfume baru SJP Lovely..first time apply tak suke bau die,dah lama2 cam best...bottom notes very soft and floral..for me it was nice...from the review its kinda modern style with notes of mandarin, bergamot, rosewood, lavender, apple martini, patchouli, paper whites, orchid, cedar, white amber, musk and woods...hurm its nice smell oso long- lasting with my skin. suddenly im in love with floral types perfume..before this i juz goes for fruity-floral perfumes which i called 'bau kenyang'...pefumes and women cannot be separated...for me la coz i am one of the pecinta perfume..hik hik hik..but tak la sampai beli yang mahal-mahal cam annick goutal ke creed ke guerlain ke blom lagi la,kena tunggu b0oby gi US then suh die beli kat sana...but i've found satu perfume yang best jugak baunye...Betsey Johnson...hmm...cam johnson&johnson lak aku nih...aiyak!lets take a look,this is my Lovely...

Tuesday, July 29, 2008

chaiyok....

hurm..on my way to do something..so hopefully I'm blessed and will achieve what I want. What is it?surprise,will let you know once its happen okay!so this is for me~chaiyok!

life so far so good.can't wait till next week,going back home..miss my mama so much!

Saturday, July 26, 2008

halfway success

Ohh penat, sungguh daku penat sekali...

semalam kul 1 pagi kena masuk ofis, the current biz software in the office has been successfully upgraded to the new version, so now have to do some data mapping coz ade data lama yang akan di masukkan ke new field, so dengan itu keje ini perlu di lakukan, n then after that Jersey team akan replicatekan database n application based on our office global setting applied...alhamdulillah,mapped task juz in time..we planed from 1am till 2am...so juz nice kul 2pagi,kje ktorg settle n handover to Jersey...balik umah hujan lebat giler...syok tdo tak sedar diri...

pagi tadi kena masuk ofis lagi...kali ni nak deployed new version to workstation for UAT.lama gak la stuck kat ofis coz user ade issue...dari kul 9 lebih smpai kul 7 kat ofis..penat dan sgt lapar :( dieorg banjer Pizza kat ofis tapi sket je..k##(&% giler!

balik b0oby amek, trus gi mkn...balik umah walaupun penat tapi umah tak sapu dah seminggu..kat lantai byknye rambut2 berguguran..hehe..
sapu umah, ho tak larat nak mop..x pe nnt dah tak penat baru mop(alamatnye ari jumaat mlm ler baru diusahakan nih) hehhe

siap,angkat kain yang dah seminggu gak kat dapur x berangkat...machine baju kotor, siap..sidai..

fuhh siap...mandi, dah wangi...ngadap la tenet nih ;) b0oby tengok dvd..now tgk tv..ari ni die tak keje...

esok kena gi keje lagi..haih..penat sungguh!this weekend is not mine...ampeh!!!

Tuesday, July 22, 2008

hurm...

nothing much different..my days still quite same.works,homes,tvs n blue cube..mcm boring huh?no la..I have my b0oby with me,if not ya,im bored... oo juz would like to share sarah's bday celebration pics..notti sgt that little girl..her mummy said 'sarah was very friendly but ya still with her style..go to the guests 'babab babab" sket n chow'..haih,gangster anak buah cik jan ni..tetamu dtg kn salam la princess..everyone's enjoyed d day..sarah got so many prezent..most of them is cloth..hehe bertambah la collections dia...sumer suke belikan sarah baju..termasukla cik jan dia..hehe..best kan ade baby girl..hurm..my wish actually..hope Allah will answer...Aminn..

Saturday, July 19, 2008

Bananas...

Bananas... This is very interesting.

After Reading THIS, you'll NEVER look at a banana in the same way again -Bananas. Containing three natural sugars - sucrose, fructose and glucose combined with fiber, a banana gives an instant, sustained and substantial boost of energy. Research has proven that just two bananas provide enough energy for a strenuous 90-minute workout. No wonder the banana is the number one fruit with the world's leading athletes.But energy isn't the only way a banana can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.

Depression:
According to a recent survey undertaken by MIND amongst people suffering from depression, many felt much better after eating a banana. This is because bananas contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier.

PMS:
Forget the pills - eat a banana. The vitamin B6 it containsregulates blood glucose levels, which can affect your mood.


Anemia :
High in iron, bananas can stimulate the production of haemoglobin in the blood and so helps in cases of anemia.

Blood Pressure:
This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it the perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the banana industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.

Brain Power:
200 students at aTwickenham (Middlesex) school were helped through their exams this year by eating bananas at breakfast, break , and lunch in a bid to boost their brain power.Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.

Constipation:
High in fiber, including bananas in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives.Hangovers:One of the quickest ways of curing a hangover is to make a banana milkshake, sweetened with honey. The banana calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates your system.

Heartburn:
Bananas have a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try eating a banana for soothing relief.


Morning Sickness:
Snacking on bananas between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness.
Mosquito bites:Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of a banana skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.

Nerves:
Bananas are high in B vitamins that help calm the nervous system.

Overweight and at work?
Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and crisps. Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs. The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady.

Ulcers:
The banana is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.

Temperature control:
Many other cultures see bananas as a 'cooling' fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. In Thailand , for example, pregnant women eat bananas to ensure theirbaby is born with a cool temperature.

Seasonal Affective Disorder(SAD):
Bananas can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer tryptophan.Smoking:Bananas can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal.

Stress:
Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body's water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium banana snack.

Strokes:
According to research in 'The New England Journal of Medicine 'eating bananas as part of a regular diet can cut the risk of death by strokes by as much as 40%!

Warts:
Those keen on natural alternatives swear that if you want to kill off a wart, take a piece of banana skin and place it on the wart, with the yellow side out. Carefully hold the skin in place with a plaster or surgical tape!

So, a banana really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrate, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around.So maybe its time to change that well-known phrase so 'A banana a day keeps the doctor away!'

~jelesnye!

mama call,dieorg sume gi umah abg wa..ari ni 1st bday ucuk sarah..syok la ucuk,nek ma hadiahkan die gelang kaki..best nye jadi tecik tu!ni rasa nak balik amat ni..bila la laki ku itew nak dpt keje lain!b0oby jomla balik kl..:(

~~yea yea weekend dah tiba...

sronok ari ni sbb dah jumaat..esok n lusa cutis..boleh dok umah..syok nye!
ari ni cam biasa je la jugak..bzss lagi..lunch bos banje..mkn kat coffee house..petang balik awal..dah malas..5.30 je shutdown pc..tggu b0oby jemput..hehe..ini dari tadi surfing..tanak tdo lagi!weekend ni x de plan pun,esok cam biasa housekeeping...dok umah baru ni every week mop lantai,coz umah ni kecik,apartment je,so larat la nak wat once a week..umah lama dulu semi-d..selepas maid itew di bentikan (atas sbb saya pun boleh buat kje tu!) smua kje buat sendiri,tp mop lantai once in every 2 weeks..huhu tak larat jack!besar amat..atas bawah,nak basuh toilet lagi..nak sental bath tub lagi..mana nak setlekan kain baju lagi,gi pasar lagi,siang segala bhn mentah,fuyyoo...ponek la jugak!tapi skrg bahagia..umah kecik,senang jaga..kadang-kadang klau tak penat jumaat malam lepas masak sume,siap-siap sapu,mop lantai..so saturday bersihkan toilet,uruskan baju kotor..masuk mesin,sidai..gi pasar,beli ikan udang,ayam, sayur..klau barang umah dah abes gi supermarket beli barang-barang...oo pegi ngan sape itew bergantung pada b0oby..if die kje sabtu,gi sorang la..klau tak b0oby pegi sama...b0oby ok dia tak malas..hehe puji laki sndiri boleh?ol la tu ptg2 weekend ajak gi pantai minum air kelapa pun die bawak..gi pasar tani pun die bawak gak...klau nak gi driving range pun bawak jugak...so ok la tu kan?!boleh la..tak la malas dan tak la rajin..so-so je..:) walaupun boleh drive sndri,tanak!
hmm...weekend ni ape nak buat ek...hurm..

Thursday, July 17, 2008

Huhuhu

adalah seperti biasa hari ni...pagi tadi tak tenang,smpai je ofis,login,access helpdesk,dah ade 2 incidents..ha~malasnye pepagi dah ade issue..bukak outlook ha~sama lagi ade incident lagi kat jersey...settlekan sumer..seb baik tak complicated,10 lbh dah siap...then continue upgrading docs...after lunch mcm biasa masuk conference smpai ptg,pastu ade meeting smpai kul 6 lbh,pas tu review smpai kul 7 lebih..fuhh...penuh agenda ku...
b0oby jemput balik trus gi makan,kat umah smua bahan dah abes,plan dari monday after work nk singgah pasar..tapi ni dah smpai thursday n tomorrow friday tak smpai gak ke pasar..mana nak sampai..gelap baru kuar ofis..pasar pun dah tutup...kat sini nak beli kat supermarket tak best..cam tak fresh..lagi suke pergi pasar..hmm tggu weekend je la pegi jawabnye..hehe seb baik b0obyku memahami ;)
hmm sedih nih!received email from my beloved sis in law..dis saturday my hunnybunny ucuk sarah 1 year-old birthday..so they going to celebrate at their house..invitation card lagi..hmmm jelesnye..msti dieorg bergumbira :( haa ni rasa nak balik ni!!

Wednesday, July 16, 2008

Diary dearie...

today im not gonna write 'bout works anymore..its very stressful-ness hehe dalam btol tafsirannye iaitu tekanan yang maha dahsyat ;)
lets story mory 'bout more attractive things...hehe today ym-ing with my fren.old fren actually my schoolmate, she ask me to teach her melawa aka melaram aka dress up..hehe nak tergelak pun ada bcoz who knows me will know I'm not that fussy in dressing..I'm juz a simple dressing girl unless attended formal occasions then I started to melawa..of course rite?we have to respect the majlis..hmm..ok back to my chatting,I was asking her am I melawa?she said I look good in my attire..y u said so?might be bcoz u're thin dats y the attire suits u..Ohh no..Im not that thin anymore (during school time I was thin ok)..cant you see my belly?like 2 months inside..hahaha..adoi kena diet sket nih!ok la trying not to disappoint her then I said juz wear anythng can comfort you and what you can bring...your appearance is your personality..not all but at least its you,rite?dont be too melawa if u're not happy inside, itu yang kekadang tertarik sana tertarik sini, if nak pkai,pkai je la..bega2 bila perlu je..not all the time you have to show ur kerimasan kan, we have to 'in' when wearing something, thats y,even plus size also can be very stylished because she knows to 'bring' the style..what style, how to wear it depends on you..I'm not an expert on these actually but this is me...I'm not very hard applied the accessories, but do need sometimes, penaik seri bak kata org tu ;)..some people said less is more, and I agree with that...so in conclusion I juz said wear neat,simple yet nice..hehe memandai je kan?!OoOops...my 1cent only (*_*) !





Tuesday, July 15, 2008

Its tiring...

hmm..still in process n progress to upgrade the system..it was so tiring :( the migration,replication,importing forms,uat,training and go live..expected date is on 27th July..hopefully all the requirements will be on schedule,jangan la ade issue,sangat memenatkan nih!seriously moody je nak gi ofis pagi-pagi..malas je nak bangun mengenangkan keje yang dah standby kat ofis..haih...
tanak la mengeluh lagi..itu la,dulu b0oby cakap dok umah,sibuk nak keje..skrg?rasakan ;)adoi..tak pe..keje la wahai ajan dengan hati yang tabah..hahaha..hmm dah dapat review form,blom 6th month review lagi coz last week my bos on vacations, baru masuk ofis last monday,hehe tapi amatla kesian kat die,confirm tak aman bercuti coz kejap2 ade je insan anta email..die mmg tak boleh tinggal blackberry...sadis sadis...siap reply email rgds from greece..hahahak msti nak remind semua org he's on vacations!eii melalut pulak..ni pasal review form..disebabkan HOD ku adalah base Amsterdam,so everythng adalah long distance method..email and phone calls...die dah bagi form yang half complete with his comments, and will go review this thursday...huhu komen-komen yang sgt positif..alhamdulillah..hehe komen je tak de increment tak guna..bukan aku hidup dek puji..chewahh..kot la puji boleh gi bayar kat MAS ke AirAsia ke..nak jugak :D senang nk terbang pulang...
hmm about work again..alhamdulillah,issues ari tu dah resolved..bahagia amat!concentrate upgrade,lepas upgrade, daaa~~akan ku bercuti selama 6 hari..rindu amat kat umah..nak nak si ucuk sarah..sangat la comel budak tu,dah boleh jalan dgn pantas..eii blk nnt nak bawak sarah jenjalan lagi..yea yea!! haha semua org dah sebok tny my baby..sabaq sat no..ingat senang cam beli ikan ke?!doakan la saya mempunyai rezeki ya!
hey..lets view this..its sarah!my hunnybunny ucuk...

Monday, July 14, 2008

gosh!

eii..apasal ni?!yahoo mengong agaknye,x leh nk login..aiyaa..boring nye..nk check email nih!!sangat membantutkan cita-cita ku!
ari ni balik lmbat,it was so many works hanging at my office,sebab?huhu adalah disebabkan system yang nak di upgradekan dan di migratekan ade errors..numbers of the data tables missing..why?not sure!investigation in progress..sangat memoodykan tau..
hehe tapi sempat me ym kan diri ngan si unju aka maziani malek..hehe..sorry unju, shilap kasi link..(hehe haku tak hengat link blog sndiri)..0ooPppss hehe almaklumla sebok blogging..link pun x notice!hampeh sungguh..unju dengan penuh khusyuk dan tawadhuknye open la link yg di berikan..wahaha..ape ni ajan tusan cina!ayak!!!haku pun tersengih depan pc sensorang..sowy unju!!esok kena update the correct link for unju! hmm kasi jugak kat sab busuk..must be very bz dat busuk girl,hmm nak tahu nape..first of all, she has been promoted..she's an ATL now!CongratZZz hunny...don't forget my portion kay! (*_*) 0o0psss congratz oso to my beloved radz..she'll joining PDRM..saya inspector!hehe...goOd LucK girls..unju don't be sad...lets cheer up!lalalalalala....(crazeely miszz u ols!! :( )

Sunday, July 13, 2008

mataku~

Its 2.19am..tapi mataku masih tidak mengantuk!huhu ntah pape je nie..tgk tv,smbil men surf kan diri..dari frenster,facebook,ym,n now blogging...booby pon blom tido lagi,masih menonton(adalah die sgt khusyuk!)
tadi me ym kan diri dgn iju...die nak blk msia..oppss bukan skrg,bulan depan,coz die nak kawen,kawen ngan student msia kat japan gak..die skrg dah kje kat sn,wife to-be oso kat sana,so ntah bile la nk dok menetap kat msia tanah tumpah darah nie...
sebenarnye nak cite lain..hehe termelalut lak,tdi tgk die nye digital wed card,nice la,pndai adikku itew..hehe..nak tgk ke? ala die dah offline..huhu..
hmm k la nnt update die nye link..tdo la dah lewat ni..daaa~

Saturday, July 12, 2008

Sagittarian!

Sket-sket ade btol juga ;)



Sagittarius woman lacks tact and her flat, on-the-face statements may make you feeling like running away from her. Then, suddenly, she will say something so charming that you will feel as if you are on the seventh heaven. There, you go again! You will be trapped in her charm once more. Once you have been enamored by a Sagittarius girl, you will be staying with her for a long time. She is pleasant, friendly, outspoken and very talkative. Her forthrightness comes form the fact that she has no illusions about the world.She sees it exactly as it is and says what she sees.
At times, you may wish that she were not so honest. But then, she would be like any other girl, wouldn't she? In all probability, you will not like it. A Sagittarian female is very optimistic, but she is not irrational. She will judge the entire situation as per the facts, analyze its probable outcome and still believe that things will get better. Usually, she is very calm and composed. However, when you become rude to her or offend her, she may become like the fire-spitting dragon. Sagittarius women are quite independent and love their freedom. They are attached to their family, but not too much. If you want to get something done from a Sagittarian female, just ask her; don't order. She will never ever do it. She is your better half and don't you dare forget that. On the other hand, she doesn't want a sissy for a husband or boyfriend. He has to be a real man, who has his ego and won't stand for nonsense. So, you will be expected to balance politeness with firmness. I know it's difficult - but then, since when was winning someone easy. With a Sagittarius girl, you will never have to guess. She says what she thinks and how she acts shows what she feels. This bluntness may cost her heavily at times, even to the point of ending the relationship. Still, she would act as if she's not hurt at all and it is just one of the many harmless flirtations she's had. People will even believe all this, while inside she will be weeping and nursing her wounds. All this time, she will be analyzing what went wrong and when.
The word 'marriage' makes a Sagittarian female a little nervous and you will need to tempt her in order to make her settle down. She is a little hard to catch and tends to be one of the boys all the time. That doesn't mean she looks or acts like a man! Infact, she is as female as any other girl is. The society and its norms do not matter to her. She can never be the hypocrite that some people are and tend to wiggle a few tongues. Her honesty and brusqueness further add to the negative opinions. Don't be fooled by them. Look deep inside a Sagittarius female and you will find a woman who is so enthusiastic about life and who trusts easily. Infact, this extreme belief makes her heart vulnerable and defenseless. It gets broken too often, but then, she knows how to move on with life. You will be tempted to care for her. It's natural. There are hardly any people who can resist the bright and charming disposition of a Sagittarius girl. She will not be too good with money and will most probably be on the extravagant side. She is very sentimental and emotional, though it seems otherwise. It just that, where her feelings are concerned, she becomes too shy.
After marriage, your house will always remain sparkling clean, even if you don't have a maid to do that. She cannot stand sloppiness, it doesn't appeal to her sensibilities. She may not be too good at cooking, but she will also not burn your egg every day. A Sagittarian girl may pass the most sarcastic comments when she is angry, but she will forget the resentment soon enough. Then, she won't understand why are you so upset.
As a mother, she will be very friendly with the kids. Infact, she will be more of a chum, than a mom. Only, you will have to teach them to take her bluntness with a pinch of salt. Apart from that, she will be wonderful and make them as independent as she is.
She will be a lovely hostess to guests and make them feel at home. Just let her be what she is. Don't try to change her and don't curb her individuality. She will brighten your life with her optimism, boost you with loyalty, trust you blindly and shower her affection on you. She will encourage you to see dreams and help you in making them come true!

Friday, July 11, 2008

Some writing~

Salam...Finally I managed to create my digital diary!argh...such a very long time to take me here..I was thinking to do this since year 2007..but unfortunately at that time it was so many obstacles came in,not really obstacles actually but its time to set up my future, career, and also life. As a daughter, a sister, a 'baby' to someone plus a newbie at workplace, seriously its required a lots of patience,rite?! Hehe but alhamdulillah, luckily now everythings good..I'm still a mummy's girl, still sisters, still a newbie, still a 'baby' with wifey title...huhu..Thank God..I'm happy with what I am now...
Thats all for the intro hehe,will continue later...