♥♥♥my assets♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, April 23, 2013

musim & bermusim

haaa tu diaa
musim? sekarang musim pilihanraya ;) ngehgeh
disamping kegiatan kempen yang berleluasa
tak kira la parti hijau biru pkat biru laut merah kuning kelabu asap
eh ada? kelabu asap? hihi
semua la berlumba lumba nak menjerat burung menambat hati kan
last weekend balik kg daddy
whoah semangat biru tuuuu...
semangat mokcik pokcik sekalian berkempen
tengok muka kesian gak la, rmai yg tua tua dah
berjalan panas terik pegang bendera pkai baju kempen
tapi tu pilihan dia, apo nk dikato la kan
i ok je ;)

ok musim lagi - musim kurus dan cantik putih melepak
haa ni memang sama rancak gak
yang lawak, ramai pulak tag i 'ubat kurus'
dush dushhh kata 'friends'
tapi haraaammmm tak alert!
hagak laa kan!
kot tag ubat cantik putih melepak syokkk jugak nak tengok, boleh angan angan cun macam adira ke hanez suraya ke scha ke kan
sabo je la

bermusim? hahaha ni very the true kena on my nose penyek
hapdet blog, hapdet insta, hapdet fb, n the latest story mory keek yaw!
hartis ah kohnon kan
macam ramai peminat lah sangat :p
tak pe tak pe, actually all those story, piccas , videos yang i upload tu nk save kat web-based
itu sebetul sebenarnye niat i
sebab kdg2 fon kt kong, lappy kaput, tab nazak
so itula penyelamat 'kenangan silam'
i ada habit tau, suke tgk picca kat fb sendiri haha
sbb kdg2 'ohh time ni ohh best la ni ohhh ada eh pegi sini'
biasa la dah beranak pinak ni
urat putus
daya ingatan pun paras paras selamat je
ni bulan 9 nak putus skali lagi hehe
redhaaaaa je la kan
;)

so nak add ke insta, keek i?
its ajan_syahizan
jemput ler, boring je, paling2 pun muka princess i tu la kan, tak pun picca nasi dagang heh!
oh mentang ganu kiter! nasi dagang boh ;)


Tuesday, April 16, 2013

ticker baru ecececeh

haaa tengok tengok i up ticket may buyong
hoyeah!
semoga anak mummy sehat didalam ok,
nnt sampai masa kuar jumpe mummy, daddy, kakak fea k
kakak fea tu good girl, dia sayang adik
nanti fren with kakak fea k
luv u baby!


Thursday, April 11, 2013

ragam 4taon 1 hari


haa si kecik ni meragam hari ni
mcm biasa la kul 2.30 pm mummy amek balik school
ok je, happy
then pegi la beli our lunch
since mummy tak masak
mummy cam biasa la, baked cheese, then ask her, she wants chicken
so senang, pizza n kfc 1 row je
nak dijadikan kesah
settle menapau
mummy pun open la chicky meal tu, nak bagi dia nyumnyum chicken
skali apa dia nak?
i want nugget! no chicken
dengan sesenang hati dia campak nye plastik tu, seb baik dlm box lg kan
time ni mummy dah drive
dia start la drama swasta, no chicken, i want nugget
tanak kawan mummy,tanakkkkkk
dia shout yang membingit tu
huhu panas ati gue
udah le tengah drive, seb baik ari hujan, sejuk sket
dengan selamba mummy stop tepi jalan, mummy suh dia turun
fea go out, mummy no fren, u shout at mummy, no fren mummy
go
dia tengok mummy, muka memang surprise gile
hehe mummy masa ni buat keras hati la kan
umah jauh lagi, selalu nye jem sket kat bridge before smpai umah tu
mana tahan
skali slowly 'mummy i want chicken, no fries'
ok mummy pun amek drumstick tu, kopek kulit, letak tisu sket, bagi dia pegang
nahhh...ok je abes seketul
licin tinggal tulang :D
mnum milo, then mata dah stoneee je
blom smpai kat bridge tu dia dah sleep
haaaa...tektik mummy berjaya!
hoyeah! makan n sleep skali
sampai umah, angkat masuk, letak kat katil continue sleep smpai la kul 6 tadi
now layan oggy smbil mkn chicken sup pizza tu
hehe....sukses!
so ibu ibu boleh gak la praktikkan ugutan ni
wlaupon kurang sihat caranya
dari saya yang masih blaja ;) handling a tantrum child
tantrum ke? manja la den ghaso kan?! heh!




Wednesday, April 10, 2013

Fea 4 taonlaaa ;)

Alhamdulillah cinta hati mummy n daddy dah 4 tahun! we luv u sayang...at 4 yo she's a very good girl, today wake up with smile, go school happily, no tears, byebye mummy, kiss daddy, im so touched! benih cinta yang membesar dalam perut mummy, kluar dgn semangat wlaupon mummy muntah teruk, Alhmdulillah until now she's good, healthy  n happy baby! walaupon banyak onar ragam auta yang dia buat, tetap jadi pujaan hati mummy. cakap nye yang macam kartun gumball, persis anak omputih celup, sumtimes mmg mummy pun naik segan klau dgr dia bercakap kat luar, hihi org keliling msti salahkan mak kan, mesti ckp mak yang poyo ckp omputih dgn anak, huhu tp hakikatnya anak ini bijak ;) everyday she comes out with 1 new vocab at least...dan dengan angin dia panggil mummy as 'mom' lg mmg terserlah la poyo kuasa dua hahahha!
camano nak buek, anak den mmg suko bonar jadi princess celop! hihi tak pe la sayang, redha je la, bersangka baik la org tak ckp apa apa kat mummy or else mummy dapat la pahala free...
oh aah, mmg la fea cakap omputih suke ati dia je, terabur sana sini, tapi itu yang dia suke, blasah je la sayang! fea cakap macam meenachi pun mummy sayang deep deep <3 p="">fav word dia 'mom watchu doing' sila baca ikut ejaan,sbb fea pronounce gitu....lagi? 'mom, i want icecream please' ' i wanna go horse' 'mom,buy me these n that ok' or paling mummy nak gelak, kalau mummy lama dlm toilet, dia akan jerit 'mom, u done?' whoah anak ini...
n actually niat mummy nak anta chinese kindy, but nampak tak betapa terpengaruh nye anak i dgn sekeliling? jadi, tukar fikiran, 'fea, u go learn alif ba ta first k' Alhamdulillah, ok ;) now tengah hafal fatihah, tiap2 malam, mummy ajar fatihah...at 3 yo aritu dah hafal doa makan n sleep...biasala kan anak kecil kadang2 lupa jugak, so hari2 kena ajar, repeat repeat n repeat
macam budak lain, fea pun suke main, suke kawan, she loves princess, barbie, baby alive, but masa kecik dlm 1 to 2 yo dia mcm boyish sket, she loves truck, lorry, motor hehe...kalau bawak dia pilih kat toysurus kompom truck dia amek dulu ;)
masa baby, dia debab yang amat sangat, tak silap 5 mths dah cecah 8kg, drumstick wowwee mmg syokk mummy tengok, but start 8 mths above dia dah start tdo lena, malam dah tak bangun susu, kdg2 je, so dia pun mengurus dan memanjang la, so if now orang cakap 'kurusnye fea' mummy cakap tengok la mak ayah dia ;) kalau dulu,serius mummy ssh hati, sebab takut sebenarnye dia lapar or tak cukup makan :p
n now fea dah ready nak dapat adik :) insyaAllah, adik fea kuar september 17... kalau boleh mummy nak september 20... senang, fea 10, adik 20 hehe gitewww pemalas btul mummy nak mengingat :p
so to my kakak to-be....mummy sayang fea sangat!!! i'll do my very best for u sayang! semoga anak mummy sentiasa dibawah rahmat Allah, Ameen ameen Ya Rob...
oh thanks again yang wish bday fea, thanks sgt sayang fea mummy, semoga kalian juga sentiasa dibawah lindungan dan rahmat Allah, Ameen.





Monday, April 8, 2013

i'm backkkkkk :)


whoah!
bersawang wei hihi,lamanye tak menulis :p

alkisah tersebut la kisah
sekarang saya akan memulakan operasi menulis lagi
y?

aha! kalau tak salah dulu nawaitu menulis untuk keep record story mory fea with us
n now im back! for her adik ;)
hiphiphooerayy!
insyaAllah will having a baby again in 5months time
Alhamdulillah, rezeki, im pregnant again!

hmm n macam biasa mukadimah pregnant saya sama macam time fea dulu
but this one alhamdulillah, dah getting better:)
fea dulu almost 7 months baru mummy cargas even muntah sampai ke titisan terakhir

so, insyaAllah akan buat laporan sekerap mungkin :)

oh ya! update news sket, now ktorg dah move to kemaman
dah a month la stay in kemaman
rumah baru berkotak kotak tak kemas lagi
sakit otak tengok
tapi tapi tapiiiii esok tidak lagi!
saya dah dapat daily maid yang akan menyettlekan kotak kotak itu

mummy? berehat menjaga kandungan ;)
ngehngehngeh

* to be continued <3 p="">

Tuesday, July 3, 2012

kehidupan

tajuk berat la konon
padahalnye tahap buhsan
biasala hidup mencari sesuap nasi, terpaksa meninggalkan dan ditinggalkan
makanye kalau jiwang karat gini adalah kerana ditinggalkan la :p

meninggalkan dan ditinggalkan ku tetap bersama intan payung cinta hati ku yang sorang tu
walaupun hidupnye dipenuhi kata kata sayang untuk daddyyyyyy manjang!
"mummy tak bolley!mummy tak bolley
daddy fea, bukan daddy mummy,daddy fea"
itu adalah dialog melekat fea

tapi bila daddy away
"where daddy?hmm work, aeroplane fly, nanti daddy buy fea princess barbie k"
aduhai anak, semakin bijak :)
and mummy takut, terasa sangat cepat waktu berlalu
anak mummy dah big girl, terharu kan hati
anak yang dulunye benih cinta dalam rahim
keluar dengan hanya tangisan lapar
sekarang?mulut comel tu petah berbicara
tangan comel tu lincah bertindak
kaki comel tu bebas berlarian
10, 20 tahun lagi? oo ya Allah
30 tahun lagi?sempat ke mummy nak tengok fea membesar
sempat ke mummy nak mendidik fea dalam dunia mencabar sekarang
sempat ke mummy nak rasa kasih sayang fea
InsyaAllah,percaturan Allah, mana taukan sayang

disaat ni fikiran melayang pada mama
Alhamdulillah, sampai saat ni aku masih merasa kasih sayang mama
sampai sekarang masih boleh mencium tangan mama
sampai sekarang masih dihujani nasihat terindah mama
sampai sekarang masih dididik menjadi insan solehah
sampai sekarang masih diingatkan jalan salah benar

Alhamdulillah ya Allah
macam tu la hidup kan
nanti sampai masa, kita pun tua
anak2 membesar mencari haluan hidup sendiri
tapi sebagai ibu, selamanye ibu
kata ustaz don "kalau kita tersalah dalam mendidik anak,
anak membesar dengan mengabaikan kita, sebab kt penah buat dia ms dia kck gitu
jangan putus asa
ibu bapa ingat, ada satu lagi usaha kita yang nescaya Allah dengar rintihan kita
DOA
berdoalah ibu,berdoalah bapa
aku pun semat dalam diri, apa pun anak buat
kawal la emosi
jangan keluarkan kata kata yang tak sepatutnye
kata kata kita ni doa
dan mana kita tau, dengan kuasa Allah, anak2 boleh ingat kata2 yang kita pernah cakap kat dia
aku pun tak perfect, tapi tak salah kan,berusaha untuk menjadi ibu sempurna untuk zuriat ku
semoga ditabahkan hati, dikuatkan semangat, dan dipermudahkan urusan oleh Allah
Ameen.

fea on her 3rd birthday

mama & babah

Sunday, June 10, 2012

no idea!


hmm....macam tak de citer menarik
semua pun macam biasa lah

keje, rumah, fea, daddy pusing pusing itu je la

but ada sedikit perubahan la
after back to work
ada la kena buat adjustment here n there
terutamanya bab2 urusan rumah hihi

dua2 penat, banyak la onar kan
gue pulak pesen OCD
benda kecik kecik pun sakit mata mandang
nak tanak buat jugak la
mana yang ok dipandangan mata
biaq p la berselerak pun

lain lain macam biasa la
ha euro kembali daaa
what's your team?
me? hofkos la espana :p

menang kalah belakang kira
kena ada team :)